Şimdi Ara

Mars'ta 'buzla kaplı' dev bir krater görüntülendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mars'ta 'buzla kaplı' dev bir krater görüntülendi



    Avrupa Uzay Ajansı (ESA), kızıl gezegen Mars'ta buzla kaplı büyük bir krater görüntüledi. Uzay ajansının resmi internet sitesi üzerinden paylaştığı fotoğrafta, Kızıl Gezegen'den etkileyici bir manzarayı görme fırsatı yakalıyoruz.



    ESA'nın kullandığı ifadelere göre krater yaklaşık yedi kilometrelik bir genişliğe sahip. Buzulların kraterin önemli bir kısmını kapladığını görüyoruz. Ayrıca krater dışındaki yüzeyde de yine epey bir buzul var. ESA, güneş ışığı yansımaları nedeniyle buzla kaplı bölümlerin, fotoğrafın geri kalan kısımlarından çok daha parlak göründüğünü söylüyor.



    Mars'ta 'buzla kaplı' dev bir krater görüntülendi



    Mars'ın özellikle de kutup bölgelerinde çok büyük miktarlarda buzullara rastlamak mümkün. Bilim insanları, bu buzulların Kızıl Gezegen'de bir koloni kurulduğunda çok büyük önemi olabileceğini düşünüyor. Kolonistler hayatta kalmak için buralardaki sudan faydalanabilecek. Ayrıca su; oksijen ve hidrojenlerine ayırılıp roket yakıtı olarak da kullanılabilecek. 



    Geçen yıl yine Avrupa Uzay Ajansı, içinde tam 2200 kilometreküplük bir buz gölünün yer aldığı 82 kilometre genişliğinde devasa bir krater görüntülemişti. Korolev isimli kraterin fotoğrafına buradan ulaşabilirsiniz. Geleceğin Mars kolonistlerinin, Korolev kraterinden epey bir faydalanacağını tahmin edebiliriz.



    ESA yukarıdaki fotoğrafı ExoMars Trace Gas Orbiter isimli uydusuyla 26 Ekim 2019'da görüntülemiş. Fotoğrafın orijinal haline buradan ulaşabilirsiniz. 




    Kaynak:https://www.esa.int/ESA_Multimedia/Images/2019/12/Ice-filled_crater







  • Radyoaktifligi ile su icmeye veya tarima musait olamayacaktir :/

  • Aya insanlı uçuş yapamayanlar hayat olmayan bir gezegendemi koloni kuracaklar

  • Mars gerçektende birileri için yedek dünya olacak gibi ...birilerinin torunları için diyeyim daha net olsun !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidin yerleşin oraya

  • cowboy bepop i hatirlatti. ordada aynen boyle bir mars kraterinin icine kurulmus bir sehir vardi. dusununce aslinda cok mantikli. marsin atmosferini degistirip yeterli oksijenle doldurmak cok zor ve uzun bir surec. gelecegin teknolojileriyle bile yuzlerce binlerce yil surebilir ama kutuplari atom bombalariyla eritip atmosferi yeterince kalinlastirdikdan sonra kraterin icindeki sudan ve havadaki karbondioksitten oksijen ureterek ki bunu bitkiler fotosentezle yapiyorlar, krater canagi icinde solunabilir bir hava yaratilabilir, keza oksijen agir bir gazdir, yeterince buyuk bir kraterin canagi icine cokup orada kalabilir.

  • Son buz görüntüsü Mars'ta oluşabilecek bir hayat ışığı umudu veriyor.

  • Suyu bulduk, bir kac tane de agac ektik mi yerlesmeye baslariz

  • Eğer Mars'da mikrobik canlılar da bulunursa ve orada bir hayat varsa, bizim oraya yerleşmemiz ve gezegeni kendimize göre değiştirmemiz işgal olmuyor mu?

  • keşke Türkiyede uzay araştırması işinde gelişse.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.