Şimdi Ara

AMD Renoir APU ailesi detaylanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin Zen mimarisindeki üçüncü APU serisi olması beklenen Renoir kod adlı yeni yongalar ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Farklı platformlara hitap edecek olan Renoir APU serisi buna göre şekilleniyor.



    AMD Renoir APU’ları neler sunacak?



    Renoir APU serisinde 7nm sürecindeki Zen 2 çekirdekleri kendisine yer buluyor ve tahminlere göre 4 çekirdeğe kadar ölçeklendirilebiliyor. Benchmark testlerinde çekirdeklerin modele göre 1.1GHz hızından 1.8GHz hızına kadar şekillendiği görülmüştü.



    Ayrıca Bkz.Scuf kontrolcü markası Corsair tarafından satın alındı



    Grafik tarafında ise Vega mimarisi karşımıza çıkıyor. Navi mimarisinde yer alan video ve ekran motorlarını miras alan Vega çekirdekleri orijinal versiyonlara göre bir miktar daha verimli çalışıyor.



    Vega çekirdekleri toplamda 13 küme yani 832 Stream işlemcisine kadar ölçeklenebiliyor. 10 kümeli konfigürasyonlar masa üstü yongalarında yer alacak. 12-13 kümeli konfigürasyonların sadece mobil tarafta olacağı ifade ediliyor. Taşınabilir ve standart dizüstü modelleri için 3-11 arasında çekirdek ölçeklendirmeleri olacak.



    Yongaların ısıl tasarım gücü ise masa üstü cihazlar için 65W, ana akım dizüstü modelleri için 45W, verimlilik odaklı dizüstüler için 35W, ultra taşınabilir sistemler için ise 15W olarak belirlenmiş. Önümüzdeki kısa dönemde ilk Renoir modellerinin tanıtılması bekleniyor.








  • AMD'nin mobilde Intel ile rekabet etmesi için en az 6 çekirdeği mobil sahaya getirmesi şart. Yoksa rekabet etmesi mümkün olmaz.

  • AMD gel dediysek bu kadarda gümbür gümbür demedik biraz vites küçült.

  • insanlar fiziksel şekillere bakarak bu kaslı bir ekran kartı diyor.
    ama işin aslı içideki pul ebatındaki transistörden başka bir şey olmadığını anlaya bilecek kapasitede adam yok. konsol ne kadar büyük olursa sanıyorlar ki bu makine o kadar güçlü ! :) komedi dünyası :D

  • Desktop Ryzen 7? Çok ilginç. Acaba 6/8 çekirdek mi geliyor?!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.