Şimdi Ara

5 Aralık'ta tanıtılması beklenen Nokia 8.2'nin detayları sızdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz gün sizlere duyurduğumuz üzere Nokia akıllı telefonları üreten HMD Global şirketi, 5 Aralık tarihinde yeni bir modelin lansmanını yapacak. Bu cihazın uzun süredir beklenen Nokia 8.2 olduğuna kesin gözüyle bakılırken, cihazın teknik detayları da sızmaya başladı.



    Ayrıca Bkz.Analist raporu: iPhone 12 Pro, 6GB RAM'le gelecek ve iPhone SE 2 üretimi Şubat'ta başlayacak



    Lansmanda başka cihazlar da tanıtılabilir



    Nokia 8.2 akıllı telefon modelinin 64 MP çözünürlükte dörtlü bir kamera kurulumu ile gelmesi beklenirken, şirketin ilk açılır selfie kamerası barındıran modeli olacağı söyleniyor. Nokia 8.1'in halefi, 8 GB RAM, 256 GB dahili depolama özelliğine sahip olacak ve Qualcomm'un Snapdragon 730 işlemcisi ile güçlendirilecek.




    Selfie kamerasının 32 MP çözünürlük sunacağı belirtilirken, cihazın 5G desteğinin olacağına da kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Nokia 8.2, HMD Global'in üzerinde çalıştığı tek telefon değil. Raporlara göre, Nokia 2.3 ve Nokia 5.2 bütçe telefonları da yolda. Nokia 8.2'nin fiziksel anlamda nasıl bir tasarımla geleceği ise şimdilik ortaya çıkmış değil.








  • Nokia vazgeçmedi vazgeçmeyecek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 730G ile gelseydi ...

  • Nokia'nın yeni sahibi olan HMD nedense ilk serideki öne çıkan özellikleri sonraki .1 ve .2 serilerinde mahvetti...

    Nokia 8; SD 835 işlemcisi, 1:1800'lük çok yüksek kontrastlı ve 700 nitlik inanılmaz parlak ekranı, ana kamera ile birebir aynı sensörü kullanan otomatik netlemeli ön kamerası, inanılmaz kaliteli kasası, o zamana kadar çıkmış en yüksek sesli (88 desibel) ve buna rağmen oldukça temiz ses veren hoparlörü, çok başarılı ses veren 3.5 mm kulaklık çıkışı gibi etkenlerle oldukça etkileyici ve bunlara rağmen uygun fiyatlı bir telefondu. Telefonun birkaç eksiği vardı, birincisi çok büyük üst ve alt çerçeveleri ve bu yüzden küçük kalan ekranı, ikincisi ise ana kameranın çekim kalitesi ki sonraki yazılımlarla baya toparladılar ama yine de rakiplerinin bir tık gerisinde kaldı, üçüncüsü ve en önemlisi ghost screen problemi, dördüncüsü ise bataryasının küçüklüğü sayılabilir ama 2 yıl önce tüm amiral gemileri ufak batarya ile çıkıyordu. HMD çok rahat bu sorunları halledip güncel bir işlemci ile çıkarabilirdi devamını ama yok, gitti amiral gemisi olarak Nokia 9'u denedi, elinde patladı, düşünce olarak 5 aynı sensörün aynı anda 7'şer fotoğraf çekip birleştirerek tek süper fotoğraf üretmesi çok mantıklıydı ama pratikte yazılımı beceremedi 5 gözlü tripofobik makine Şimdi de 6 gözlüsünü çıkaracak Nokia 10 diye ama aklı başına gelmiş, hepsini aynı sensör koymayacak sanırım, ana sensör, telefoto, ultra geniş gibi farklı sensörler olacak gibi...

    Bu arada halen daha 1750 TL'lık fiyatıyla mantıklı bir telefon Nokia 8 ama ghost screen'e hazır olmak gerek, yeni ve orta seviye bir cihaz yerine aynı bütçeyle 2 yıllık yüksek özellikli amiral gemisi, duruma bağlı olarak mantıklı bir tercih olabilir.

    Konumuza geri dönersek, bir Nokia 8'e bakıyorum, bir de çıkış fiyatı büyük ihtimalle Nokia 8'in çıkış fiyatından daha yüksek olacak olan Nokia 8.2'ye... Anlam veremiyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 24 Kasım 2019; 20:34:42 >




  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Hmd markanın tarihini iyi kullanamadı. Misal motorola şuan lenovo nun elinde olsa bile razr 2019 u çıkararak dikkatleri üzerine çekti ve cihaz çok beğenildi. Hmd ise 3310 gibi bir efsaneyi çıkardı dikkat çekti evet, ama cihaz zamanı için çok gereksizdi. Misal şuan nokia n90 ın yeni nesil versiyonu çıksa içinde katlanan ekran olsa ve o arkasında bulunan kamera kamburunda 108 mp o büyük sensör ve n93i deki gibi hareketli mekanizmalı optik yakınlaştıma olsa kim o cihaza hayır diyebilir ki. Zaten şuan markaların remake olayı kullanıcının çok hoşuna gider. Misal millet razr ı sadece tasarımı güzel diye sevmedi eski güzel günleri hatırlattığı için de sevdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F7CE7F94C -- 25 Kasım 2019; 0:57:49 >
  • Nokia 8 de 835 işlemci var ama 8.2 ye 730 işlemci koyuyorlar. Biraz saçma değil mi?

  • Nokia piyasadan elini çekmiyor devam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.