Şimdi Ara

Upbit borsasından 50 milyon dolarlık ETH çalındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Güvenlik tedbirleri konusunda halen istenen noktaya gelemeyen kripto para borsaları siber saldırganların gözdesi haline geldi. Tek kalemde on milyonlarca dolar çalabilen saldırganlar son olarak Upbit borsasına göz dikti.



    Dev miktar



    Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından olan ve Kakao iletişim platformunun iştiraki olarak faaliyet gösteren Upbit borsası yaptığı açıklamada tam olarak 342 bin Ethereum yani 50 milyon dolar civarında varlık çalındığını duyurdu.



    Ayrıca Bkz.Puffin tarayıcısı iOS platformuna veda etti, yerine Safari’yi tavsiye etti



    Saldırganlar sıcak cüzdan adı verilen ve anlık ticaretlerde kullanılan varlık depolarına sızarak Ethereum çalmış. Borsa henüz sabah saatlerinde çalınan ETH birimlerinin borsadan çıkarıldığını belirtiyor. Aktarım yapılan ETH adresi de duyuruya eklenmiş.



    Bu tür olaylarda bilindiği üzere olan hep yatırımcıya oluyor. Upbit borsası iki hafta süre ile para yatırma ve çekme işlemlerini askıya aldı. Saldırının kaynağı araştırılıyor. Zarara uğrayan yatırımcıların ise mağdur edilmeyeceği açıklandı.








  • Klasik söylem olacak ama çiftlik bank versiyonun değişi şöyle ki

    Çiftlik bank mağdurları! Ekseriyeti para hırsı olan avam insanlar. Daha fazla nasıl para kazanırım diyen gruplardı.. Ve de geçmiş oldu.

    Geleyim kriptoparaya. Yaşı 20-40 arası ciddi bilgi birikimi olan insanlar avam olmayanlardaki para nasıl alınmalı... Çok ciiddi bir şekilde sağlam temelleri olan kripto para icadıyla internet ve sanala guvenen insanlardan para ancak bu şekilde çalınırdı... Sağlam bir güvenlikli birşey ortaya koyacaksın blockchain sonra kriptopara icadı sonra da hacklemeler... Arkaplanını bilmediğin bir yazılımın kendin yazmadığın bir algoritmanın neyine güveneceksin... Hiçbir yazılımın hacklenememesi gibi.bir durum yoktur. En sağlamı bile bir şekilde kırılır. Sonuçta insan yazılımı, illaki bir açık olacaktır ..

    Bu çalma olayları devam edecek...ve kendine guvenen elit ve modern insanların paraları gidecek... İlerde başka şeyler çıkacaktır... Şimdiye dek en hoşuma giden çalma yöntemi, minerlerin kripto para kazmak yerine sistemlerini cüzdanların şifresini kırmak için çalıştırmalarıyla hırsızlık yapmaları olmuştu. Çok güzel bir yöntem. Herkes nereye doğru gidiyorsa sen başka bir yöne gideceksin.

    Cambaza bak cambaza... :)





  • Haberi temsilen "yakalanmış hırsız" temalı resim koymuşsunuz. Ne alaka, hırsız yakalanmadı ki. Siyah maskeli temsili hırsız görseli koymalıydınız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.