Şimdi Ara

Evdeki prizlerden ampullere kadar her yere Amazon'un asistanı geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Amazon’un akıllı asistanı Alexa, çok sayıda donanımın bünyesinde çalışma yeteneği kazanmış olsa da süper düşük güçlü cihazlarda kendisine hâlâ pek rastlayamıyoruz. Amazon’dan bu konuda yapılan açıklama ile akıllı asistan artık Cortex-M işlemci ve 1MB RAM sahibi olan her cihazda çalışabilecek. Bu cihazlara en büyük örnekler ise akıllı lamba anahtarları ve termostatlar olarak sıralanıyor. 



    Şimdiye kadar Alexa’nın çalışabilmesi için gereken minimum donanım kapasitesi 100MB RAM ve ARM Cortex-A tipi işlemci şeklindeydi. Bu donanım, akıllı cihazların geniş bir spektrumunda bulunmak için fazla güçlüydü ve bu sebeple Alexa’nın kullanımı imkan dâhilinde değildi. 



    Amazon’un açıklamasında donanım gereksiniminde bu denli düşüşün nasıl gerçekleştiğine dair bilgiler de tabii ki verildi. Buna göre, firma işlemlerin büyük kısmını buluta aktararak donanım gereksinimini daha da düşürmeyi başarmış. Bu aktarım sayesinde cihazın artık tek ihtiyaç duyduğu kritik özellik uyandırma sözcüğü tespiti. Alexa dendiğinde tepki verebilen her cihaz artık Alexa çalıştırabilecek diyebiliriz.



    Ayrıca Bkz.Nvidia’dan AMD’ye büyük destek



    Amazon’dan hangi cihazlara Alexa ulaşacağına yönelik herhangi bir bilgi çıkmadı fakat donanım gereksinimlerini dikkate alırsak akıllı zilden akıllı ampüllere, termostatlardan akıllı tartılara kadar hemen hemen her yerde Alexa görmek muhtemel olacak. Bu durum kişisel gizlilik açısından rahatsız edici olacak mı bilinmez fakat bu kişilerin Alexa’lı ya da Alexa’sız şeklinde seçim yapma hakları da muhtemelen farklı üreticiler sayesinde olacaktır. 








  • şu siteye bi çözüm bulun artık "no fount" ekranını görmekten gına geldi. yakışmıyor donanimhaber'e

  • Haber görselinde aws logosu olmasının mantığını merak ettim...

  • Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Çünkü Alexa artık AWS'nin altyapısına daha fazla yüklenerek çalışacak. Yazıda da belirtildiği üzere donanım gereksiniminin azaltılmasında kullanılan yöntem bu.

  • Huzur_02 H kullanıcısına yanıt
    Nerede nasıl bir hata alıyorsunuz acaba anlayamadım resim mi eksik başka bir şey mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alexa demeye gerek yok. Bunun dışında 3 uyandırma kelimesi daha var.

  • Aws cok kullandik :) saolsun amazon biraz pahali olmasa bize gore hala kullanirdim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.