Şimdi Ara

Yeni moleküller tasarlamak için yapay zeka geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kuantum araştırmacılarının, yeni bileşikler tasarlamalarına yardımcı olmak için inşa edilmiş olan önceki algoritmalar, atomik yapıyı veya spesifik reaksiyonların sonuçlarını tahmin edebiliyordu ancak SchNOrb adını verdikleri yeni algoritma daha derine iniyor, atomik yörüngelere bakıyor. Yani önceki modeller, kuantum kimyası deneylerini daha klasik; skaler ve vektör tensör alanlarında tanımladılar, bu da çok daha fazla hesaplama zamanı ve enerji gerektiriyordu.



    Warwick Üniversitesi Kimya Bölümü'nden Reinhard Maurer; "Bu, dalga fonksiyonlarının şeklini ve davranışını yakalamak için yeterince esnek bir yapay zeka algoritması geliştirmemiz gerekiyordu. Algoritmayı geliştirmek için  aynı zamanda kuantum kimyasal verilerini işlememiz gerekiyordu. Bu süreçler toplamda 3 yıllık bir çaba gerektirdi.” dedi.



    Ayrıca Bkz.Kamudaki veriler veri.gov.tr ile vatandaşa açılacak



    Bu algoritmaya öğretilen yetenekler, kimyagerlerin tıp ve endüstri kullanımı için amaca yönelik molekülleri daha etkin bir şekilde tasarlamalarına yardımcı olacaktır.








  • Yapay zeka, bir çok alanda yeni bir çağın kapılarını açıyor.

  • Vay be... Çok mantıklı.

  • Yapay zekanın kendini geliştirmesi ile bilim çok daha hızlı ilerleyecek.Milyonlarca farklı senaryodan en mantıklı olanı çok daha hızlı çözecek ya da uygulayacak.Bilimin önündeki insana bağlı engeller ile yapay zeka uğraşmayacak.

  • Yapay zeka denilen Makine öğrenimi hesap makinesi kullanımı gibi bir araç. Yani insanlar bunu tasarlıyor uyguluyor. Düşünce diye bir şey değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.