Şimdi Ara

Samsung’a iyi haber: Japonya bileşen kısıtlamasını hafifletiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bir süre önce Güney Kore ve Japonya arasında başlayan gerginlik iki ülke arasında hammadde tedariğinde kısıtlamaya kadar gitmişti. Samsung ve LG gibi pek çok firmayı etkileyen Japonya’nın bileşen kısıtlamasından iyi haber geldi.



    Üretim sıkıntısı kalkacak



    Atılan olumlu adımların bir neticesi olarak Japon Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı – METI, yaptığı açıklamada belirli foto direnç materyallerinin ihracatına getirilen kısıtlamaların kısmi olarak kaldırıldığını duyurdu.



    Ayrıca Bkz.Fortnite kendi battle royale kurallarınızı belirlemenize izin verecek



    Japonya’nın kısıtladığı materyaller; ekran üretiminde kullanılan polimid, bellek üretiminde kullanılan hidrojen florid ve foto direnç şeklinde sıralanıyordu. Global üretimin yüzde 70-90’ı Japonya’nın elinde olduğu için Samsung ve LG gibi Güney Koreli firmalar üretimde sıkıntı yaşamaya başlamıştı. Bu da haliyle global ortalama fiyatlara etki etmeye başlamıştı.



    Güney Kore yeni karar gereğince foto direnç materyallerini üç yıla kadar toplu bir şekilde tedarik edecek sözleşmeler yapabilecek. Daha önce buna kısıtlama getirilmişti. Olumlu adımlar atıldıkça diğer kısıtlamaların da kaldırılması bekleniyor.








  • mecbur gevsetecek, gevsetmezse bir sure sonra kore kendi cozumlerini uretmeye baslayacak, japonya bir pazarini daha kaybetmis olacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    mecbur gevsetecek, gevsetmezse bir sure sonra kore kendi cozumlerini uretmeye baslayacak, japonya bir pazarini daha kaybetmis olacak.
    Oyle degil iste. Yoksa Guney Kore coktan yapardi :) ...

    Hammade ve lisans meselesi ...

    Olsa olsa Guney Kore savas acip istila ederdi kaynaklar icin ... Dediginiz seyler onerilmez .
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    hammadde? neyin hammaddesi. japonyanin kendi tekeli altinda hangi dogal kaynagi var. burda sattigi lisans ve teknolojisi. ama ambargo uzarsa her lisansin her teknolojinin cevresinden dolasilacak alternatifleri istisnasiz vardir. bunun onunde tek engel zaman ve para. kore bu maliyete girmek istemedigi icin japonyadan aliyor ama japonya ambargoyu uzatirsa japonya bize satmiyor diye uretimini yavaslatacak degil, kendi yoluna bakar. turkiyenin yerli savunma sanayi kibris harekatindaki ambargodan sonra kurulmustu hatirlatirim.
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Cevap istemissin kendin kendine verdin. Haberin yok gibi .
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    demekki en bastan ne demek istedigimi anlayamamissin. laf sokacam diye her lafin altina girince normaldir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.