Şimdi Ara

Tesla’dan Çin üretimi Model 3 fiyatlarına indirim geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla’dan Çin üretimi Model 3 fiyatlarına indirim geliyor



    Tesla, Çin'de üretilen Model 3 otomobillerinin fiyatında indirime gitmeyi planlıyor. Bloomberg'in haberine göre şirket dünyanın en büyük elektrikli otomobil pazarındaki potansiyel müşterileri cezbetmek amacıyla gelecek yıl en az yüzde 20 oranında indirim yapacak.



    Ayrıca Bkz.50 milyar dolarlık anlaşmada imzalar atıldı: PSA ve FCA birleşti



    Çin'deki yeni Tesla fabrikasında üretilecek Model 3'ler 355.800 yuan (yaklaşık 50.550 dolar) başlangıç fiyatına sahip olacak. 2020'nin ikinci yarısı itibarıyla da yüzde 20'lik indirim yapılacağı belirtiliyor. Böylelikle otomobilin fiyat etiketi 300.000 yuan'lık psikolojik sınırın altına çekilerek müşteriler için daha cazip hale getirilecek.



    Tesla’dan Çin üretimi Model 3 fiyatlarına indirim geliyor



    Çin'de satışlar durgun



    Dünyanın en büyük elektrikli otomobil pazarı olan Çin'de satışlar son birkaç aydır yavaşlamış durumda. Gidişat düzelmeyince üreticilerin pazarı hareketlendirmek için fiyatlarında indirime gitmeleri kaçınılmaz bir hal aldı. Tesla yerel bileşen kullanımını artırarak maliyetleri düşürmeye çalışıyor.



    Elektrikli otomobil devi böylelikle Çin dışından daha az parça ithal edeceği için daha az ithalat vergisi ödeyecek. Bunu da Model 3 fiyatlarına indirim olarak yansıtacak. Tesla, Şangay fabrikasında deneme üretimine başladığını açıkladı. Ancak tesiste üretilen araçların müşterilere teslim edilmeye başlanıp başlanmadığı konusunda bir bilgi yok.




    Kaynak:https://www.bloomberg.com/tosv2.html?vid=&uuid=3b588c30-22e7-11ea-98e3-e32f2ee5be05&url=L25ld3MvYXJ0aWNsZXMvMjAxOS0xMi0xOC90ZXNsYS1jb25zaWRlcnMtY3V0dGluZy1wcmljZS1vZi1jaGluYS1idWlsdC1jYXJzLW5leHQteWVhcg==







  • Çin’de tesla fabrikası henüz üretime geçmedi ki? Üretime geçtikten sonra indirim yapılacak sanırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Fabrika üretimde.Hatta 1000 civarında araç üretildiğinden bahsediliyorhttps://ww.electrek.co/2019/12/20/tesla-delivers-5000-cars-november-alone-china/ (haberin sonunda )

  • AKTeknisyen A kullanıcısına yanıt
    Peki Çin dışına satılıyor mu? Malum Amerika’da üretilen araçlar için Türkiye’de ek vergi var. Çin’den getirilirse bu verginin etrafından dolaşılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 21 Aralık 2019; 13:47:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: labtek38

    Peki Çin dışına satılıyor mu? Malum Amerika’da üretilen araçlar için Türkiye’de ek vergi var. Çin’den getirilirse bu verginin etrafından dolaşılabilir.
    Yanlış bilmiyorsam daha çin'de de satış izni almadılar.Alsalar bile çin pazarını doyurup diğer ülkelere ihracatı uzun hikaye. Tesla Almanya'ya da fabrika kuracak.Oradan gelme ihtimali daha yüksek.Hem vergiside az olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.