Şimdi Ara

Tufan Elektromanyetik Top Sisteminden yeni bir rekor geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Türk savunma sanayii son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla dünya çapında adından söz ettirmeyi başarıyor. Bu anlamda, sayılı ülkelerin üzerinde çalıştığı teknolojilerden biri olan Elektromanyetik Fırlatma (EMF) konusunda ülkemiz savunma sanayii şirketleri titiz bir çalışma yürütüyor.



    EMF sistemlerinde, konvansiyonel silahların aksine ateşleme için barut kullanılmıyor. Ses hızının 6 kat fazlasına ulaşabilen söz konusu sistemler klasik toplar ve fırlatma sistemlerindeki gibi patlama ile değil, elektromanyetik dalganın itme gücüyle işliyor. Mühimmat’ın bir koruyucu kılıfla namlunun içine konulduğu sistemde, namlu çevresinde oluşturulan elektromanyetik dalganın itme gücüyle mühimmat fırlatılıyor. Mühimmatın namludan yüksek hızla çıkması, klasik silahlara nazaran çok daha uzun menzillere atış yapılabilmesi anlamına geliyor.





    Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda ASELSAN, TÜBİTAK SAGE ve YETEKNOLOJİ tarafından sürdürülen EMF faaliyetleri kapsamında ise ülkemizde TUFAN isimli Elektromanyetik Top Sistemi geliştirilmekte.



    Ayrıca Bkz.SpaceX: Astronomların başına bela olan Starlink uyduları için çözüm üretmeye çalışıyoruz!



    11 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in katılımıyla açılan ASELSAN Elektromanyetik Fırlatma Sistemi Geliştirme laboratuvarı da bu alanda yapılan çalışmaların daha da ileri düzeylere taşınmasını hedefliyor. Laboratuvar bünyesinde Flash X-Ray, yüksek enerjili testlere uygun özellikte yakalama tankı, hızlı kamera sistemi, ileri seviye testlere yönelik ölçüm sensörleri; modüler, geliştirilebilir darbe güç kaynağı olanakları ve yüksek seviyeli testlere uygun özellikte namlu sistemleri yer alıyor.





    SSB’den yapılan açıklamaya göre EMF konusunda gelinen aşamanın bizzat gösterilmesi maksadıyla, açılış günü atışlı testler de yapılmış. SSB yetkilileri, Elektromanyetik Top Sistemi Tufan ile yapılan atışta namlu çıkış enerjisi rekoru kırıldığını ifade etmiş. Paylaşılan bilgilere göre 1 MJ’ün üzerindeki namlu çıkış enerjisi ile ülkemizde bu alanda elde edilen en yüksek namlu çıkış enerjisi ve verimlilik seviyesine ulaşılmış.



    Yetkililere göre EMF, silah sistemleri alanında dünyada çığır açan bir teknoloji. Söz konusu teknolojinin kullanılarak geliştirildiği “Railgun” adlı silahlar, uzun mesafelerde etkili olmaları nedeniyle önemli bir kuvvet çarpanı olarak görülüyor.










  • Savunma konusunda iyi işler yapılıyor.İnş F35 ler iptal edilirde kendi uçağımızı üretiriz.

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar teorik de çok daha mantıklı olsa da kendi 5. nesil veya 6. nesil F35 muadili radar ve silahlara sahip bir jet üretmemiz onlarca yılımızı alır. Şu durumda F35'leri teslim almamız çok önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmeturan

    Her ne kadar teorik de çok daha mantıklı olsa da kendi 5. nesil veya 6. nesil F35 muadili radar ve silahlara sahip bir jet üretmemiz onlarca yılımızı alır. Şu durumda F35'leri teslim almamız çok önemli.
    Zamanında insansız hava araçları içinde aynısını yaptılar satmadılar bize aradan uzun zaman geçti şimdi kendimiz yapıyoz.Bence bu süreç uzun sürsede f35 alınmaması taraftarıyım.Çünkü bütün kontrol abd nin elinde olucak yazılımın sahibi kimse boruyu o öttürüyor 1 tuşla savaşta kullanılamaz hale getirirler o uçakları.
  • Gt95 G kullanıcısına yanıt
    Belliki o heykel denize dokulenlerden geriye kalanlarinada basmis...

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz sistem ALIS. Görüşünüze katılıyorum. F35 lere verilecek parayla TF-X MMU projesini hızlandırmak çok daha mantıklı. Tek kötü yanı bu coğrafyada İsrail ve belki yakın zamanda Yunanistan 5. Nesil uçaklara sahip olan ülkeler olacak. Ama beklemeye değer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gt95 G kullanıcısına yanıt
    aynen öyle ne kadar heykel o kadar ileri teknoloji

  • Askeri projeler sayesinde teknolojik altyapımız gelişiyor. Savunma sanayi aslında şu anda başarılı bir rol modeli olarak önümüze çıkıyor.
    eğer kayda değer ürünler üretilirse devlet ya da halk tarafından sahiplenebiliyor.
    BMC nin pick up modeli halk tarafından ne kadar beğenildiği eğer sivil versiyonun çıksa idi çok başarılı satış rakamları yakalayacağı aşikar.https://www.youtube.com/watch?v=MdLtuzuQvQM
    Umarım sadece savunma sanayinde kalmaz bu başarılar.
    İş adamlarının biraz daha cesur olup harekete geçeceği zaman bir şeyler daha hızlı değişecek .

  • Gt95 G kullanıcısına yanıt
    Chp'sinde değilim ama Atasına saygısı olmayanın geleceği de parlak olmaz.

  • Gt95 G kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C2560DDFD -- 9 Ocak 2021; 21:54:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gt95 G kullanıcısına yanıt
    Herkes ilgi alanında istediğini yapsın. Halk hangisini beğendiyse onu seçer. Demek ki ülkede büyük bir kitle var heykel seven. Siz sevmiyor olabilirsiniz.
  • Güzel işler başarılıyor. Başarılarımız daim milletimiz var olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye silah yapmada Arap atı gibi maşallah sonradan başladı ama şimdi herkesin gözü onun üzeride emeği geçen herkesin eline sağlık .

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.