Şimdi Ara

Tarihteki ilk Ebola aşısı onay aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Ervebo olarak adlandırılan ve U.S. Food and Drug Administration ( FDA ) kurumu tarafından onay alan tarihteki ilk Ebola aşısı duyuruldu. Aşı tek doz olarak bulunmakla birlikte aşı üreticisi Merck & Co firması aşının, 18 yaşın üzerindeki yetişkinleri Zaire ebolavirüs olarak adlandırılan virüse karşı koruduğunu onayladı.



     



    Ebola ve Zaire ebolavirüs





    Amerika Birleşik Devletleri’nde Ebola vakaları oldukça nadir olarak görülüyor. Ebola Afrika ülkelerinde endemik olmakla birlikte genel olarak diğer ülkelere seyahat veya göç eden kişiler ile yayılıyor.



     



    Uzmanlar ise onay alan aşının, Ebola ile mücadele açısından önemli bir adım olduğunu; Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası ortaklar ile bu tarz sorunlarda çözüm yollarına daha da yaklaşıldığını belirtiyor.



     



    Kongo Demokratik Cumhuriyeti dünya tarihindeki 2. en büyük Ebola salgını ile mücadele ediyor. Tarihteki en büyük salgın ise 2014 ile 2016 yılları arasında Gine, Liberya ve Sierra Leone ülkelerinde meyana gelmişti. Bahsi geçen salgınlarda 28.000 kişi enfekte olmuş ve bu kişilerin 11.000’inden fazlası yaşamını yitirmişti.



     



    Ayrıca Bkz.Esansiyel yağlardaki bileşikler yara iyileşmesini hızlandırıyor



     



    FDA ise Ervebo’nun oyanının bu salgın sırasında Gine’de yapılan araştırmanın yanı sıra Liberya, Sierra Leone, Kanada, İspanya ve ABD’deki çalışmalar ile desteklendiğini belirtiyor. Ervebo’nun virüse maruz kalan kişilerde enfeksiyonu önleme konusunda oldukça başarılı ve etkili olduğu belirtiliyor.








  • Güzel bir gelişme.
  • Plague Inc. gerçek gibi

  • Kaynak haberi olduğu gibi Türkçeye çevirseniz daha iyi olacak.

  • Belki farkında değiliz ama Afrika kıtasında bu virüsten son yıllarda inanılmaz sayıda insan hayatını kaybetti. Çok şükür umarım sağlıklı sonuçlar alınır ve bu virüs de tarihin tozlu sayfalarına kaldırılır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: monacomen

    Belki farkında değiliz ama Afrika kıtasında bu virüsten son yıllarda inanılmaz sayıda insan hayatını kaybetti. Çok şükür umarım sağlıklı sonuçlar alınır ve bu virüs de tarihin tozlu sayfalarına kaldırılır.
    Bu virüsten de çok insan Afrika'da sıtma paraziti yüzünden öldü. Bataklıklar ve sulak alanlarda yumurtlayan ve yuvalayan sivrisineklerle taşınan sıtma namı diğer malaria Afrika'da o denli kırıp geçirici bir hastalık ki, sıtma parazitinin parazitik özellik göstermesine ve alyuvar / kan hücrelerinde hayatta kalmasına engel olan orak hücreli anemi kıtada adaptasyon kategorisine giriyor ve anemi hastası sayısında patlama yaşanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.