Şimdi Ara

Yerli otomobilin 2022'de yollarda olması mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
4.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yerli otomobilin 2022'de yollarda olması mümkün mü?



    Önümüzdeki aralık ayında prototipini göreceğimiz yerli otomobille ilgili en büyük soru işaretlerinden biri, aracın belirtildiği gibi 2022 yılında yollarda olup olamayacağı. Zira pek çok kişi ortada daha fabrika bile yokken bunun pek mümkün olmadığını söylüyor.



    Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş’a göre ise bunun olması mümkün. Yerli otomobilin piyasaya sürüleceği yıl olarak belirtilen 2022’nin çok kısa bir süre olduğuna dair bir soruyu yanıtlayan Karakaş, “Bu soruyu biz de kendimize sorduk. Dünyadaki kıyaslamalara baktığınızda bu süre zarfında bunu yapmak mümkün. Başkaları yapabiliyorsa biz de yapabiliriz. Yerli otomobil belirtilen sürede piyasaya sürülebilir” şeklinde konuştu.



    Ayrıca Bkz.Rivian platformunda bir Lincoln SUV yolda



    Kısa süre önce konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “TOGG, aralık ayında ön gösterim araçlarını kamuoyuna tanıtacak” açıklamasında bulunmuştu. Geçtiğimiz haftalarda yerli otomobilin nerede üretileceği de açıklanmış, fabrika yatırımı için Gebze’deki Bilişim Vadisi’nin yanındaki arazilerde kamulaştırma çalışmalarının sürdüğü belirtilmişti.



    Yerli otomobil projesi kapsamında üretilen ilk model bir C-SUV olacak. Grubun çizdiği rotaya göre 2030’a kadar model sayısı 5’i bulacak.






    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/togg-ust-yoneticisi-gurcan-karakas-yerli-otomobilin-2022de-piyasaya-surulmesi-mumkun/1657456#







  • Yerli otomobil, yerli uçak falan sadece rant kapısı. Bu ülkede amaç gerçekten yerli otomobil üretmek olsaydı devlet desteği ile yurt dışında otomobil firmalarında çalışan Türk mühendisler geri gelmeye teşvik edilirdi ve en iyi akademisyenlerle bir araya getirilip bir sonuca varılırdı.

    En ucuz arabada bile 1 tane kendine alırken 1 tane devlete alıyorsun. Şimdi bir yerli otomobil üretebilsek 30 bin liraya mı satılacaktı, hayır. 150 bine satılsa alternatifler varken ne kadar tercih edilecek meçhul. Diğer markalara ek vergi getirsen ortalık karışacak zaten. O yüzden yerli otomobil kelimesini duyunca ciddiye almıyorum.

    Yani demek istediğim biz yerli otomobil yapacak olsak en alasını da yapardık ama yapmakla bitmiyor bu iş. Bunu bırak Türkiyeyi, dünyaya pazarlamak lazım ki bu işten kar edilsin.
    Ya kısır döngüye girdik yada siz yazdıklarımı anlamamkda ısrar ediyorsunuz. Ortada birşey olmadığının farkındayız ama ortada vaadler ve sözler var yani ortada bişey var olmuyan verilen sözlerin karşılığı olan araç ,kızdıran nokta bu ama siz lafta üstünlük sağlamak istercesine anlamamkta ısrar ediyorsunuz ne diyeyim . Sizin görüşünüz bu sonuçta benim değiştirmek yada kendi fikrimi size zorla kabul ettirmek gibi bir cabam yok. Siz fikrinizden mutlu iseniz ne mutlu size.
    Baştan sona yalan bir yorum. Sefalet falan yok sefalet chp dönemiydi. Bitti artık o günler. Suriyelilere yapılacak evlerin parası avrupadan alınacak alınmasa bile siz demiyor musunuz Suriyeliler artık gitsin diye derdin ne şimdi :) arabayı yapacak firmalarda iş yok hükümetle ilgili değil koç şirketinden ne bekliyorsun avrupanı yan sanayisi olmaya devam etmek istiyorlar. İnsanlar doğruları gördüğü için Ak partiye oy veriyor. Vesselam.
  • Yerli araba dedikoduları çıktığına göre erken seçim yakındır.

  • anet01 kullanıcısına yanıt
    +1

  • Olsa ne olur olmasa ne olur. Milletin derdi artık araba değil, oy alacağız diye yıllarca yalan söylediler artık insanlar yemiyor bunları. İnsanlar sefaletten intihar ediyorlar, bunlar surilere yüzbinlerce ev yapma derdindeler. O araba yapılsa surilere bedava dağıtırlar, bize faydası olmaz.
  • Dünyanın en iyisini yapsak da tüm üretimi sadece aşağılamak ve karalamak olan kitle yine gömecektir.
    Geç olsun ama gerçekten iyi bir şey olsun.
  • Yerli otomobil yine gö?lerde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilader bi dacia kadar olamadilar :) valla guveniyodum guvendigimiz daglara kar yagdi babayigitler fos cikti yani :)

    Elin oglu batarsak batariz der tum servetini gomer acar yapar bizimkilere devletin vermedigi tesvik kalmadi daha aracin kasasini bile goremedik :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yerli otomobilin 2022'de yollarda olması mümkün mü?


    %1 ne diyor acaba?

  • öyle diyorsunda ama ne hikmetse herkez sıfır araba alıyor buna ne diyeceksin ?

  • Çıksada ben almam. Canımı yolda bulmadım yolda bırakmıyayım. Kobay mıyım test edeceğim araçlarını. Buzaman kadar sözünü tutmamışlar araba konusunda milleti oyalamışlar neden güveneyim. Araç alımında birinci sıradaki kriter güvendir.

  • por favor kullanıcısına yanıt
    Neyi gömecek ortada araba yok.

  • Kamu kurumları hariç hiçkimse almaz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt
    "dünyanın en iyisini yapabilmek" için eleştiri kabul edebilecek olgunlukta ve ayakları yere basan bir süreç çizmen gerekir. En ufak eleştiriyi düşmanlık sayan bir anlayış ile hiçbir yere varamazsın. Yoksa tabiki araba da üretebiliriz, ki yıllar evvel ürettik! Bir fabrikayı kurmayı bırak normal bir bina yapımı ne kadar sürüyor bir fikrin var mı? iki yıl sonra yollarda olacak bir araçtan, bir yıl içinde üretimde olması gereken bir fabrikadan söz ediyoruz.

  • Benim en çok merak ettiğim konu, eğer piyasaya çıkarsa uygulanacak vergi oranı ne olacak?



    Yoksa yurt dışından ithal edilen ürünlere uygulanan faiş vergi mantığı burada da devam edecek mi?

  • Değil

  • Olumsuz yorum yapmayın, belki bir gün siz de yandaş olup belediyede orada burada iş imkanına sahip olursunuz. Övün, "1 seneye hazır olur yerli araba" falan yazın.

    Normal şartlarda çalışarak bileğinizin hakkıyla alacağınız şeyleri anormal şartlar olan şuanda yalakalık veya yandaşlıkla hak yiyerek elde edersiniz belki. O yüzden gerçekçi şeyler yazmamaya özen gösterin.

    Not: Hala hakkıyla bir yerlere gelebilmiş, alım gücü emeğiyle doğru orantılı iyi durumda olan kişiler yukarıdaki yazıyı lütfen üstüne alınmasınlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: borukuzen

    Benim en çok merak ettiğim konu, eğer piyasaya çıkarsa uygulanacak vergi oranı ne olacak?



    Yoksa yurt dışından ithal edilen ürünlere uygulanan faiş vergi mantığı burada da devam edecek mi?
    %7 ötv + %18 kdv olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    Neyi gömecek ortada araba yok.
    O zaman dertlenmenize de gerek yok.
  • por favor kullanıcısına yanıt
    Reyiz sen nufustan kaydini sildiriyorsun o is olmayinca nick mi degistidin sadece?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.