Şimdi Ara

THY, iyice derinleşen 737 MAX krizi sonrası Boeing’e dava açıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Karıştığı kazalar sonrası üzerindeki kara bulutlar bir türlü dağılmayan havacılık devi Boeing’e ait 737 MAX uçaklar için geçtiğimiz günlerde üretimi durdurma kararı alınmıştı. Halihazırda yerde bekletilen uçaklar dünya çapındaki havayolu şirketleri için ciddi sıkıntılar yaratmışken, Boeing’in aldığı bu karar ise bardağı taşıran son damla oldu.



    Ayrıca Bkz.General Electric'in dev rüzgâr türbini enerji üretmeye başladı



    Şirketin en büyük müşterileri arasında bulunan ve Boeing’e 75 adet 737 MAX siparişi vermiş olan Türk Hava Yolları (THY) mevcut duruma daha fazla seyirci kalamadı. Filosunda bulunan 24 adet 737 MAX’ı da operasyonlarında zaten kullanamayan THY, yaşadığı mağduriyeti sonlandırmak adına Boeing’e dava açmaya karar verdi.



    Koltuk sayısında %7'ye yaklaşan azalma



    Her gün 1200'ün üzerinde uçuş gerçekleştiren ve 2019 yılında uçuş ağına 14 nokta ekleyen ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu THY’nin 737 MAX krizi yüzünden operasyon stratejisini yeniden planlamak zorunda kaldığı ifade ediliyor. Azalan uçak sayısıyla doğru orantılı olarak uçuş sayıları ve bilet fiyatları da ne yazık ki olumsuz etkilenmiş durumda.





    Şirketin Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, 2019 yılının ilk 11 ayında bir önceki yıla kıyasla arz edilen koltuk sayısında %6.7 azalma olduğu ifade edilmiş. Koltuk sayısındaki azalmaya rağmen artan talep ise bilet fiyatlarındaki artışı kaçınılmaz kılmış.



    ABD Federal Havacılık Kurumu (FAA), Ocak 2020'den itibaren üretimine ara verilen 737 MAX’lar kapsamında uçakların yeniden gökyüzü ile buluşmasına yönelik izinlerin ne zaman verileceği konusunda gerçekçi olmayan beklentiler oluşturulmamasının altını çizmişti. Gelişmeler için bizi takip etmeye lütfen devam edin.








  • hele şükür bir Türk şirketi yabancı bir şirketi dava ediyor. Darısı volkswagen in başına.

  • %6.7 çok ciddi bi rakam.

  • Sürekli büyüyen bir firma için ufalma. Üzücü

  • Rus veya Cinli sirketlere ise birazcik SIKAR MI ?

  • THY uçakları resmen uçuracaktı Boeing e kizmasinin nedeni neden saldım çayıra mevlam kayira deyip uçmasına izin vermemesi .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torabi -- 20 Aralık 2019; 13:5:54 >
  • thy davayı açsın tabi ama bir deiçinde gereksiz insanalrı temizlese( damacana müdürü vs vs ) o zaman uçuşa geçer ama zihniyet tırt.

  • max = maksimum risk !!!

  • Umarım kalan 51 adedin ödemesini yapmmamışlardır. Yoksa onun zararı da bizden çıkacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 adet 737 max siparişimiz vardı 12 sini teslim aldık 12si de rentonda teslime hazır. Bu sorun umarım düşündüğüm kadar büyümez ama tasarımsal sorun zekice aşılamazsa kolay kolay kimse maxlere izin vermez.
  • Amerikan yaptırımlarına karşı THY'nin büyün Boeing siparişlerini iptal etmesi masada olması lazım. 737 Max zaten işin bahanesi olacak durumda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.