Şimdi Ara

Çin’den ABD’ye karşılık geldi: Yabancı bilgisayar ve yazılım kullanımı yasaklanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çin’den ABD’ye karşılık geldi: Yabancı bilgisayar ve yazılım kullanımı yasaklanıyor



    Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi, tüm devlet daireleri ve kamu kurumlarında üç yıl içerisinde yabancı yazılım ve bilgisayar ekipmanlarının kullanımdan kaldırılmasına yönelik bir genelge yayınladı.



    Ayrıca Bkz.MediaTek yeni yonga seti sayesinde müşteri patlaması yaşayacak



    Hükümetin aldığı karar HP, Dell ve Microsoft gibi Amerikan şirketlerini risk altına sokuyor. Zira devlet daireleri ve kamu kurumları, artık yerel olarak üretilen bilgisayar ve yazılımları kullanmak zorunda kalacaklar.



    Çin’den ABD’ye karşılık geldi: Yabancı bilgisayar ve yazılım kullanımı yasaklanıyor



    Sadece ABD'ye tepki değil



    Genelgenin amacı sadece ulusal güvenliği güçlendirmek ve ABD yaptırımlarına "simetrik" bir tepki vermek değil, aynı zamanda Çinli tüketicileri yerli teknoloji ürünlerine geçmeye teşvik etmek olduğu belirtiliyor.



    Devlet daireleri ve kamu kurumları söz konusu ürünlerin %30'unu 2020'de, %50'sini 2021'de ve geri kalan %20'sini ise 2022 yılında değiştirecekler. Analistlere göre, 20 ila 30 milyon yabancı ekipmanın yerli ürünlerle değiştirilmesi gerekecek.




    Kaynak:https://www.afr.com/world/asia/beijing-orders-state-offices-to-replace-foreign-pcs-and-software-20191209-p53i2f







  • Doğrusu tabi ki öyle de, daktilo devrine geri mi döneceğiz. Bizde ne yazık ki yerli alternatifler yok ki. Yerli işletim sistemi diye de linux modunu mu ne öneriyorlar. Bir ara daha alt yapı olmadan, eğitim olmadan, beyin gücü olmadan sözde yerli yazılım yapacağız herşeyi dediler, bir ton dolandırıcı türedi anında, google, yandex temalarını yerli diye yedirmeye çalışan. Sözde destek teşvik bile almışlar. E tabi alırlar, onun farkını anlayabilecek, denetleyebilecek bir birimimiz bile yok ki. Sen bize cahil insan lazım dersen, her yeri imamhatiple döşersen yazılımın y'sini bile yerli yapamazsın. Web tasarımcıyım diyenlerin %95'i wordpress kurmayı biliyor. Yani bir şey bilmiyor. 0'dan php, asp yazabilen bir elin 5 parmağı kadar. Şimdiden güzel yazılım üzerine adam gibi bas okulları, topla eğitmenleri, gerekirse ithal et. 20 sene sonraya en azından bir ton yazılımcın olur, bu dediklerini de gerçekleştirebilirsin o zaman. Zaten gelecek yazılımda.
  • Akıllı bir hareket. Zero Days belgeselini izleyin ve milyon dolarlık süper virüsün İran nükleer santrifüjlerini nasıl parçaladığını görün.

  • Kamu kurumlarında bizde Amerikan menşeiili ürünleri yasaklamalıyız aslında.

  • Geççen sen o işi çin çan çon. x86 mimariden vazgeçmek öle kolaymı. içi kocaman blörf....

  • %30 + %50 + %50 fazla olmadımı bro ?

  • teknoloji konusunda her ülke yerli davranmalı. yoksa amerika gibi dünya devi oluyorsunuz ister istemez onların işlemcilerine yazılımlarına mecbur kalıyorsunuz. hadi i7 olmasada g4560 rakibi bir işlemcimiz olsa fena mı olurdu ? pardusta exe çalıştırılaabilse wine emulator olmadan ? ne bileyim. neyse moralim bozuk

  • Akıllı hareket

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Spoiler verdin hocam artık sonunu biliyorum izlemeye gerek kalmadı.

  • IamTheOne76 kullanıcısına yanıt
    elbet de kolay değil. bağımsızlık için bedel ödemek gerekir

  • sonunu söylemedim. keyifle izleyebilirsin.

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Doğrusu tabi ki öyle de, daktilo devrine geri mi döneceğiz. Bizde ne yazık ki yerli alternatifler yok ki. Yerli işletim sistemi diye de linux modunu mu ne öneriyorlar. Bir ara daha alt yapı olmadan, eğitim olmadan, beyin gücü olmadan sözde yerli yazılım yapacağız herşeyi dediler, bir ton dolandırıcı türedi anında, google, yandex temalarını yerli diye yedirmeye çalışan. Sözde destek teşvik bile almışlar. E tabi alırlar, onun farkını anlayabilecek, denetleyebilecek bir birimimiz bile yok ki. Sen bize cahil insan lazım dersen, her yeri imamhatiple döşersen yazılımın y'sini bile yerli yapamazsın. Web tasarımcıyım diyenlerin %95'i wordpress kurmayı biliyor. Yani bir şey bilmiyor. 0'dan php, asp yazabilen bir elin 5 parmağı kadar. Şimdiden güzel yazılım üzerine adam gibi bas okulları, topla eğitmenleri, gerekirse ithal et. 20 sene sonraya en azından bir ton yazılımcın olur, bu dediklerini de gerçekleştirebilirsin o zaman. Zaten gelecek yazılımda.





  • Lan sanki yazılımları lisanslı kullanıyordu çinlilerde! En fazla intel/amd işlemci ve donanımı almayı keserler.

  • Dunya acik pazardan kapali pazara dogru gidiyor tekrar..

  • İran'ın ve Mollaların canı cehenneme iyi olmuş.

  • Asla abd savunucusu değilim ama çin önce kendine baksın, en... daha doğrusu tek şaibeli linux distrosu deepin, kişi kendinden bildiği için işi, önlem alması da gayet doğal tabi. Sonuç itibari ile al birini vur ötekine aynı ses çıkar, taraf olmaya gerek yok biz kendi başımızın çaresine bakmanın yollarını arayalım.

  • Hatırlayan bilir.

    10 yılı aşkın bir süre önce Çin x86 dan kurtulmak için işlemci yaptı, 64bitlik bir işlemci.
    ülke içinde yapılan testlerde intele ve ibm power işlemcilerinden kat be kat güçlü idi.
    Ancak ülke dışına hiç birzaman çıkamadı. x86 desteklemiyordu. o işlemci sadece sunucularda kaldı ve devlet kurumlurında kullanıldı.
    şu aralar adını sanını hatırlayan bile yok dünya için boş ver çin de satan yok.
    olay sadece mir cismin bir parçanın üretilmesinden ibaret değil. lisans, protokol, destek varda var....
    Gelelim oyun işine aslında vaz geçtim o konuya hiç girmim.....
  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    diğer distrolarda da emulatörsüz exe çalıştırlamıyor ve bu kötü bir şey değil. Seninki dizel araba neden benzinle gitmiyor gibi bir şey.

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    aynen öyle. komple kağıt kaleme dönelim.
  • Bizim memlekette de Pardus var .

    Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim .

    Linux sürümlerinin hepsinde dosya türü ,çalıştırılması aynı mıdır ?

    Yani mesela Red Hat'te çalışan bir program , Pardus'ta oradan ubuntu'da çalışır mı ?

    Teşekkürler.

  • sendemail kullanıcısına yanıt
    Programlar farklı linux sürümlerinde tabiki çalışır eğer o sürümün desteklediği paket sistemine uyarlanmışsa örnek vermek gerekirse ubuntu dep paket sistemini kullanırken pardüs pisi redhat türevleri yum paket sistemnini kullanır pardüsün dep paket sistemini kullanan versiyonuda çıkmıştı pek düzgün çalışmıyordu.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.