Şimdi Ara

Google Stadia'yı bekleyenlere müjde! Sunucular Türkiye'ye getiriliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
8.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google Stadia'yı bekleyenlere müjde! Sunucular Türkiye'ye getiriliyor



    Haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle Rekabet Kurumu tarafından cezaya çarptırılan Google, Türkiye’deki yeni Android cihazlara lisans verilmeyeceğini duyurmuştu. Bu karar ile kullanıcıların aleyhinde adım atan Google şimdi de lehte bir adım atıyor.



    Google, sunucularını Türkiye’ye getiriyor. Google, tıpkı Facebook gibi sunucu hizmetini Türk Telekom’dan alacak. İlk etapta 8 ayrı merkeze kurulacak Google sunucuları için teknik inceleme çalışmaları sürdürülüyor. Kurulum çalışmaları 2020 yılı içerisinde başlayacak.



    Ayrıca Bkz.Google, Türkiye'den çekilecek mi? İşte yeni açıklama:



    Düşük seviye PC'lerde yüksek grafikli oyunlar oynanabilecek



    Ortaya çıkan bilgilere göre Google, 2020 yılında Türkiye’deki trafiğinin yüzde 50’sini, daha sonraki yıllarda ise yüzde 80’ini Türkiye’deki sunuculardan yönetecek. Türkiye’deki sunucular sayesinde kullanıcılar Google servislerine ve Google uygulamalarına daha düşük gecikme ile daha yüksek hızda bağlanabilecek. Google’ın bu adımı, bulut tabanlı oyun konsolu Stadia’nın Türkiye’de kullanıma sunulması için kritik önem taşıyor. Türkiye’deki sunuculardan Stadia hizmeti sunulması halinde kullanıcılar 10 Mbps hızında bir internet ile güçlü donanım gerekmeksizin -hatta TV ve telefonlarda bile- yüksek grafikli PC oyunlarını düşük gecikme ile 60 FPS hızında oynayabilecek.




    Kaynak:https://www.haberturk.com/google-turkiye-ye-geliyor-haberler-2550166-teknoloji







  • Google Stadia projesi başarısız bir girişim olacak. Şuanda bile son sistemlerde lag sorunu olabiliyorken kimse para verip ve internetine güvenip Google Stadia ile internetten oyun oynamaz. Ayrıca Sony, Microsoft ve ekran kartı firmaları elleri armut toplamayacak. Örnek olarak (online oyunu zaten oynayamazsında) offline bir oyunu internetten oynayacağına Xbox Game Pass ile indirirsin bilgisayarına oyunları rahat rahat oynarsın.
    Böylesi teknoloji forumunda bile hala olmasın, olamaz, olmamalı, çalışmaz, öldü bitti gibi kelimeler ile hala teknoloji ve bilim fakiri tiplere rastlamak ne enteresan. Yahu daha bunun onlarca sene öncesi evine DVD yığan tipler, ileride FullHD Tv yayını olacak, internetten bile izleyebileceksin bu kutulu şeyler para etmeyecek desen seni taşla ezerdi, şimdi aynı tipler parayı konson, sistem ve kutu oyuna yatırdığı için yeni gelecek teknolojik kolaylığa şimdiden bork atmaya başlamış. Kafa aynı kafa. Ama sorsan, onlar Mars'a gidiyor biz niye böyle büyük düşünemiyoruz. E bu kafan yüzünden. Teknoloji bağnazı. Bu yenilikler gelsin, gelecek ve gelmeli de geç kalmış bir şey. Bu gün eksik çalışır yarın ise tutar oturur. Böylesi bir internet zamanında oyunları hala günlerce inmesini bekle, binlerce para yatırıp sistem topla filan fistan. Sizce de modası geçmiş bir hamallık değil mi bu?
    Aynı yorumlar zamanında netflix için de yapılmıştı, hemen hemen aynı cümlelerle. Eğer Siz haklıysanız Google bir kaç yüz in dolar kaybeder. Ama Google doğru öngürü yaptı ise (ki ben bunun tutacağını düşünüyorum) değerini milyarlarca usd artıracağı gibi bir de sektörün tek başına yenilmez devi olur.
  • Google sonunda ülkemizin istediğini yapıyor kullanıcı verilerinin burada tutulması için güzel bir adım.
  • Türk Telekom'a gelmesinin bize bir zararı yok değil mi? Turk Telekom demesin sonra sadece ttnet aboneleri kullanabilir diye? Diğer servis sağlayıcıları da sorunsuz kullanabilirler mi?
  • Çok güzel haber
  • ülkenin istemesiyle alakası yok,duzgun calisabilmesi yakında olması lazım, acikcasi buyuk sirketlerin pek umrunda olmuyor bazı durumlar, senelik 500 milyon yerine 50 milyon ceza kesselerdi onada hayir denmeycekti muhtemelen.
  • İyi iyi arada güzel şeylerde oluyor. Ama devlet sunucu taşıma vergisi alabilir
  • <ekran kartı şirketleri bunu beğenmedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepBluee2

    Google sonunda ülkemizin istediğini yapıyor kullanıcı verilerinin burada tutulması için güzel bir adım.
    Stadia oyunlarini lagsiz, problemsiz oynayabil diye getiriyorlar o serverleri.. kabile reisinizden korktuklari icin degil.
  • kaynakta stadia dan s sinden bahsedilmemiş. Başlık atmayı bilmiyorsunuz !!!
    Google sunucularının bir kısmını Türkiyeye taşıyor demeniz yeterli Hayal gücüyle başlık atılmaz.
  • noldu çekiliyordu hani google, ülkeye lanet ediyordunuz dün
  • 500mbit simetrik internetle çamur gibi görüntüsü var. 10mbit falan şuan için hikaye. Umarım zamanla düzelir...
  • Lan sen Googlesin, Türk Telekoma alt yapı hizmeti versene...
  • Sunucuların Türkiye'ye gelmesiyle Google Stadia oyunlarının ne alakası var bende anlamadım. Haber içeriğinde sunucuların ne için kullanılacağı yazmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeLyWar

    Sunucuların Türkiye'ye gelmesiyle Google Stadia oyunlarının ne alakası var bende anlamadım. Haber içeriğinde sunucuların ne için kullanılacağı yazmıyor.
    Bence editör arkadaş gayet güzel mantık yürütmüş, sunucuların çoğu burada olup, Türk Telekom tarafından sağlanınca neden Türk kullanıcılara yurt dışından Stadia hizmeti sunulsun ki?
  • DeLyWar kullanıcısına yanıt
    oyunlar internet üzerinden çalışıyor, sunucuların TR de olması PING süresini kısaltacak gecikme olmayacak demek ... sen online bi oyunda avrupada bi server a bağlandığında 60-100 arası ping alıyosan oynanabilir oluyor ama google ın projede oyun tamamen internet üzerinden geldiği için hem oyun görsel yükleme süresi hem pinglerin aşırı derecede düşük olması gerek ki oynanabilir olsun, yoksa abd de bi server a bağlandığıdna 300üstü pinglerde gördüğün lag ın kralını görürsün :D ... o yüzden sunucuların TR de olması iyi, her oyun TR de sunucu açsa ping derdi olmaz mesela, ayrıca yurtdışı internet trafiği azalır ve site diğer oyun dışı işlerde site dosya vs trafiği rahatlar ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    Stadia oyunlarini lagsiz, problemsiz oynayabil diye getiriyorlar o serverleri.. kabile reisinizden korktuklari icin degil.

    Alıntıları Göster
    Nereden benim kabile reisim oluyor. Ben herhangi bir parti ile alakalı yazmadım kullanıcı verileri Türkiyede kalması için uğraşıyorlardı veri güvenliği için saçma sapan yerlere çekip saçma sapan cevaplar vermeyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lithium

    Türk Telekom'a gelmesinin bize bir zararı yok değil mi? Turk Telekom demesin sonra sadece ttnet aboneleri kullanabilir diye? Diğer servis sağlayıcıları da sorunsuz kullanabilirler mi?
    İkisi ayrı şeyler. Diğer servis sağlayıcılar da kullanabilecek
  • Millet hala Stadia'nın peşine düşmüş. Yazık.
  • Google Stadia hala berbat çalışıyor. Bu tip servis oyun için hal uygun değil.
  • Şimdi Google Türkiye'den çıkıyormu kalıyormu bu nasıl bir tezattır
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.