|
MIND GAMES -> Cevap: ULEAD VİDEO STUDIO İLE KURGU YAPMAK(RESİMLİ) (24 Mayıs 2007; 22:46:08)
|
quote Ulead videoyu kurarken otomatik yükler divx codeci,lisanslı olması gerekiyor.Bunun yerine kendin bir yerlerden temin etmen gerekecek.. Dr_Divx programını tavsiye ederim.Dr divx zaten divx in kendi convert programı ve kullanımı çok basit. unquote İlgine çok teşekkürler. Benim UVS 10 lisanslı. Aslında hikaye kısaca şu : Nokia 6680'e attığım mp3 sırasıyla dinleyebilmek için, (yani hep aynı şarkıyı çalıp durmasın diye) Kadıköy'de bir yerde bir mp3 player yüklettim. Bu arada yükleyen satıcı divx player ile beraber, bir takım "sanatsal" videolar da yükledi. O güne kadar divx nedir ne işe yarar diye pek ilgilenmemiştim. Bu videoları bilgisayarıma aktardım. Amacım mpeg dosyası elde etmekti. Vegas 7, bu dosyaları tanımıyorum dedi, açamadı. Windows Media Player, oynattı ama görüntü oldukça küçüktü, ekranın ortasında, kibrit kutusundan biraz daha büyük bişi. Ulead Video Studio 10 da açmayı denedim. Baştan itiraz etmedi ama sonra da kilitlendi. Açamadı. Ben de işin peşini bıraktım. Yazını okuyunca, dedim belki codec lerdendir.. Şimdi en azından benim şunu yapmam gerek sanki : bir yerlerden aklı başında divx ler bulup bunları tekrar UVS 10 da açmayı denemek. Bu divx'ler nerden bulunur, çözünürlüğü birbirinden farklı divx çeşitleri var mı? Önerin / önerilerin varsa çok makbule geçer. Zira ben de bu sayede divx işini kıyısından köşesinden biraz öğrenmiş olurum! Tekrar çok teşekkürler.
|
|
|
|