Şimdi Ara

4 kameralı Huawei Nova 5T satışa çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Huawei’nin Honor 20 muadili olarak hazırladığı ve yaz aylarında satışa sunduğu Nova 5T adındaki üst seviye akıllı telefon modeli ülkemizde de satışlara başladı. Model son Android destekli Huawei telefonlarından birisiydi.



    Huawei Nova 5T özellikleri ve fiyatı



    6.26 inçlik 1080 x 2340 piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekrana sahip olan Nova 5T modelinde nokta çentik tasarımına yer veriliyor. Sisteme Kirin 980 yonga seti güç verirken 6GB RAM ve 128GB depolama kapasitesi eşlik ediyor.



    Ayrıca Bkz.New Orleans şehir yönetimi siber saldırıya uğradı, acil durum ilan edildi



    Arka kısımda 48MP çözünürlüğünde f/1.8 ana sensöre 16MP çözünürlüğünde ultra geniş sensör, 2MP çözünürlüğünde makro sensör ve 2MP çözünürlüğünde derinlik sensörü yer alıyor. Ön kamera ise 32MP çözünürlüğünde.



    Parmak izi okuyucusunun kenar kısma entegre edildiği modelde 3750mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor. Android 9 işletim sistemi Google uygulamaları barındırıyor. Huawei Nova 5T için 4499TL fiyat etiketi belirlenmiş.








  • Cihaz, android uygulamalarıyla gelebilir ama gelecekte atılacak adımların şimdiden belirsiz oluşu, cihazın güncelleme ve destek konusunda ne olacağına dair insanların temkinli yaklaşımına neden olacaktır.

    Huawei çok önemli bir aktör fakat artık son kullanıcı adına bazı taahhütleri vermesi gerek. Kaç yıl cihaza destek vereceği, teknik servis konusunda sıkıntılı süreçler olurda yaşanırsa, kullanıcıyı mağdur etmeden ne gibi çözümler ortaya koyacağının hem garantisini vermeli, hem de bunu gösterebilmeli. Aksi taktirde söz verip cihazlardan desteği çeken çok firma var.

    Bana kalırsa bu garantiyi lider üretici olma konusunda yarış halinde olan, kendine güvenen hangi firma olursa olsun vermesi gerekiyor diye düşünüyorum.

    Belki biraz daha az kazanırsın ama müşterinin güvenini ve saygısını kazanırsan, hem satışların artar hem de örnek bir üretici olur rekabette farklı bir konumda yer alırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borukuzen -- 17 Aralık 2019; 17:58:2 >




  • borukuzen kullanıcısına yanıt
    Şu an Huawei'nin yaptığı tamamen günü kurtarmaktan ibaret.
    -Kirin 980 ve Kirin 710F (F takısı 2019 yılında üretilen Kirin 710 çipsetleri ayırmak için verilmiş.) işlemcilerle telefon üretmeye devam ediyor. Y9 prime cihazı Avrupa'da Kirin 810 resmî olarak android uygulamalarından men edildiği için 710F'e sahip yeni versiyonunu üretip Avrupa'da satışa sunma kararı aldı.
    Kirin 810 ile 990 ise hâlâ Android 10 lisansı alamadığı için yeni 2019 cihazları askıda bekliyor. Tabi bu ürünler Çin'de Google Apps'in önemi olmadığı için kapış kapış satılıyor.
    Kesinlikle yanlış. Bu bir geçici çözümdür. İlerisi için hiçbir vaadi yok Huawei'nin. Düşünelim ki adamlar Çin'e özel sunduğu Nova serisi cihazını global pazara sunuyor. Her şey yolundaymış gibi görünmesi için. Kirin 990'ı kullanan tek cihazı (Mate 30 serisi) piyasada hiçbir şekilde bulunmuyor. Bu gidişle P40 serisi yalan olacak tamamen.
    Öte yandan servis ve yazılım güncelleştirme konusunda Huawei servis işini çözen sayılı firmalardan biri (diğeri Apple) yazılım güncelleştirme herkesin merakında olan bir konuydu. Kirin 980 tam Android 10 testine girmiş iken (Mate 20 Pro pilot cihazlardan biriydi) bu gerilim patlak verdi. Önce bu cihaz da tekmelenmişti Android 10 testinden fakat Google kullanıcılara haksızlık yaptığını fark ederek bu kararını en azından Kirin 980'in Android 10 (with GoogleApps) hakkını vererek tekrar test sürüşüne geçirdi Mate 20 Pro'yu.
    Yani bu cihazlar hiç değilse Android 10'u resmi olarak alacak ve kaderine terk edilecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu telefonun tam özelliklerine gsmarena' dan bakabiirsiniz, ülkemizde satışta fakat güncelleme alıp almayacağı muallakta! güncelleme alsa bile ederi bu kadar mı diye düşündürecek bir telefon olmuş tek artısı hi-res ses çipi barındırması yoksa diğer muadili telefonlar ile hemen hemen aynı özelliklerde piyasaya sunulmuş
  • İlk mesajda geçen "Model son Android destekli Huawei telefonlarından birisiydi." cümlesini anlayamadım. Huawei artık Android olmayan telefonlar da mı üretiyor?

    Bu telefon ilgimi çekti. 3000-3500 bandında alıcısı olabilirim. Ama işletim sistemi ve google app konuları gerçekten düşündürücü.
  • Bu telefonu alan yok mu acaba,Xiaomi modellerinin hangisine baksam hemen hemen hepsinde sorun var,ben de nova 5t veya honor 20 ye yöneldim,daha önce iki markayı da kullanmış biri olarak hiç problem yaşamadım ve bundan sonra da yaşamak istemiyorum.Eğer bu telefonları kullanan varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi acaba??
  • bu gün 2 haftalik 2.el bu telefonu 1400 tl ye aldim cumaya elime geciyor ,ins memmun kalirim .simdi elimde mi a3 var .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kreuger

    bu gün 2 haftalik 2.el bu telefonu 1400 tl ye aldim cumaya elime geciyor ,ins memmun kalirim .simdi elimde mi a3 var .
    İmei kayıtlı mı bu fiyata aldınız acaba?
  • catkara C kullanıcısına yanıt
    Ben yurtdışından aldım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • telefonu 2 gündur kullaniyorum genelde memmun kaldim hele yandaki parmak izi olayi cok güzel,pratik ,ekran fabrika cikisli koruma takili geliyor sizin gidip ekran koruyucu takdirmaniza gerek yok ,tek sevmedigim tarafi stereo degil mono olmasi. Hiz olarak performans olarak üst telefonlardan kalir bir tarafi yok ,yakinda android 10 alacak bizzat huawei söyledi ,ekranin IPS olmasi eksi bir durum yaratmamis bu telefonda her türlü görüntü güzel ,sd kart destedigi yok lakin ben bir sürü program yükledim daha geriye 100 gb bos alan kaldi yani dahili depolama bence yeterli normal bir kullaniciya,Pil performansi olarak iyi diyebilirim kulanmaya bagli , KAMERA tarafinda güzel isler beceriyor normal bir kullaniciya fazlasi ile yeterli ,oyunlarda bir sorun göremedim performansi iyi , alacaklara tavsiye ederim lakin TR fiyati(4500 tl ) sisirilmis .....bu telefon 3-5 ayin icinde 3000-3500 tl seviyelerine inecektir kanatimce o zaman alinir ben bir gurbetci olarak yukarda yazdigim gibi 2.el ucuz buldum aldim tr parasi 1400 tl ye geldi .son olarak kesinlikle almaktan pisman olmayacaginiz bir telefon tasarim performans 10 numara
    Buyrun resminide yollayım
    EDIT : AN ITIBARI ILE BU TELEFONA AVRUPADA ANDROID 10 GELMISTIR INDIRIYORUM
    4 kameralı Huawei Nova 5T satışa çıktı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 27 Ocak 2020; 0:36:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kreuger

    3600 tl ye düsmus ,cesitli yerlerde
    https://www.akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-huawei-nova-5t-128gb-fiyati,585543089.html
    Hocam merhabalar, gördüğüm kadarıyla yaklaşık olarak 1 haftadan beridir telefona sahipsiniz. Bi kaç sorum vardı.
    Forum platformlarından bir kaçında telefon hakkında kullanım sırasında , oyun oynarken, kamera kullanımı esnasında rahatsız edici bir şekilde ısındığı söyleniyor.
    Gerçekten kullanım esnasında veya oyun oynarken( pek fazla oyun oynayan bir insan değilim fakat böyle bir problemi olup olmadığını bilmek istiyorum sadece, rahatsız edici şekilde ısınan bir cihaza boşu boşuna para vermek saçma olur sonuç itibariyle ) veya youtube da bir şeyler izlerken, internette dolaşırken ısınması konusunda sizi rahatsız edecek bi durumla karşılaştınız mı? Veya genel kullanımı sırasında başka bir sorun dikkatinizi çekti mi ? Bu konu hakkında görüşlerinizi belirtirseniz ben ve diğer bu modeli almayı düşünen bir çok insanın kafasındaki soruları cevaplandırmış olacaksınız. Teşekkür ediyorum şimdiden




  • zrest Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, azda olsa oyun oynadım youtube da gezdim dizilere baktım saatlerce ,uzun süre şarjda bıraktım ,müzik dinledim ,wifi açıktı rahatsız edecek bi ısınma olmadı çok az var oda normal bütün telefonlarda olur ayrıca android 10 da aldı telefon daha kullanışlı daha akıcı ,tavsiye ederim ben memmunum kamerası ,ekranı kulaklık performansı genel yapısı ile iddia ediyorum ıphone 11 e rakip tek sevmediğim tarafı stereo olmayışı .kılıf ile kullanmanızı tavsiye ederim ekranda zaten fabrika çıkışlı koruyucu var .Yandaki parmak izi okuyucu günlük kullanımda çok pratik ,kullanışlı ,hızlı ayrıca ıps ekranı amoled den daha canlı geldi bana . Toza suya karşı koruması yok lakin telefonla acaba kaç kişi denize giriyordur ? Bu kullandığım 7,8 gün içinde dışarda yağmurlu havada kullandım yağmur damlaları geldi telefona lakin telefon çalışıyordu.Ve yine içinden çıkan kulaklık kaliteli kulağın çok içine girmeyerek rahatsız edici değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 2 Şubat 2020; 14:33:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Benim telefona daha gelmedi Android 10. Ne yapmak gerekir bilgin var mi?
  • EpsilonKappa kullanıcısına yanıt
    Güncelleme yani android 10, kuzey avrupaya geldi ,Tr ye de gelir yakında

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EpsilonKappa kullanıcısına yanıt
    windows'a bağla hisute diye uygulaması var oradan yükle
  • drjacob kullanıcısına yanıt
    Oradan da olmadı, beklemeye devam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Telefonu mağazada gördüğümde cidden çok beğenmiştim hem tasarım hem özellik açısından sorunsuz görünüyordu. Sonra almadan önce izlediğim bir videoda ısınma sorunundan bahsedince korkmama rağmen satın aldım ve satın aldıktan 1-2 gün sonra iade ettim. Telefon cidden rahatsız edici şekilde ısınıyor. İşin ilginç tarafı telefon ısınmıyor diyen sayısı da az değil. Yani aklıma birkaç seçenek geliyor ya piyasaya sürülen bu modelin bir kısmında fabrika çıkışlı bir hata var ya da satın alan kişiler ısınmıyor diyerek kendini kandırıyor veya bu ısı onları bir şekilde rahatsız etmiyor. Ben telefonu aldıktan sonra daha kurulum yaparken çok ısınınca biraz strese girdim çünkü çok beğendiğim için hiçbir şekilde iade etmek istemiyordum. İlk kurulumdandır diyerek bir süre bekledim kullanmaya çalıştım ama maalesef telefon her şekilde ısınıyor. Kamerayı kullanınca ya da oyun açınca her telefon ısınır diyorlar ama daha önce kullandığımız telefonlarda da kamerayı kullanıyorduk ya da oyun oynuyorduk ve bu derece ısınmıyordu hiçbiri. Ben oyun oynamayı pek sevmem ancak basit birkaç oyun indirmiştim deneme amaçlı ve ısınma sinir bozucu boyuttaydı. Aynı şey kamera için de geçerli. Wifi ile sadece sosyal medyada gezseniz bile telefonun o metal suğukluğunu alamıyorsunuz, ısıyı rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Dediğim gibi bu modeli çok beğendiğim için tekrar alıp birkaç gün daha denesem mi diyorum ama düzeleceğini sanmıyorum. Acaba bu sorunun güncellemeyle düzeltilme şansı var mıdır? Bu arada huawei servisi de telefonun ısındığını kabul etmiyor ve normal değerlerde diyor. Telefonun ısısını cihazla değil ama programlarla ölçtüm zaten standart boştayken bile 30 derecelerde seyrediyor en ufak bir şey yaptığımızda 35-37 arası, 5dakika civarı kamera vb. şey açtığımızda ise hemen 40 dereceye çıkıyor. Bu cidden çok rahatsız edici.




  • Siguros S kullanıcısına yanıt
    Sizin yazınızı okuyunca tekrar denemek için 30 dakika futbol oyunu oynadım ayrıca wifi açıktı ve kılıf takılı haldeydi lakin benim nova 5T de rahatsız edecek bir sıcaklık yok ve yine kılıfı çıkardım telefona dokundum hatta serin bir hissiyat aldım yani sıcaklığın s si yok ayrıca yine huawei ve telefonları babamın malı değil . Ve yine bir sürü resim çektim ,kamerası şahane resimler çekiyor video çekiyor lakin ısınma yok . Telefonu 2.el avrupadan almıştım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 12 Şubat 2020; 12:54:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kreuger

    Sizin yazınızı okuyunca tekrar denemek için 30 dakika futbol oyunu oynadım ayrıca wifi açıktı ve kılıf takılı haldeydi lakin benim nova 5T de rahatsız edecek bir sıcaklık yok ve yine kılıfı çıkardım telefona dokundum hatta serin bir hissiyat aldım yani sıcaklığın s si yok ayrıca yine huawei ve telefonları babamın malı değil . Ve yine bir sürü resim çektim ,kamerası şahane resimler çekiyor video çekiyor lakin ısınma yok . Telefonu 2.el avrupadan almıştım
    Bilemiyorum ama cidden bazı Nova 5t'ler fabrika çıkış olarak mı hatalı diye düşünmeye başladım. Ben birkaç teknoloji markette denedim kamerayı birkaç dakika çalıştırdım orada da ısındı yani. Kamerada ısınması hiç dert değil normal sosyal medyada falan gezerken ısınmayacağını bilsem yine alacağım. Mobil veride de mi ısınma olmuyor sizde acaba? Birisi mobil veride hissedilir bir ısınma olduğundan bahsetmişti. Bu arada teknoseyir'de throttling sorunu olduğundan bahsetmişlerdi. Isınınca neredeyse yarı yarıya düşüyormuş performansı. Yani ısınınca performansı düşse de farketmez hemen ısınmaması benim için yeterli aslında. Bir de şey dikkatimi çekti Türkiye'de ısınmasından şikayet eden kişi sayısı yabancılara göre daha fazla gibi. Bir sürü yabancı youtube kanalında yorum okudum ve ısınmadan bahseden kişi sayısı çok az. Acaba Türkiye'ye gelen seride mi bir sorun var çözemedim.

    Sizin elinizi rahatsız edecek derecede bir ısı olmuyor mu yani? Mobil veri açıkken sosyal medyada gezdiniz mi farkedilir bir ısı oldu mu? Ve son olarak kullandığınız kılıf kalın sert plastik bir kılıf mı yoksa standart şeffaf silikon kılıflardan mı? Cevabınıza göre başka bir satıcıdan alıp tekrar telefonu denemek istiyorum çünkü bu fiyat aralığında bu kadar beğeneceğim başka model yok. özellikle şu kılıf ve mobil veri açıkken sosyal medyada gezme sorularıma cevap verirseniz buna göre tekrar almayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siguros -- 13 Şubat 2020; 22:38:49 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.