Şimdi Ara

Türkiye'nin ilk uzay radyasyonu test altyapısı kuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Türkiye’nin ilk Parçacık Radyasyonu Test Altyapısı kuruldu. Bu sayede uzaya gönderilecek bileşenlerin uzayda karşılaşacağı parçacık radyasyonu etkilerine karşı test edilmesi sağlanacak. Daha önce bu testler yurt dışında yapılıyordu. Uzay çalışmalarında dışa bağımlılığın azaltılması amaçlanıyor.



    Bu test sistemi sayesinde Türkiye kendi geliştirdiği uyduları, yurt dışına göndermeden Türk topraklarında test edebilecek. Türkiye Uzay Ajansı’nın tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle birlikte geliştireceği ürünlerin radyasyon testleri de burada yapılabilecek.



    Ayrıca Bkz.Çin, 2035 yılına kadar uzayda bir güneş enerjisi santrali kuracak



    Uzay ortamının radyasyon etkileri, uyduların görev ömürlerinin kısalmasına ya da uyduların tamamen görev dışı kalmasına sebep oluyor. ODTÜ-Saçılmalı Demet Hattı ile proton hızlandırıcısından çıkan proton demetinin hem akısı hem de genişliği, farklı kullanıcıların gereksinimlerine uygun şekilde ayarlanabiliyor ve uzay ortamına uygun testler yapılabiliyor. Bu test altyapısıyla Türkiye'nin milli ve yerli imkanlarla geliştirdiği güneş hücreleri, lityum iyon pil ve çok katmanlı yalıtım battaniyesi gibi İMECE uydusuyla uzaya gönderilecek ekipman ve malzemelerin Avrupa Uzay Ajansı (ESA) standartlarına göre testleri gerçekleştirilecek.








  • Görende Man adasındaki bilmem ne şirketinin patronu sensin sanacak. :D Saraya giden chp'liyi de biliyorsan söylesene kamuoyu bilgilensin. Şu Kemal denen Zaatı muhteremin işkembeden attığı şeylere inanıyorsunuz , bari milletin içinde inandığınızı belli etmeyin. Altını dolduramadan işkembeyi sal ortaya.
  • Welcome to Hayaller Diyarı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 3 Aralık 2019; 21:9:41 >
  • nexus can N kullanıcısına yanıt
    Sülalelerine milyonluk şirketleri transfer edeceklerine, Man Adasında şirket kurup milyonluk vergileri kaçıracaklarına bunlarla uğraşsınlar, o zaman biz aç gezmeye de razı oluruz. Ama aksi de oluyor, o zaman da kanımıza dokunuyor işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 4 Aralık 2019; 8:25:42 >
  • saman beyinliler yine damlamoş, artık klişe oldunuz bir susun..

  • Uzayla ilgilenmemiz güzel
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Görende Man adasındaki bilmem ne şirketinin patronu sensin sanacak. :D Saraya giden chp'liyi de biliyorsan söylesene kamuoyu bilgilensin. Şu Kemal denen Zaatı muhteremin işkembeden attığı şeylere inanıyorsunuz , bari milletin içinde inandığınızı belli etmeyin. Altını dolduramadan işkembeyi sal ortaya.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TncyKrmn

    Görende Man adasındaki bilmem ne şirketinin patronu sensin sanacak. :D Saraya giden chp'liyi de biliyorsan söylesene kamuoyu bilgilensin. Şu Kemal denen Zaatı muhteremin işkembeden attığı şeylere inanıyorsunuz , bari milletin içinde inandığınızı belli etmeyin. Altını dolduramadan işkembeyi sal ortaya.
    Ak partililer topu halka sesleniş yapsa evet çaldık.Milyar liraları hesabımıza geçirdik diye, yine de savunacak bir kitlesiniz.Ondan siz yorum yapmayın.Sizin öyle bir yetkiniz yok.
  • Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt
    iyide ben akpartiliyim diye bir şey demedim ki. Bunu neye dayanarak söylüyorsun.

    Aklı olan zekası olan herkes Kemal Beyin çoğu şeyinin boş olduğunu bilir. Erdoğan'ın da bunu kullanıp belli bir kesimin oyunu da ortada.Ben bunu söyledim.

    Tanımadığınız insanlar hakkından element uydurmayın.

    Çalanın da Allah belasını versin , göz yumanın da , sırf iktidara gelebilmek için iftira atanın da. O yüzden bırakın artık şu insanları oy verdikleri parti yüzünden ayırmayı. her iki kesim içinde bu dediğim.
  • Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt
    düne kadar AKP diye bir parti yoku. bu millet nice partileri sandığa gömdü. zamanı gelince AKP yide sandığa gömecek. Ama CHP seçmenine bak. Ekmeleddin'e bile tıpış tıpış oy veriyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 4 Aralık 2019; 9:46:10 >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 4 Aralık 2019; 11:53:34 >
  • quote:

    Türkiye kendi geliştirdiği uyduları, yurt dışına göndermeden Türk topraklarında test edebilecek.


    Önceden test edemediği uyduları kendi geliştirebiliyordu yani?
  • Müthiş bir gelişme. Sadece üretimde değil, test ve analiz alanlarında gelişme görmek çok iyi. Ancak ülkenin gündemi ele alındığında açıkçası buraya kaynak ayırarak eninde sonunda tıkanacağımızı düşünüyorum. Kılıcı yapmadan kınını yapmak gibi bir durum söz konusu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.