Şimdi Ara

Almanya’da bir kasaba, elektriği 60 dakika süreyle %100 yenilenebilir enerjiden sağladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Almanya'nın kuzeyinde yer alan Schleswig-Holstein eyaletinde bulunan Bordesholm kasabası, geçtiğimiz hafta yapılan bir denemeyle Almanya tarihine geçti. Kasabanın elektrik enerjisinin ana şebeke hattından çıkarılıp 10 MW’lık yenilenebilir enerji depolama sistemiyle sağlandığı deneyde, Bordesholm’da yaşayan 7.500’den fazla kişi bir saat süresince sadece %100 yenilenebilir enerji kullandı.



    Bir saat sonunda tekrar ana şebekeye bağlanan altyapıda hiçbir şekilde bir kesinti yaşanmadığı ve insanların iki işlem arasındaki geçişi fark etmedikleri ifade edildi. Söz konusu deneyde kullanılan 10 MW gücündeki depolama çözümünün yanında SMA Solar Technology AG (SMA) isimli şirkete ait Sunny Central Storage isimli inverter piller de (doğru akımı alternatif akıma çeviren cihaz) kullanılmış.



    Ayrıca Bkz.Karşınızda, kahve kuyruklarını en aza indirmeyi hedefleyen robot barista



    SMA’ya ait teknolojinin güç kaynağını dengede tutma ve yenilenebilir enerjinin kesintisiz bir şekilde devreye sokulmasında kullanıldığı belirtiliyor. Ada moduna düşme (ana şebekeden bağımsız çalışma) durumunda da kullanılabilen sistem böylece yerel şebekenin devreye sokulmasında görev yapabiliyor.






    Yapılan deney kapsamında konuşan SMA’nın Depolama Çözümleri başkanvekili Boris Wolff yaptığı açıklamada, “Enerji geçişi konusunda önemli bir kilometre taşını geride bıraktık. Gerçekleştirdiğimiz testte, yenilenebilir enerjinin sistem kararlılığına bir zarar vermeden elektrik enerjisi sağlayabileceğini gördük.” ifadelerini kullanmış.



    Yetkililer, yenilenebilir enerjiye geçiş ve sonrasında yeniden ana şebekeye bağlanma işlemlerinin kusursuz ve gecikmesiz bir biçimde yapılmasının altını özellikle çiziyor. SMA’da sistem geliştirme mühendisi olarak görev yapan Paul Robert Stankat, “Şebekeden ayrılma, ada moduna düşme ve ana şebekeye tekrar bağlanma faaliyetleri kusursuz bir şekilde işledi. Kasabanın tüm elektriğini sağlayan ve yenilenebilir kaynakların kullanıldığı depolama çözümü, görevini tam olarak yerine getirdi.” sözlerini sarf etmiş.








  • Acaba bu tip gelişmelerin olduğu yerdeki insanlar bizim gibi imrenerek bakıyor mu bu haberlere? Gurur duyuyorlar mu kendi ülkeleriyle?

  • kreat kullanıcısına yanıt
    Valla ben bizi kıskanmakla meşguller diye biliyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be, şu kasabaya bak sen.

    Kesin 200 kişi falan yaşıyordur, 80%'i 60 yaşından fazla.

  • 60 dadika kısa bir süre ve direk enerji verilmemiş piller üzerinden enerji verilmiş dolasıyla kimyasal atık oluşturuyor.

  • Abartılacak bir durum yok. Adamlar sadece geçişi (high speed bus transfer) sorunsuz yapmışlar hepsi bu. Haberde şu konuya vurgu yapılsaydı daha iyi olurdu;
    Depolama teknolojilerinde gelişim hızına bakılırsa xx yıl içinde yenilenebilir enerjinin süreklilik dezavantajı ortadan kalkacak ve güvenilir bir elektrik üretim yöntemi olarak konvansiyonel üretim tekniklerinin yerini tamamen alacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iyi, hoş güzelde pile depolama işi yaş.

  • en ufak rakamla son 100 yılda Türkiyenin 100 katı kömür ve petrol tüketmiş bir ülkeden bahsediyoruz bu arada

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    200 değil de 7500 kişi yaşıyor. Kesintisiz geçişin sağlanabilmesi, 1 saat yenilenebilir enerji ile geçinebilmesi harika bir teknoloji. Bir kaç senede daha da gelişecektir. Zaten bunun dışında kendi panel sistemlerini sadece kullanarak, hiç şebekeye ihtiyaç duymadan bir kaç gün dayanabilen kasabaları da vardı almanyanın. Hatta enerji fazlası olursa da şebekeye geri satıp para kazanabiliyorlar.

  • Türkiye HAHAHAHAHAHAHAA

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    en ufak rakamla son 100 yılda Türkiyenin 100 katı kömür ve petrol tüketmiş bir ülkeden bahsediyoruz bu arada
    En azından tüketmemeye başlamak için uğraşıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar nelerle uğraşıyor biz de görünce anca imrenerek bakarız böyle.

  • Eeltorm E kullanıcısına yanıt
    Adamların nükleer santralleri var. enerji sorunları yok. o yüzden bunlarla uğraşabiliyorlar.

  • onların yenilebilir enerjisi varsa bizimde yenilebilir köprümüz hastanemiz havalimanımız var :D:D:D:D

  • hah hah ha...
    "darısı başımıza" demiyor da kendince kinaye yapıyor...
    Gerçeklere bakarsak bizim ülkemizde de dolu hidroelektrik, rüzgar santrali, güneş tarlası var. Almanya bu konuda önden gidebilir ama bu konuda biz de çok geride sayılmayız ki onlar da hep bu durumda değillerdi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.