Şimdi Ara

Firefox, aygıt bilgilerini içeren dijital parmak izi verilerini, varsayılan olarak engelleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Çerezleri izlemek, şirketlerin tarama alışkanlıklarımızı takip etmelerinin tek yolu değildir; parmak izi de kullanabilirler. Ancak bu parmak izi, bildiğimizin aksine dijital bir parmak izi ve çok yakında Firefox bu işe noktayı koymaya hazırlanıyor.



    Ayrıca Bkz.Asus ZenFone 5z, Android 10 güncellemesi aldı



    Firefox bu gidişata son verecek



    İnsan parmak izleri benzersizdir ve aynı şey sanal dünyadaki parmak izleri için de geçerlidir. Dijital parmak izi, belirli bir kullanıcının yazılımını, ağ protokollerini, işletim sistemlerini veya donanım cihazlarını tespit etmek için kullanılabilecek benzersiz bir bilgi grubudur. Ziyaret ettiğimiz web siteleri de bu bilgilere kolay ve zahmetsiz bir şekilde ulaşarak, veri setleriyle ilişkilendirebiliyorlar.





    Kullanıcıların haberi bile olmadan paylaşılan bu dijital parmak izi verileri, yakında Firefox tarayıcılarda varsayılan olarak engellenecek. Şirketin 7 Ocak 2020 tarihinde piyasaya süreceği yeni versiyonda, Gelişmiş İzleme Koruması adı verilen özellik, artık web sitelerinin dijital parmak izimizi okumasının önüne geçecek. Parmak izi engellemenin etkinleştirilmesinin, bazı web sitelerinin görünümünün değişmesine de neden olacağı belirtilirken, Mozilla'nın bu sorunu çözmek için de çalışmalar yaptığını ifade edildi.








  • Google için kötü haber.

  • Kullanıcısını müşteri gibi görmeyen canım tarayıcım. Millet chrome kullanmaya devam etsin.

  • kişisel gizlilik ve kullanım kolaylığı bakımından birinci sırada firefox gelir tarayıcıyı istediğin hale sokabiliyorsun hız konusu ise artık donanımlar hızlandı hemen hemen çoğu tarayıcı yakın performans veriyor.

  • Yaklaşım çok iyi. Ama insanları, kendisinden soğutan sorunları düzeltmeye yeltenmeyen bir gidişatları var.

    Mozilladan ayrılan eski CEO yaptığı, Brave tarayıcısını kullanıyorum. Gizlilik koruması için sunduğu sistemi geliştirirse ve hedeflediği şeyleri başarırsa, Mozilla payını da kendine çekebilir. Gizlilik yaklaşımları aynı diyebilirim. Ayrıca reklam veren ve içerik üreticilerine destek için BAT sistemini geliştiriyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drktower -- 30 Kasım 2019; 9:46:49 >
  • 2.tarayıcı olarak mecbur kullanıyorum bu kadar işlevsiz tarayıcı kullanmak için mecbur kalmak gerekir benim gibi zaten bu yüzden kullanım oranı %1 kadar o da mecbur tayfası. Kimse kullanmıyor ki arkadaş kime neyi güncelliyorsun sırf hava cıva.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formgonder2055 -- 30 Kasım 2019; 9:28:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Halihazırda bu özellik sunulu zaten.
    Sadece ayarlardan standart yerine "strict" olan modu seçmeniz gerekiyor.
    Genişletip görebilirsiniz...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.