Şimdi Ara

Microsoft’un Huawei’ye yazılım satmasına tekrar izin verildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Çin ile ABD arasında meydana gelen ticaret savaşı kapsamında en büyük darbeyi yiyen Huawei, artık yeniden Microsoft’tan yazılım alabiliyor. Amerikan yönetimi, yazılım devi Microsoft’a toplu yazılım ihracatı için tekrar izin verdi. 



    Bloomberg’e açıklama yapan Amerikan Ticaret Bakanlığı, Microsoft’un talebi üzerine Huawei’ye toplu yazılım ihracatına izin verdiklerini belirtti. Microsoft’un sözcüsü ise bu açıklamanın ardından bakanlığın hamlesinden memnun olduklarını belirtti.



    Huawei’nin çok çeşitli ürün yelpazesi içerisinde yer alan kişisel bilgisayarlara yüklenen Windows işletim sistemi, ticaret savaşının etkisiyle yüklenemez olmuş ve firmanın beğenilen donanımları resmi Windows 10 desteğinden mahrum kalmıştı. Bu durum her ne kadar ileri seviye kullanıcılar için problem teşkil etmese de lisanslı bir bilgisayar satın almak çoğu kullanıcı için tercih sebebi.



    Bu yılın başlarında Huawei tarafından tanıtılacağı açıklanmış olan fakat Microsoft’un lisanslarına erişilememesi üzerine ertelenen laptop tanıtımı, muhtemelen yakın zamanda yapılacaktır. Bunun yanında, yaptırımları tamamlamak adına Huawei markalı laptoplar da Microsoft mağazadan kaldırılmıştı. Bu ürünler, hükümet onayının ardından tekrar stoklara girdi.



    Ayrıca Bkz.Kamudaki veriler veri.gov.tr ile vatandaşa açılacak



    Huawei başına gelenleri tahmin ederek önceden Intel işlemcileri ya da başka donanımları stoklamış olsa da dijital kopya şeklinde sunulan Windows işletim sistemi lisanslarını depolamak pek de kolay değildi. Firmanın bu konuda çektiği sıkıntılar, yapılan açıklamaların ardından sona erdi ve yakın zamanda Windows 10 yüklü Huawei laptopların sayısı ve nitelikleri artacaktır.








  • Meytbuk diye Mekbuk çakması laptoplarına windows lisansı vererek resmen hırsızlığın, fikri mülkiyet hırsızlığının önünü açmış tıramp. Huaweii den hisse senedi filan mı aldı bu naptı acaba?

  • seamewe5 S kullanıcısına yanıt
    "Bloomberg’e açıklama yapan Amerikan Ticaret Bakanlığı, Microsoft’un talebi üzerine Huawei’ye toplu yazılım ihracatına izin verdiklerini belirtti."

    Rekabete neden böyle karışısınız anlamıyorum ki. Beğenmeyen gider yine Macbook alır iPhone alır. Kullanıcılarına soralım bakalım Matebook'lar basit birer çakma bilgisayar mı yoksa gayet memnunlar mı cihazlarından Apple'a benzer kaliteyi daha ucuza alabildikleri için ya da kaliteli cihazda Windows kullanabildikleri için. Her şey arz talep meselesi.
    Her firma mecvut trendi bir şekilde kendi ürünlerine yansıtır. Apple da başkalarından esinleniyor. Tamam belki Çinliler abartıyorlar ama onların yarattığı rekabet benim işime geliyor. Bu tasarım işlerine sizin söylediğiniz kadar katı bakılsaydı bugün ortada ne Xiaomi olurdu ne başka firma, onların ürettiği böyle iyi cihazları da bu fiyatlara rüyamızda görürdük. Bence siz hangi tarafta olduğunuzu karıştırmışsınız. Doğru olan ne Apple ne Huawei tarafı, doğru olan tüketicilerin safı.




  • Huawei'n en büyük sorunu servisti Google servisleri etkisi yaratmasa Microsoft'un servisleri ile bu sorunu büyük ölçüde kapatabileceklerini düşünüyorum tabi yine youtube (alternatifi pek olmayan servisler) olmayacak ama en azından diğer servisleri Microsoft'tan alabilirler bu da kayıplarını biraz azaltır diye düşünüyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.