Şimdi Ara

Türkiye'de en çok hangi otomobil markaları kiralanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER), kiralama sektörünün 2019 yılı ilk dokuz ayına ilişkin sonuçları paylaştı. Hazırlanan raporda, Türkiye’de en çok kiralanan otomobil markalarına da yer verildi.



    TOKKDER’in en çok kiralanan otomobil markalarına ilişkin sonuçları şaşırtmadı. Bağımsız araştırma şirketi Kantar iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, operasyonel filo kiralamada en çok Renault ve Fiat tercih edildi.



    İlk dokuz ayda Renault yüzde 26,9’luk pay ile Türkiye operasyonel araç kiralama sektörünün en çok tercih edilen markası oldu. Fransız üreticiyi yüzde 13,3’lük pay ile Fiat’ın takip ettiği sıralamada Volkswagen yüzde 13 ile, Ford ise yüzde 10,3 ile üst sıralarda yer alan markalar oldu.



    Ayrıca Bkz.Trafikte yeni dönem: Egzoz ölçümü yaptırmayanlara otomatik ceza kesilecek



    C segmenti otomobillerin payı yüksek



    Kiralanan otomobillere segment bazında baktığımızda, C segmenti otomobillerin yüzde 48.8 gibi yüksek bir pay ile ilk sırada yer aldığını görüyoruz. B segmenti otomobiller yüzde 28 ile ikinci sırada yer alırken, üst ve orta segment otomobiller de yüzde 14,1 payla listede yer aldı.



    TOKKDER’in raporuna göre, sektördeki araçların yüzde 93,4’ünü dizel araçlar oluşturuyor. Otomatik vitesli araçların operasyonel filo kiralama sektöründeki payı ise yüzde 56,8 olarak açıklandı. Operasyonel araç kiralama sektörü, 9 ayda Türkiye'de satılan yeni araçların yüzde 10,9'u olan 24 bin 900 adet yeni aracı filosuna kattı.








  • Linea,Egea,clio en çok gördüklerim

  • Servisi parçası bol yani operasyon maliyetleri düşük araçlar en çok tercih edilir. Burada tok kapı sesiymiş plastik kalitesiymiş bakılmaz, 4 teker 1 direksiyon olsun, ucuz olsun bizim olsun mantığı önde gider Renault-Tofaş gibi yerli üretimler başı çeker.
  • Otomatik megane ve focus passat golf
    Manuel egea clio 301 smbyol celyses gördüklerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • renault clio ve fiat egea en çok kiralanan araçlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Reno az yakıyor rahat ekonomik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • linea , clio ve megane ucuz olmasından dolayı en çok tercih edilen kiralık araçlar oluyor gördüğüm kadarı ile.

  • Clio Megane egea Linea. En çok tercih edilen kiralık araclardir. Kiralama şirketi içinde mantıklı, kiralayan içinde en mantıklı araçlardır bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.