Şimdi Ara

İstanbul'da düşen UH-1'lerde standart dışı parça kullanılmış olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İstanbul’da üç ay arayla düşen UH-1 helikopterleriyle ilgili teknik inceleme devam ediyor. İlki geçtiğimiz yıl kasım ayında, ikincisi de bu yılın şubat ayında meydana gelen kazalarda 9 askerimiz şehit olmuştu. İlk bulgulara göre kazaların sebebi aynı.



    Hürriyet’in haberine göre, düşen helikopterlerin gaz türbin kanatçığında ayrılma olduğu tespit edildi. Kanatçıktaki ayrılmaya bağlı olarak motor susması yaşandığını tahmin eden uzmanlar, kazaların da bu sebeple yaşanmış olabileceğini değerlendiriyor. Kanatçıktaki ayrılmanın nedeni olarak da standart dışı yedek parça kullanımı üzerinde duruluyor.



    Ayrıca Bkz.Migros 5999 TL'ye iPhone 11 satacak! İşte detaylar



    Honeywell 2010 yılında uyarmıştı



    Motorun üretici firması Honeywell, 2010 yılında dünya genelinde tüm kullanıcılara yönelik önemli bir uyarıda bulunmuştu. Kendileri veya yetki verilen üreticiler tarafından imal edilmeyen gaz türbin kanatçıklarında ayrılmalar olduğunu belirten Honeywell, altı kez motor susması olayına rastlandığı ve bunun sonucunda dört helikopterin ağır hasara uğradığını açıklamıştı. Motorlar üzerinde sadece orijinal yedek parça kullanılmasını isteyen şirket, uygun olmayan gaz türbin kanatçıklarının motorlardan sökülüp uygun olanlar ile değiştirilmesi gerektiğini vurgulamıştı.



    Şubat ayında yaşanan ikinci kazanın ardından UH-1 helikopterlerinin uçuşları durduruldu. Yeniden uçup uçmayacağı ise motorda kullanılan yedek parçaların standarda uygun olup olmadığının netleşmesiyle belli olacak. Bununla birlikte UH-1’le aynı motoru kullanan Kobra helikopterlerinin de uçuşunun durdurulduğu öğrenildi.








  • Arkadaş şu araçlara da yan sanayi parça mı takılır artık? Herifler çok önceden uyarmış işte. O firmaya suç atamazsınız artık, olan bizim askerlerimize oldu. Suçlu kim oluyor bu durumda?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 25 Kasım 2019; 18:11:52 >
  • Adamlar sanayide uçak toplamış resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alito kullanıcısına yanıt
    CHP

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yan sanayiden kar edelim derken helikopter ve pilot gibi önemli askerlerimizden olduk iyimi

  • alito kullanıcısına yanıt
    suçlu parçayı üreten oluyor tabi ki. yani hırsız suçlu. tabiki yan sanayi takılabilir. bu en doğal hak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.