Şimdi Ara

Avast tarayıcı uzantısında risk tespit edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Tarayıcı eklentileri arasında anti-virüs programlarının uzantıları büyük popülerliğe sahip. Tam bir koruma sağlamasa da ziyaret edilen web sayfalarının güvenilirliğini sorgulayabilen eklentiler hayat kurtarabiliyor. Bununla birlikte bizzat kendisi de risk oluşturabiliyor.



    Olmaması gerek



    Wladimir Platant tarafından yapılan araştırmalara göre Avast platformunun tarayıcılarda bulunan eklentisi olması gerekenden daha fazla veri topluyor. Üstelik bunu farklı bir platform üzerinden yapıyor.



    Ayrıca Bkz.CES 2020 fuarından MSI’ya 10 ödül



    Avast eklentisi normalde kişinin ziyaret ettiği web sayfasının adresini ve varsa meta verilerini toplayarak veri tabanına gönderiyor. Sonrasında gerekli kontrolleri yaparak kullanıcıları uyarıyor.



    Bununla birlikte Avast’ın fazlasını yaptığı tespit edilmiş. Kullanıcı kaç kez siteye girdi, hangi linklere tıkladı, sayfada ne kadar zaman geçirdi gibi pek de güvenlik ile alakası olmayan verilerin tarayıcı tarafından toplandığı ifade ediliyor. Üstelik veriler Avast’ın iştiraki konumunda olan alışveriş analiz firması Jumpshot tarafından toplanıyor.



    Yapılan açıklama sonrasında Opera eklentiyi kaldırmış durumda. Firefox ise kara listeye aldı ve geliştiriciden cevap bekleniyor. Google ise henüz kendi tarayıcısı ile ilgili bir aksiyon almış değil.








  • Yerden göğe kadar haklısınız. Zaten tarayıcı eklentilerinin amacı tahminimce bu haberde de olduğu gibi bilgi edinmek. Bilginin en değerli şeylerden biri olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Firmaların bu yola başvurması elbette hoş değil ancak bu sebepten dolayı firmayı yok etmek de adil olmaz. Bunun bilincinde olanlar eklenti kurmaz, olmayanlar ise farkında olmadan kendi bilgileri ile firmaya ekstra para kazandırır. Eğer sonuçta antivirüs programı yapması gereken işi iyi bir şekilde yapıyorsa göz ardı edilebilir bence.
  • Yıllardır avast'ı lisanslı olarak kullanıyorum bu haberden sonra fikrim (sanırım) değişecek.

  • Huzur_02 H kullanıcısına yanıt
    dostum. tarayıcı eklentisi olmayan antivirus yazılımları bence daha kalitelidir. Örneğin eset. kapsersky. sophos vb.

  • Avast çok kaliteli bir güvenlik yazılımı, tarayıcı eklentisini kaldırıp devam edin.

  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    Kaspersky'ın da tarayıcı eklentisi var. Bu şekilde değerlendirmenin bir kriter olduğunu düşünmüyorum. İnternette çeşitli kişiler tarafından yapılmış performans hata oranı gibi testler var. İncelemeni öneririm.

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    av comparatives. virus bulletin. matousec vs bunların yakından takipçisiyim yıllardır. malwaretips vb sitelere de üyeyim yıllardır.

    Bu bir kriterdir uzmanların söylediklerine göre konuşuyorum. Doğru kodlanmış bir antivirus tarayıcı eklentisine ihtiyaç duymaz. Tüm otoriteler bunu böyle kabul etmiştir.

    Bence sizde araştırın. Eklentileri varsada kurmayın.
  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    Yerden göğe kadar haklısınız. Zaten tarayıcı eklentilerinin amacı tahminimce bu haberde de olduğu gibi bilgi edinmek. Bilginin en değerli şeylerden biri olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Firmaların bu yola başvurması elbette hoş değil ancak bu sebepten dolayı firmayı yok etmek de adil olmaz. Bunun bilincinde olanlar eklenti kurmaz, olmayanlar ise farkında olmadan kendi bilgileri ile firmaya ekstra para kazandırır. Eğer sonuçta antivirüs programı yapması gereken işi iyi bir şekilde yapıyorsa göz ardı edilebilir bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • isterse beni de takip etsin. yıllardır avast lisanslı kullanıyorum ve çok memnunum. adamlar yol yapıyor yol

  • kaspersky nin tarayıcı eklentisi var

  • Tarayıcı uzantısına gerek var mı ki?
  • 2 yıllık abonelik 84,99 deyip ödeme aşamasında 100,29 diyor..Yaın zamanda avast satın alan var mı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.