Şimdi Ara

Star Wars: The Rise of Skywalker'dan gişede büyük hayal kırıklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Yeni Star Wars üçlemesinin son filmi olan The Rise of Skywalker, nihayet sinemaseverlerle buluştu. Cuma günü itibarıyla ülkemizde de vizyona giren film, ilk hafta performansıyla beklentilerin epey bir altında kaldı. The Rise of Skywalker, üçlemenin final filmi olmasına rağmen gişede en kötü açılışı yaptı.



    Deadline'da yer alan verilere göre The Rise of Skywalker, ilk hafta sonunda dünya genelinde 373 milyon dolarlık hasılat elde etmiş. Filmin Kuzey Amerika'daki açılış rakamı ise 175 milyon dolar seviyesinde.



    Üçlemenin önceki filmleri The Force Awakens ve The Last Jedi'a göre hem dünya genelinde hem Kuzey Amerika'da ciddi bir düşüş var. The Force Awakens ilk hafta sonunda dünya genelinde 523 milyon dolar, Kuzey Amerika'da ise 247 milyon dolar hasılat yapmıştı. The Last Jedi ise dünya genelinde 450 milyon dolar, Kuzey Amerika'da da 220 milyon dolarlık bir açılışa imza atmıştı.



    The Rise of Skywalker'ın özellikle de Çin'deki performansı Disney için büyük hayal kırıklığı olarak nitelendirilebilir. Film, buradaki ilk hafta sonunda dört gün içinde sadece 12 milyon dolarlık bir hasılat elde etmiş. Serinin önceki filmi The Last Jedi, ilk hafta sonunda 28 milyon dolar kazanmış ve filmin bu performansı büyük bir başarısızlık olarak değerlendirilmişti. Son olarak Avengers: Endgame'in Çin'de tam 614 milyon dolarlık hasılat yaptığını belirtelim.





    1 milyar dolara ulaşamayabilir



    The Rise of Skywalker'ın önümüzdeki haftalarda göstereceği gişe performansı elbette büyük bir merak konusu. Star Wars filmleri toplam gişe hasılatlarının büyük bir kısmını genellikle sadece ilk hafta sonlarında kazanıyor. TROS ilk hafta sonunda tahminlerin altında kaldı, şimdi filmi ilerleyen haftalarda da zorlu bir süreç bekliyor olacak. 1 milyar dolara ulaşması bile zor görünüyor diyebiliriz. 



    The Rise of Skywalker için yapılan eleştiriler ve genel izleyici yorumları da epey kötü durumda. The Last Jedi filmi bildiğiniz gibi Star Wars hayranları tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmıştı. Disney'in şimdi The Rise of Skywalker'da bir 'hasar kontrolü' yapmaya çalıştığı ancak yine başarısız olduğu belirtiliyor. Eleştirmenlerin genel görüşü, yeni Star Wars üçlemesinin hiçbir planlama olmadan hayata geçirildiği ve sonuç olarak üçlemenin darmadağınık bir hikaye örgüsü ve başarısız karakter gelişimleriyle dolu olduğu yönünde.



    Star Wars: The Force Awakens (2015) gişede 2,06 milyar dolar, Star Wars: The Last Jedi (2017) ise 1,33 milyar dolar hasılat yapmıştı. The Rise of Skywalker'ın da 1 milyar dolar civarında kalması bekleniyor. 








  • Bir daha ki seneye süpriz bir kararla yeni bir üçleme duyurup daha iyisini kazanmayı planlarlar

  • Roge one ekibine hiç müdahalesiz bir seri yaptırsalar gişeleri altüst eder sanki.

  • Eee demekki ne gerekiyormuş? İsmi Star Wars olsa bile ortaya kusmuklu çöp çıkarmamak gerekiyormuş degil mi? Bu kadar büyük bir isim bile bir yere kadar satar. :)

  • Cgi banyosu yapmaktansa açar oyununu oynarım. Fragmanı beni cgi’a doyurmuştu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • star wars hayranlarının sağılacak hayvan muamelesi görmemesi için böyle sonuçlar şart.
  • Sondan bir onceki paragraf guzel bir tespitle durumu ozetlemis.. Bana sorarsaniz Sw evreninden son ucleme tamamen cikarilmali, hic olmadi son 2 film hic cekilmemis sayilmali..

  • Star Wars markasına güvenip böyle çöp bir seriye imza atarsan çakılırsın. Lightsaber'ın bir ağırlığı vardı ama bu seride çocuk oyuncağına döndü.

    Kylo Ren maske ile ne kadar karizma durursa dursun maalesef seri tam anlamıyla bir villain açlığı yaşadı.
  • Witcher haftasına denk geldiği için olabilir :D

  • Umarım bu seriyi yok sayarlar önümüzdeki dönemde. Hiçliğe düşer. Öyle berbat.

  • ilk 6 film ne kadar iyiyse son 3 film o kadar kötüydü. ilk 6 filmden onlarca isim sayabilirim aklımda kalan ama son 3 filmden aklımda ergen bir sith, bir de onun kopyası jedi kaldı, ikisini de sevemedim zaten.

  • ellerinde 1.90 minare gibi adam var, ama heybedi darth vader çeyreği kadar değil, bu seri gerçekten kaliteli bir kötüye aç kaldı, snoke içinde ilk film verdiler gazı ikinci film içine ettiler, bu seri de benim için iyi olmadı.
  • 40 yıl öncede ışın kılıcı vardı hala ışın kılıcı var birzahmet azala azala bitsinler artık :)

  • yeni serinin ilk filmleri eski serinin basarisini satiyorsu, simdiki film ise o ilk fimlerin "basarisini" "satiyor"

  • Sorun serinin bir önceki filmi Last Jedi ile ilgili bence. O kadar kötüydü ki, son filmi kimse merak bile etmiyor diye düşünüyorum. Şahsen ben de o filmi tamamlamadan yarıda bırakmıştım, böylece star wars maceram öylece bitti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hakkettiğini buluyor Disney, sadece SW adının bir dünya hasılat getireceği dönemler geride kalmış demek ki
  • ileri derecede star wars hayranıyım ama daha gitmedim. bir ara giderim diyorum. niye çünkü cezbeden bir hikaye yok. merak bile etmiyorum ne oldu diye. oysa eski sw serisi böylemiydi

  • Star wars'ın nasıl yılbaşı özel filmi her yerden sildirilip, adı anılmıyorsa bu seride hikaye ve karakterler gömülecektir. Çok kötü çok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ee o kadar para verdi disney eti den sütünden yararlanıp zararını çıkartmadan sw evrenini öyle kolay rahat bırakmaz. G lucas kendi yarattığı evrenini böylesine elden çıkarması çok kötü oldu. Mandolorian bakıyoruz iyi olmasının iki nedeni var. Bir hikayeyi çok büyütmüyor izleyiciyi sadece bir karakter üzerinden çekmeye çalışıyor ikincisi ise baby yoda :) çok tatlı kabul ediyorum, hatta zarar gördüğü her sahnede wtf oluyorum :D neyse ben bir sw fanı değilim hep söylediğim gibi anakin karakterinin gelişimi hikayesi beni hep etkilemiştir, şimdi ise feminist yaklaşım ile seriyi mahvediyorlar..

  • Geçen hafta sinemadan çıkanlar disney ve yapım ekibine etmediği küfür kalmadı.Zaten beklentiler çok azdı ama en azından toparlayıcı bir senaryo ile bir son bekleniyordu,işler dahada karışık şekilde noktalandı.Skywalker gibi bir hikaye daha nasıl batırılır bilinmez ama disney bunu başardı bu üçleme ile.Bende 1 milyar seviyesine geleceğini çok düşünmüyorum,oldukça kötü bir film ve serinin son halkası olması sebebiylede ayrı bir önemi olmasına rağmen bu başarıyı yakalaması artık çok çok zor.İnsanlar geriye dönüp bir kez daha izlenmeyecek bir seri olarak bakacak bu üçlemeye.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.