Şimdi Ara

Qualcomm’a karşı Intel ve MediaTek ortaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Çalkantılarla geçen Apple ortaklığı sonrasında mahkeme kararıyla yerini Qualcomm’a bırakan Intel, modem geliştirme birimini Apple’a satmak zorunda kalmıştı. Şimdi 5G savaşlarına yeniden başlıyor.



    Bu kez dizüstü pazarında



    Bir duyuru yapan Intel, Tayvanlı MediaTek ile bir ortaklık yaparak bilgisayar sistemleri için yeni nesil 5G yongaları geliştireceğini duyurdu. Intel bu ortaklıkta 5G yonga spesifikasyonlarını belirleyecek. MediaTek ise bu spesifikasyonlar üzerinde yonga tasarımını ve dağıtımını yapacak. Intel yazılım, dağıtım ve tasarım konusunda ortağına destek verecek.



    Ayrıca Bkz.Yeni Huawei MateBook D dizüstü modelleri duyuruldu



    Dizüstü bilgisayar sistemlerinde henüz 5G desteği yok ancak ARM tabanlı sistemler geliştiren Qualcomm kısa süre içerisinde ilk ürünleri piyasaya sunacak. Intel ve MediaTek ortaklığı önemli bir rakip olmayı istiyor.



    Modem birimini satmış olsa da Intel halen WiFi kartları konusunda lider durumda. MediaTek ile olan ortaklığı da bu devre kartları odağında ilerleyecek. Ayrıca Fibocom firması da bu çözümü M.2 formatında kurumsal pazara açacak, operatör ve düzenleyici kurum desteği sağlayacak.



    Intel ve MediaTek ortaklığının ilk ürünü 2021 yılı başlarında piyasada olacak. Dell ve HP’nin programda yer aldığı ve ilk 5G uyumlu dizüstü modellerini piyasaya süreceği ifade ediliyor.








  • Tüketicinin işine yarıcaksa neden olmasın.

  • ozaman inteltek olur :)

  • Apple goz Qualcomm un patentli bircok teknolojisinin calinmasina goz yumarak Intel e kazandirmisti ... Gerci Intel neden boyle birseye muhtac derseniz zaten Intel hicbir zaman Qualcomm un 4G/LTE patentlerine denk degil yanasilmayan vasat performansli GSM modullerini Apple IOS urunlerinde kullanmasinda esitlik saglamak icin LTE performansini KISIP Intel ile denk hale getirilmesini tespit ede Qualcomm sirketi ilk catismaya baslatan Apple olmustu ...

    Intel de hirsizligini birsekilde kabul ederek cekildi! ... Anlasilan bu surec cok onceden planlanmisti kamuoyuna planlamasi vs bahsedilmemisti ...

    Intel ortakligini keske Qualcomm ile yapsaydi calmak yerine ... Neyse ... MTK nasil performans gosterecek muamma . 5G guvenlik aciklari ile dolu ... Fiyaskolara vs sebep olabilir ...

  • Özet olarak intel geçtiğimiz yıllarda,
    Konsol , mobil ve desktop ta kaybetti

    Gpu pazarı denedi o da olmadı

    Yakın zamanda sunucu ve notebook pazarını kaybetmeye de aday.

    Yeni bir nokia vakası gibi herşey

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.