Şimdi Ara

Yüzbinlerce kişinin kredi kartı bilgilerinin çalınmasıyla ilgili BKM'den açıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Dün ZDNet tarafından yapılan haberde, 460 bini aşkın Türk kullanıcıya ait kredi kartı bilgilerinin çalınıp bir kart mağazasında satışa sunulduğu belirtilmişti. 2019’un en büyük veri skandallarından biri olan haberle ilgili Bankalararası Kart Merkezi’nden (BKM) açıklama geldi.



    BKM’den yapılan açıklamada, Türkiye’de bazı kredi kartı bilgilerinin çalındığına ilişkin haberlerin, düzenleyici otoriteler, kart çıkaran kuruluşlar ve ilgili tüm paydaşlarca titizlikle takip edildiği ifade edildi. BKM’den yapılan açıklamanın devamı şöyle:



    Ayrıca Bkz.460.000 Türk'ün kredi kartı bilgileri çalınıp, internette satıldı!



    "Gerekli önlemler alınmaktadır"



    Banka kartı ve kredi kartları kanun ve yönetmeliklerine göre ülkemizde tüm ödeme kartları, kullanıcıları dolandırıcılık risklerine karşı güncel uluslararası standartlarla korunmaktadır.



    Türkiye'de faaliyet gösteren tüm kart çıkaran kuruluşlar, güvenlik hizmetleri ve sahtekarlıkla mücadele eden çözümleriyle kart bilgilerini sıkı bir biçimde korumaya her daim özen göstermektedir. Bu kapsamda, zaman zaman bazı internet sitelerinden çalındığı iddia edilen kartlara ilişkin işlemler, kart çıkaran kuruluşlar tarafından yakından takip edilerek gerekli önlemler alınmaktadır.



    Tüm kullanıcılar kart güvenliğiyle ilgili her türlü güncel bilgiyewww.bilgiguvende.com adresinden her zaman ulaşabilmektedir.



    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.








  • E adamların dediği çıktı, yine akp'li başkan yardımcısının çalışan ayağa kalkmadı diye tuvalet nöbetinide sözcünün yazması sayesinde millet tepki gösterdi, herkes duydu da istifası alındı. Yoksa ahaber çıkıp kendi partilisi böyle yapıyor diye hayatta yayınlamazdı. Sabah'a bakıyoruz, chp'ye oy vermeyene yol yok diye haber yapıyor, haber yaptığı belediye chp yerine akp li çıkıyor :D demek ki akp yolu yapmıyormuş. Sonra kıvırmak için büyükşehire çeviriyor haberi. Ha baştan aşağı sözcüye güvenin de demiyoruz ama akp yandaşları basın yalan dolanda ne yapacağını şaşırmış. İşte eski cumhurbaşkanı sözcüsü açıkladı ya, eskiden tüm basın bize manşeti bile sorardı, böyle yazsak uygunmudur, cumhurbaşkanımız kızar mı diye :D Sen bu basından ne bekleyeceksin ki.
    Valla hocam neye inanacağımızı şaşırdık inanın. Keşke herkes dürüst davransa ortada bir yanlışlık bir hata varsa özür ve af dilense bir daha yapılmaması için önlemler alınsa ama işte. Artık Muhalefetinden , İktidarına , Muhalefet yalakasından , İktidar yalakasına kadar herkes yalan dolan , iftira , çıkar peşinde.
  • Kurumlarımız yine düşmana güven dosta korku salmıştır.

    Haberi yabancı kaynaklardan öğrendikten sonra gerisi fasafiso



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceqa -- 12 Aralık 2019; 13:43:7 >
  • Birde sözcü'ye güvenmeyen troller vardı.

  • Kart bilgisini çalan çalmış,gereklı önlemler alınacak ne anlama geliyor.
  • Hey gidi hey ... Yıl oldu 2020... Herkes birşey tırtıklama derdinde kartlardan.. Hala daha bir şey yapılamıyor. Refleksler çok zayıf, önlemler sistematik değil.

    Facebook vs. Sosyal Medya da BDDK aidat talep sistemi adı altında e-devlet miş gibi birşey dolanıyordu, muhtemelen ondandır.
    Yüzbinlerce kişinin kredi kartı bilgilerinin çalınmasıyla ilgili BKM'den açıklama

    Onca uyardım insanları. Bana devlet kurumlarından ya da bankalardan bununla ilgili ne uyarı geldi, ne de bu site bloklandı.
    Ben hiç rastlamadım.

    Zaten uyarı yapılması da saçma, anında iptal edilmesi ve bloklanması azım böyle olayların.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 12 Aralık 2019; 13:59:7 >




  • Kartlarimi yurt içi ve yurt dışı işlemlere kapattım. Para çekmeyi de Bluetooth ile onayladım. Bilmiyorum daha ne yapılır. Limit düşürme filan aklıma geliyor ama bilmiyorum nasıl yaparım. Kendi çapımda bilgilerimi korudum işte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O bilgisi çalınan kişilerden biriyim. Yaklaşık 3200₺lik bilgim dışı işlem gerçekleştirildi 2 gün önce. Henüz daha çözüp ücreti tarafıma iade etmiş değiller bekliyoruz bakalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3D Secure'u mandatory (zorunlu) yapın, yasa çıkarın, yönetmelik çıkarın.

    Boş boş açıklama. Peh!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 12 Aralık 2019; 14:2:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yimmasabi

    Hey gidi hey ... Yıl oldu 2020... Herkes birşey tırtıklama derdinde kartlardan.. Hala daha bir şey yapılamıyor. Refleksler çok zayıf, önlemler sistematik değil.

    Facebook vs. Sosyal Medya da BDDK aidat talep sistemi adı altında e-devlet miş gibi birşey dolanıyordu, muhtemelen ondandır.


    Onca uyardım insanları. Bana devlet kurumlarından ya da bankalardan bununla ilgili ne uyarı geldi, ne de bu site bloklandı.
    Ben hiç rastlamadım.

    Zaten uyarı yapılması da saçma, anında iptal edilmesi ve bloklanması azım böyle olayların.
    2010'da mıydı neydi 50 milyon kişinin verinin sızdırılmasından sonra, değil e-devlet uygulaması olmaması, bizzat e-devletin kendi uygulamasını bile güvenmeyip telefonuma kurmuyorum.




  • 14 Kasım’da garantiden şöyle bi mesaj gelmişti “SN FATIH ** 1010 ILE BITEN KARTINIZ GUVENLIGINIZ NEDENIYLE KULLANIMA KAPATILARAK YENILENMISTIR. BILGI:4440333 B001 . Haber çıkmadan önce de biliniyormuş demek ki. Diğer kartlarımı da yurt dışına kapadım şimdilik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazının tercümesi : "Yaw olay doğru.... ne halt edicez ona bakıyoruz"

  • Neyse ki gerekli açıklama geldi biraz rahatladık.

    "Gelişmeleri titizlikle takip ediyoruz"

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gencecik kız aydın doğanın karşısına çıkarsa yerler kuzum yerler.

    ali baba nın bile gücü yetmiyor bazı şeylere :)))

    güvenin basına güvenin.
  • Ben de iş bankası kartımı her türlü online işleme kapattım. Fakat otomatik ödeme olan diğer kartımı kapatmadım. Tedirginlikle yaşıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açıklamadan sonra Kredi kartımı Türkiyeye kapattım yurtdışına açtım. Bunlar çalmasında kim çalarsa çalsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu nasıl bir ahmak açıklamadır anlamadım ki. Bilgiler ne yolla çalınmış, bunu bilelim de biz de o yolda kartı kullandıkysak kartları kapattıralım ya da kimlerin bilgileri çalındıysa kişiler biliniyor mu biliniyorsa bu kişilere haber verildi mi? ne yapmamız gerekiyor bir bilgi içermeyen açıklamalarına insanın hakaret edesi geliyor. Laf olsun torba dolsun diye yazı yazmışlar amaç ne neye çözüm oldu bu açıklama bakıyorsun bir hiç.

    Kartların hepsini internet posta telefon yolu alışverişlerine kapadım da otomatik ödemedeki faturalar ne olacak ya da ne zamana kadar böyle tutacağız bell mi bilgisi olan var mı acaba

  • daha öncede milletin kimlik bilgileri gitmişti... tank palette katarlılara gidiyor... adam yurtdışından tarihi bitmiş ucuzdan alınan 3ay kalan ilaçları TR ye satıyor sonra bu adama güven tank palet fab. f16 için optikler bile üretiyor....

    !!! Hükümet değişmeli acilen !!!

  • Vakti zamanında türkiye iş bankasının mobil bankacılık işlemlerinde ağ açığını bulmuştum ve sözde güvenlik departmanından biriyle görüştüm adam birşeyler anlattı anlattı sonra döndüm dedim ki şuan karşımda bile olsanız ve konuşsanız yinede güvenmem demiştim.

    Demem şudur ki adamlar kaale bile almadı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.