Şimdi Ara

ABD radarına giren TikTok, merkezini Çin dışına taşımayı planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Hızlı bir yükseliş trendinin ardından dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından bir haline gelen TikTok için tehlike çanları çalmaya başlamıştı. ABD tarafından güvenlik tehlikesi oluşturduğu gerekçesiyle büyüteç altına alınan uygulamanın yapımcı şirketi, merkezini Çin dışına taşıyacak.



    Ayrıca Bkz.Huawei, katlanabilir akıllı telefonu Mate X'in daha ucuz bir modelini piyasaya sürecek



    Yeni merkez Singapur olabilir



    Çin merkezli ByteDance adlı şirket tarafından geliştirilen TikTok, ülkemizde de milyonlarca kullanıcıya sahip. Uygulamanın Çin'den çıkması ise başta ABD olmak üzere birçok ülkeyi rahatsız eden bir durum. Zira geçtiğimiz günlerde güvenlik tehdidi oluşturabileceği için uygulamanın, ABD Donanması'nda kullanılması yasaklanmıştı. Durumun daha ileri bir seviyelere ulaşmasını istemeyen ByteDance ise alternatif çözüm üretmek istiyor.





    Bloomberg'in raporuna göre TikTok, Kasım ayında Çin'deki faaliyetlerini ayırmaya başladı. Bu da şirket merkezini Çin dışına taşıma planının bir parçası olarak gösteriliyor. TikTok'un ABD operasyonlarını yürüten ofisi Los Angeles şehrinde olsa da şirket ABD'ye taşınmayacak. Yeni merkezin büyük bir ihtimalle Singapur'da olması bekleniyor ancak listede Londra ve Dublin de var.. ByteDance'ın bu hamleyi yapmasının en büyük sebebi olarak ise TikTok uygulamasının ABD'de tamamen yasaklanma ihtimalinin olması olarak gösteriliyor.








  • Umarım yok olur gider.

  • ABD ye taşınmadığın sürece kurtuluşun yok. ABD bu konularda tekel olmak istiyor. ayrıca casusluk konusunda ABD nin eline kimse su dökemez. Zero Days isimli belgeseli izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum

  • Hirsiz yerini degistirse de hirsizdir ...

  • TikTok'u beğenmeyenlerin Vine'dan Youtube'a geçiş yapan kişileri izlemesi fazla ironik. Youtube "genel" izleyici kitlesinden hiçbir farkı yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.