Şimdi Ara

Sony Xperia 5'in ön kamerasının DxOMark skoru yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony Xperia 5'in ön kamerasının DxOMark skoru yayınlandı 
     
    Kamera sensörü/lensi performans testi platformu DxOMark birkaç ay önce ön kamera incelemeleri de yapmaya başlamıştı. Son dönem amiral gemilerinin ve dikkat çekici bir kaç cihazın ön kameralarının performans incelemelerini paylaşmış olan platform, şimdi de geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılmış olan Sony Xperia 5'in ön kamera performans skorlarını yayınladı.

    Cihaz, ne yazık ki ön kamera performansında amiral gemisi bir model için hayal kırıklığı uyandıran sonuçlar aldı.
     

    Sony Xperia 5'in ön kamerasının fotoğrafta 81, videoda ise 76 puan aldığı görülüyor.
    Cihazın ön kamerasının genel puanı ise geniş alan derinliği odağı, tüm koşullarda doğru pozlama ve dış mekanda iyi bir dinamik aralık gibi artı yönleriyle 79 puana kadar çıkmayı başardı.
     
    Sony Xperia 5'in ön kamerasının DxOMark skoru yayınlandı 
    Puanını düşüren eksi yönleri arasında da ise beyaz dengesinin sorunlu olması, fotoğraflarda ışık saçaklarının oluşmas, iç mekanlarda dinamik aralığın oldukça dar olması DxOMark, renklerin ideal bokeh çekimlerinden daha soluk olması yer alıyor.

    Cihazın teknik özelliklerinden de kısaca söz edecek olursak; Sony Xperia 5, CinemaWide olarak adlandırılan 6.1 inçlik bir OLED ekranla geliyor. Gücünü Snapdragon 855 yonga setinden alan cihaz, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı ile geliyor.

    Cihaz 12 MP'lik ana kamera sensörü, 12 MP'lik ultra geniş açılı sensör ve 12 MP'lik telefoto sensörü olmak üzere üç arka kamera sensörünne sahip ve arka kamera kurulumu sol üst köşeye konumlandırılmış durumda. Ön tarafta ise 8 MP çözünürlüğünde bir özçekim kamerası yer alıyor.







  • Yaklaşık 10 yıldır sony kullanıyorum bu telefon türkiyeye gelse yine alırdım.

  • Bu sony ne yapmya çalışıyor xperia 1 de amiral gemisi 5 de amiral gemisi.

  • MertDrx kullanıcısına yanıt
    Sony bu yüzden kendini geliştirmeyi bıraktı. bir kitle var Sony ne telefon üretse alır. aynı iPhone fanları gibisiniz.

  • DokuzKuyrukluTilki kullanıcısına yanıt
    Bunun fanlıkla alakası yok ben bu güne kadar aldığım telefonları en az 2 yıl kullandım. Bunların arasında Xperia Z - Z3 Compact ve XZ1 (Hala kullanıyorum.) var ve bu cihazların hepsi ilk günkü performansı neyse aynı durumda çalışıyorlar. Bir firma bunu bana sağlayabiliyorsa "Benim açımdan" kaliteli ürün yapıyor demektir.
    Siz telefonu ne amaçla kullanıyorsunuz bilmiyorum ama benim için en önemli şey telefonun stabil durumda kalabilmesidir. Android ekosisteminde bunu her çıkardığı telefon modelinde sağlayan tek firma sony bu sebeptendir sonyden vazgeçmiyorum. Kaliteli üründen vazgeçmemek fanboyluksa siz öyle yorumlayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertDrx -- 23 Kasım 2019; 18:25:31 >
  • Fiyatını ve özelliklerini gördükten sonra XZ1 varken elimde bu cihazı hayatta almam, 960fps ağır çekim yok, kulaklık girişi yok, kumanda gibi uzunluğa boylamasına ekran yapmışlar, arkaya 2 kamera daha eklemişler 300 euroluk alet 700 euro olmuş. Değer mi değmez, bu yüzden XZ1 ile devam.
  • MertDrx kullanıcısına yanıt
    Kendini geliştirmeyen, hala kalas gibi telefonlar üreten bir firma Sony. Üzerine bir de saçma sapan fiyatlar çekiyor. Ben de 4 senedir Huawei kullanıyorum ve hala işimi görüyor SD 410'a rağmen. Abim ise benimle beraber aldığı Xperia M1 Aqua bir gece aniden bataryası şişip kapandı ve tamir edilemiyor. Aaa ne kadar hoş.

    Bu arada telefonu, Whatsapp ve Youtube vb. video içerikleri dışında çok kullanmıyorum. Yani ekran önemli.

    Sony bir zamanlar iyiydi ama artık bitik konumdalar. Kendi ülkesinde bile tercih edilmeyen bir marka neden buralarda göklerde anlamış değilim.
  • :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.