arkadaşlar birçoğunuzun başına gelmiştir ya mp3 indirdikten sonra yada internette biraz dolaştıktan sonra sisteminizi bi sonraki açışınızda karşınıza sisteminize hiç yüklemediğiniz halde bir antivirüs uyarısı alıp ekranın sağ alt kısmındaki görev çubuğunda insanı rahatsız eden (genelde her 2 dk. da bir "your computer has infected" şeklinde uyarı veren ve yanıp sönen simgesi olan) bi icon görünür buna tıklayıp hadi kendini güncelle de virüsü sil derseniz kendi kendinize yemi yutmuş olursunuz benim başıma bundan 4-5 ay önce gelmişti dh' den de yardım istemiştim ama kimse çözümünü bulamamış tek çare format gibi gözükmüştü (ve bende atmıştım) bu spyware sisteme bulaştığı zaman sistem geri yükleme noktalarınıda iptal ediyor ve bu sayede önceki bi tarihe gidip sistemi sağlam haline getirmenizi engelliyor (bazıları denetim masasındaki program ekle kaldırıda iptal ediyor) ama aynı bela bana dün yine musallat oldu ve gene tüm Türk forumlarında bişey bulamama ma rağmen yabancı bi sitede bir yazı gördüm tam benim aradığım türden bi program adı "SmitfraudFix"
bu program spyware' i bulaştıran sistemlerin bilgisayarınıza sızan hortumlarını kesiyor ve zararlı programlarıda kökünden silip atıyor ben dün akşam denedim ve hiç umudum olmamasına rağmen (umudum kalmadı çünkü en az 10 defa sistem geri yükleme denedim işe yaramadı önceki bulaştığı zamanda ise hiç bir antivirüs programı kaldıramamıştı hijackthis ise bunları görüp birkez listesinden siliyor o akdar ama program kendini sürekli yeniliyor) program işe yaradı ve bende çoğu kişinin yardım istediği dh' ye bu konuyu eklemeye karar verdim maksat başka arkadaşların başı yanmasın
spyware'nin görev yöneticisi çubuğundaki insanı sürekli rahatsız eden uyarısı
Programın kullanımı :
öncelikle programı sisteme yüklüyoruz aşağıdaki linkte programın setup' ı var
program sisteme yüklendikten sonra (masaüstüne yüklemeniz size kolaylık sağlayacaktır) aşağıdaki resimdeki icon yüklediğiniz yerde olmalı (yükleme bittikten sonra programı açmayın programı güvenli kipte açmamız öneriliyor)
program yüklenmesi bittikten sonra windows' u kapatıp güvenli kipte açıyoruz sisteminiz açılırken f8 tuşuna basarsanız güvenli kip seçeneği karşınıza gelecektir
şimdi bilgisayarınız güvenli kipte açıldıktan sonra yapmanız gereken programı başlatmanız (ilk adımda programı yapanların isminin yazdığı bi ekran gelir enter tuşuna basıp bu ekranı geçin)
karşınıza yukardaki resimdeki gibi bir menu gelmesi lazım buradan 2. seçeneği seçip enter tuşuna basmanız gerekiyor bi sonraki menüde "Do you want to clean the registry ?" uyarısı gelecek burada "y" tuşuna basıp işleme devam etmesini sağlıyoruz bundan sonra program disk temizlemeyi açıp bu programla da işlemi sonlandırdıktan sonra 15 sn. içinde sistem yeniden başlatılacaktır
sistemi yeniden açılmayanlar programla işleri bittikten ve disk temizleyici kapandıktan sonra "q" tuşuna basıp programdan çıkabilirler
sistem yeniden açıldığında bi notepad dosyası içinde yapılan işlemler size bildirilecektir artık sisteminizdeki belalardan kurtulmuş oldunuz geçmiş olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady RIDDLE -- 9 Mayıs 2007; 18:57:01 >
Arkadaşım saol faydalı bir iş çıkarmışsın. Bu programın özellikle "Smitfraud" solucanına yönelik yapıldığını duymuştum ama bu zararlının kendini ne şekilde gösterdiğini bilmiyordum.
Söylenenlere göre "Smitfraud" u sadece bu yazılımla temizlemek mümkün olabiliyormuş. Diğer antivirüs programlarıda bu solucanın sisteme bulaşmış dosyalarını (SmitFraud.A ya da SmitFraud-C olarak) bulup silebiliyor ancak, tamamen sistemden söküp atamıyor.
ya zaten millet ne çekiyorsa bu SpyGuard ve SpywareSheriff' ten çekiyor ilk kez dh' den yardım isteyipte bi çare bulamadığım konuydu umarım şimdi herkesin işine yarar