Şimdi Ara

Samsung’a kötü haber: Çin ilk hacimli DRAM üretimine başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Bileşen bağımlılığını en aza indirmek için Çin’in yerli firmalara teşvik programları meyvelerini vermeye devam ediyor. DRAM üretimi konusunda önemli aşamalar kaydeden ChangXin Memory Technologies artık tedariğe hazır.



    ChangXin Memory Technologies kimdir?



    2016 yılında kurulan ChangXin Memory Technologies girişimi ilk olarak Innotron Memory olarak faaliyetlerine başlamış sonrasında da isim değiştirmişti. Bu yılın ortalarında DRAM üretimi için bantlarını hazır hale getiren girişim artık düğmeye bastı.



    Ayrıca Bkz.Avast tarayıcı uzantısında risk tespit edildi



    Girişimin LPDDR4 ve DDR4 8Gbit plakaları 1x nm süreciyle üretiliyor. 18 veya 19nm olduğu ifade edilen sürecin yavaş yavaş daha da ileriye gideceği ifade ediliyor. Hali hazırda aylık 20 bin plaka üretimi yapılan tesislerde gelecek yılın ortalarına doğru 40 bin plakaya çıkma planı var.





    2021 sonlarında ise Fab 1 tesisinin yanına iki yeni tesis daha eklenerek 120 bin plaka hedefleniyor. ChangXin Memory Technologies girişimi ülkenin ilk DRAM tedarikçisi olduğunu ifade ediyor.



    Elbette bu durum başta Samsung olmak üzere Micron ve SK Hynix gibi firmalar için dezavantaj anlamına geliyor zira bu firmaların en büyük müşterileri arasında Çinli üreticiler yer alıyor. Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo gibi pek çok dev DRAM tedariklerini bu firmadan yapıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren mali tablolarda Çin’in teşvik etkisini görmeye başlayacağız.








  • Bu 3 yıllık bir süreç değil. 50 yıllık bir sürecin sonu.

    Yoksa fabrika kurmakta sorun yok. Üretim bantları da sorun değil. Çok yüksek rakamlara gerek yok. Ülkemizde bunları yapacak onlarca holding var. Mesele o teknolojiyi üretecek mühendis. Yani yetişmiş eleman. Çin bu konuda dünyanın en zengin ülkesi. 3 yıllık bir süreç olarak bakmamak gerek.

    Bakın biz de ufak ufak hava araçları yapıyoruz. Muhtemelen 20 yıl sonra bir fabrika kurulacak ve jet motoru üretilecek. 3 yılda biten fabrika süreci değil 30 yıllık bir sürecin sonu olacak.
  • şimdi diğerleri düşünsün

  • Güzel rekabet bizlerin bütçesine yarar. Yiyin birbirinizi. Çin umarım cpu ve gpu konusunda da kendini geliştirir.

  • diğer üreticiler ayvayı yedi. telefon üretiminin çoğu çinde, çoğuda maliyet avantajıyla buraya döner.

  • Piyasada rekabet iyidir. Fiyatlara cüzi bir miktarda olsa yansıma ihtimali var. Çin için bakacak olursak markalar git gide dışa daha az bağımlı oluyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Banane abi samsungtan bizim için iyi haber

  • Bu haberi hem sevindirici hem de endişe verici olarak nitelendiriyorum. Sevindirici yanı büyük olasılıkla fiyatların düşeceği anlamına gelir. Endişelendiğim konu ise ciddi bir fiyat düşüşü olması durumunda rakiplerin küçülmeye gitmek zorunda kalması ve çine teslim olmasıdır. Hal böyle olursa o zaman Çin hükümetinin baskıcı rejimi ile bir anda keyfe keder çin harici tüm kapıları kapatıyoruz, biz bize yeteriz derse ne olacak? Teknoloji de artık onların eline doğru kayıyor. Önemli olan bir şekilde dengeyi kurmak ve rekabeti çıkarlarımız doğrultusunda değerlendirebilmek. Kısa vadede güzel ama uzun vadede ben Çin'in bu yükselişini endişe verici olarak nitelendiriyorum.

  • Ekrem için Apple'ın rakibine bir şey olsun da ne olursa olsun. Arkadaş güzel haber yapıyorsun da biraz dikkat et yahu. Başlığa bak...

  • Fiyatlar düşecek.

  • "Su bastı, Rüzgar çıktı, Üretim bandının kayışı koptu" PC'nin en ucuz parçası ram fiyatlarını işlemci düzeyine çektiler. Hatırlamayan vardır.

    Kaliforniya’da açılan bir dava ise bellek fiyatlarının yüksek olmasının akıllı telefonlarla pek bir alakası olmadığını iddia ediyor. Açılan davaya göre Samsung, Micron ve Hynix gizlice anlaşarak bilinçli olarak RAM tedarikini kısıtlıyor.

    Bu üç şirket bellek piyasasının %96’sını elinde bulunduruyor. Dolayısıyla bu üç şirketin tedariki yetersiz olunca tüm bellek sektörü etkileniyor. Davada, şirketlerin bu kararı 2016’da aldığı iddia ediliyor.

    Samsung, 2005 yılında DRAM fiyatlarını sabitleme girişimde bulunmuş ortaya çıkınca suçunu kabul etmişti. 300 milyon dolarlık bir cezaya çarptırılmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 9 Aralık 2019; 13:12:21 >
  • Bu çiplerde backdoor filan vardır, çin malı ram almam. Çinde Amerikan firmasının ürettirdiği (montajlattığı) mal ayrı, direk çinlilerin tasarladığı ve ürettiği backdoor içerme ihtimali olan donanım almak ayrı şeyler.

  • İşlemci pazarınada girerseler asıl o zaman rekabet başlayacak.

  • iyimi :)))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: YesimCirakli

    Bu haberi hem sevindirici hem de endişe verici olarak nitelendiriyorum. Sevindirici yanı büyük olasılıkla fiyatların düşeceği anlamına gelir. Endişelendiğim konu ise ciddi bir fiyat düşüşü olması durumunda rakiplerin küçülmeye gitmek zorunda kalması ve çine teslim olmasıdır. Hal böyle olursa o zaman Çin hükümetinin baskıcı rejimi ile bir anda keyfe keder çin harici tüm kapıları kapatıyoruz, biz bize yeteriz derse ne olacak? Teknoloji de artık onların eline doğru kayıyor. Önemli olan bir şekilde dengeyi kurmak ve rekabeti çıkarlarımız doğrultusunda değerlendirebilmek. Kısa vadede güzel ama uzun vadede ben Çin'in bu yükselişini endişe verici olarak nitelendiriyorum.
    Çin amerikalılardan daha kapitalist bir kafada. Haklısınız, ama diğerleride işi bu kadar abartmasalardı o zaman. Telefonda ki ram kapasitesi bilgisayarı yakaladı artık. Şu an insanların bilgisayarlarında ki ram ve ssd kapasitesi bu devirde olması gerekenin çok altında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ceqa kullanıcısına yanıt
    Evet geçen yaz 8gb RAM için 90-100$ ödüyorduk. O paraya orta segment anakart alabilirken kalem kadar bir parçaya aynı parayı ödüyorduk...
  • Çinlilerin üretmeyeceği ürün kalmayacak gibi.

  • 2013 başında ddr3 2x4 gb 1600mhz ram almıştım.

  • 2016 da fabrika kurmuşlar, 2019 da dünya ram dengelerini değiştirebilecek konuma gelmişler. Demekki olabiliyor kısa sürede. Biz ne yapıyoruz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin amerikadan daha fazla sömürecek bu dünyayı .gidişat onu gösteriyor. Çünkü her anlamda ezici bir potansiyeli var .tek hakim olma yolunda ilerliyor ki bu çok uzun zaman da sürmez 10 yılı var .

  • MMistanbul kullanıcısına yanıt
    Bu 3 yıllık bir süreç değil. 50 yıllık bir sürecin sonu.

    Yoksa fabrika kurmakta sorun yok. Üretim bantları da sorun değil. Çok yüksek rakamlara gerek yok. Ülkemizde bunları yapacak onlarca holding var. Mesele o teknolojiyi üretecek mühendis. Yani yetişmiş eleman. Çin bu konuda dünyanın en zengin ülkesi. 3 yıllık bir süreç olarak bakmamak gerek.

    Bakın biz de ufak ufak hava araçları yapıyoruz. Muhtemelen 20 yıl sonra bir fabrika kurulacak ve jet motoru üretilecek. 3 yılda biten fabrika süreci değil 30 yıllık bir sürecin sonu olacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.