Şimdi Ara

Diablo 2 Remastered'ın Geliştirilmesi Çok Zor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Blizzard serisinin belki de en iyi oyunu olan Diablo 2'nin bir süredir Remastered versiyonu bekleniyordu ancak bu haber ile oyuncular biraz üzülebilir. Son iki senedir BlizzCon etkinliğinde duyurulması beklenen oyunun geleceği hakkında Diablo'nun yaratıcıları konuştu.

Oyunun yaratıcıları olan Max Schaefer, Erich Schaefer ve David Brevik; Diablo 2'yi geliştirirken yaşadıkları zorluklar ve gelecekte bir Diablo 2 Remastered'ın geliştirilmesinin çok zor olduğunu açıkladı. Oyunun geliştirme aşamasında kaynak kodlar kaybedilmiş ve neredeyse Diablo 2 iptal olacakmış. Birkaç gün panik halinde olmuşlar ancak bir şekilde oyunu bitirmişler.

Oyuna dair tüm kaynak kodlar kaybolmuş. Hatta Max Schaefer'ın dediğine göre oyuna dair sadece kodlar değil, neredeyse her şey kaybolmuş. Bu yüzden Diablo 2'nin Remastered'ının geliştirilmesi çok zor, oyunun sıfırdan geliştirilmesi gerekiyor ve bu, şirket için büyük bir risk.

• Koskoca Blizzard şirketine değil ama Diablo 2 sever modculara güvenim tam.. Bu haberlerden sonra başlayabilir ciddi bir mod yapımı.
  • Neyse ki Battle.net'te dijital olarak satılıyor. Oradan almıştım.
  • Blizzard modacıların beline kuvvet demiş.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Zerre inanmadım

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Kodlama konusunda yeterli bilgim yok ama mantığıma yatmayan şey şu; kodlar kaybedildikten sonra oyun "bir şekilde" bitirilmiş. Bu ne demek oluyor? Burası bana biraz yuvarlama cevap gibi geldi. Oyun "bir şekilde" sıfırdan yapıldığına göre remaster sürümü de yine "bir şekilde" yapılır herhalde?? Eski kodlar kaybolduğuna göre mantıken bir oyunu yapmak için yeni kodlar yazılmış olmalı. Ben mi yanlış biliyorum, haksız mıyım?
  • Şeyi anlamadım; yazılımcılar bilgilendirsin ama oyunun release hali zaten bütün kodları ve mekaniği içermiyor mu? Mod yapan kişiler misali oyunun kodlarını masaya serip texture yenileyerek devam edemiyorlar mı ?
  • Adamların kendi yaptığı oyunların kaynak kodlar kaybolmuş. Hemde hepsi.. Vay be. İnanak mı??
  • Lan nasıl kayboluyor kaynak kodları ? Sanki deftere yazdılar oyunun kaynak kodlarını. Bu tamamen, aga sizin ne istediğiniz ne düşündüğünüz umurumuzda değil biz sağılacak oyunlara kaynak akıtıyoruz demek.
  • Modcu enayiler varken ne uğraşalım demişler özetle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

Modcu enayiler varken ne uğraşalım demişler özetle.

Enayi? Biz sanat diyoruz qanqa ona. Ya da danik oyunları tamamlayan eserler..
  • Ya sen koskoca Blizzard`sın oyunun kaynak kodlarını kaybettik ne demek sanki emanet kod alıp kaybetmişler gibi konuşuyolar...
  • Kodlamada uzman deilim ama şöyle birşey var eğer bu oyun şuan oynanıyorsa bu oyunun kodları duruyor demektir demi bu kodları copy paste yöntemi alıp baştan yeni oyun için kullanıp texture ayarlayıp sunamazlarmı? kodlamada uzman arkadaşlar yardımcı olursa mutlu olurum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.