Şimdi Ara

Ericsson ABD’ye ceza olarak 1 milyar dolar ödeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Teknoloji firmalarında yolsuzluk skandalları uzun zamandır ortaya çıkıyor fakat büyük ölçekte olanları nadir gerçekleşiyor. Bunlardan bir tanesini yaşayan Ericsson, Amerikan Adalet Bakanlığı ve SEC’nin ortak kararıyla 1,1 milyar dolarlık cezaya maruz kaldı. Çok sayıda ülkede yolsuzluk yaptığı tespit edilen firma, Çin, Suudi Arabistan ve Vietnam’da bu suçları işledi. 



    Bu ceza, Ericsson’u büyük ölçüde suçlarından arınmış hâle getiriyor ve daha büyük yaptırımların önüne geçiyor. Firmanın Mısır kolunda tespit edilen ve büyük ölçeklerde uygulandığı anlaşılan rüşvetçilik uygulaması ise Amerikan yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Adalet Bakanlığı tarafından 539,9 milyon dolar, SEC ise 520,6 milyon dolar cezaya çarptırıldı. HP gibi firmalar daha önce de benzer ödemeler yapmıştı fakat bu ödemeler on milyonlar seviyesinde kalmış ve küçük ölçekte sınırlanmıştı.



    Ayrıca Bkz.Konsollar için Sound Blaster G3 USB güçlendirici duyuruldu



    Ericsson’un açıklamasına göre ceza şimdi sahip olunan fonlarla ödenebilecek boyutta fakat işletme içerisindeki problemler çözülemez ve cezalar devam ederse firma ciddi sıkıntılar yaşayabilir. 








  • Ona ceza buna ceza bence komplo var burda firmalarin hata yapmasina göz yumulup bir süre bekliyorlar sonrada bir ceza kesip haybeye para aliyorlar.Amerika sanirim bögle düze cikicagini saniyor

  • Çin, Suudi Arabistan ve Vietnam’da işlemişse cezayı neden ABD veriyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    "Gerçek" büyük güç. Bu yüzden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Battı o zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.