Şimdi Ara

Kandaki oksijen seviyesini ölçebilen bant geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kandaki oksijen seviyesini ölçebilen bant geliştirildi



    Hasta bir bebeğin kanındaki oksijen seviyesini takip etmek istediğimizde, bebeği görece olarak büyük bir başucu cihazına yapışkan sensörler içeren kablolalar ile bağlamamız gerekiyor. Bu da klinisyenlerin işini bir nevi zorlaştırıyor. Bu düşünceden yola çıkan bir araştırma ekibi bebeklerin oksijen seviyelerini daha rahat bir şekilde izleyebilmek için kablosuz optik bir sensör geliştirdi.



    Massachusetts' Worcester Polytechnic Insitute kurumunda Doçent Ülkühan Güler önderliğinde geliştirilen cihaz yalnızca yara bandı boyutunda.



    Parsiyel oksijen basıncı



    Kandaki oksijen seviyesini ölçebilen bant geliştirildi



    Geliştirilen cihaz özellikle PO2 olarak adlandırılan parsiyel ( kısmi ) oksijen basıncını ölçüyor. Parsiyel oksijen basıncının ölçülmesinden yola çıkılarak kanda çözünen oksijen miktarı tayin ediliyor ve parmağa takılarak kullanılan nabız oksimetre cihazlarından daha tutarlı sonuçlar veriyor.



    Cihazın üzerinde kırmızı ışık yayan ince bir film tabakası bulunuyor. Kan dolaşımında ve dokulardaki oksijen miktarı arttıkça  cihazın üzerindeki ışığın şiddeti de artıyor. Bu sayede ışığın şiddeti takip edilebiliyor ve bebeğin PO2 seviyeleri gerçek zamanlı olarak takip edilebiliyor.



    Araştırmacılar sensörün son sürümünü kablosuz olarak geliştirmeyi hedefliyor. Ayrıca cihazı, halihazırda geliştirilmekte olan bir çip ile donatmak ve bu sayede internete kablosuz olarak erişip bebeğin oksijen seviyelerinin düşmesi durumunda bu durumu; klinisyenlere ve ebeveynlerin akıllı telefonlarına bildirecek bir uygulama geliştirmek de araştırmacıların hedefleri arasında.



    Ayrıca Bkz.Asırlık insanlarda özelleşmiş immün hücreler tespit edildi



    Yeni geliştirilen teknolojinin şiddetli astım ve KOAH hastalarında da kullanılması öngörülüyor.





    Kaynak:https://newatlas.com/medical/wireless-baby-blood-oxygen-sensor/



  • kulağımda şu cümle yine çınladı
    "Almanya, 1.5m türkten dünya çapında futbolcu yetiştiriyor da biz 75m türkten neden yetiştiremiyoruz?"
    Başarılarının devamını dilerim ülkü hanımın. Umarım ülkemizdeki gençlere de feyz olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bundan banada lazim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • El cevap darkhair çünkü arge ürge yatırımı olursa bizde de olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parmağa takılan kucuk oksiyenmetrenin editlenmiş hali. Kurcalayacak paranız varsa sizde yapabilirsiniz. Film devre yapacak yaptıracak haliniz var ise sizde yapmış olurdunuz. Bir sonraki aşamasını hayal edin ve yapın. Tabi devlet üniversite destekleyecek.De burası Türkiye. İnsan yaşlanınca nerede olduğunu anlıyor. Elektronik o kadar çok şey varki yapılacak denemek için chip getirsen 1$a gümrük takıyor önce. Böylece nefret birikince hayal kurmakta zor. Oksijen vergisi alırlarsa görürsünüz :)))) Senin kanda fazla oksijen var gel bakalım sen şöyle %25 :) Deprem olmasa deprem vergisi yoktu. Deprem vergisi ötv olmuş adı kalıcı olmuş. Yeni jenerasyon gelen-ek / gören-ek olarak bilgiler ile büyüdüğünden kendinden önceki veri-işleyiş sisteminin üzerinden sorgulamadan itiraz etmeden devam ediyor/ödüyor. Böylece alt nesiller kandırılıyor, haklarından mahrum kalıyor. Gelde hayal kur. Hayal kurma vergisi de var. Hayatınla ödüyorsun. Devletimiz bir karadelik canınla besleyemez ve doyuramazsın. Ölçme güzel bir şey ölçme aygıtları. Ama devletimiz bozuk. Kim ölçecek hadi bakalım !

  • Tebrik ederiz. Gelişmelere devam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.