Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
ULEAD VİDEO STUDIO İLE KURGU YAPMAK(RESİMLİ)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> ULEAD VİDEO STUDIO İLE KURGU YAPMAK(RESİMLİ) Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
jiddi

24 Mayıs 2007; 23:48:21 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Vaay ! süper bir çalışma olmuş. nodar çok teşekkürler sana. Çok faydalı bir eser çıkartmışsın sağolasın...

Intel-930D 3.0Ghz,120 Gb HD,fx6600,2x512 Mb.DDR667Mhz, Gigabyte i945P-G-RH, 3com 100A-72 adsl, LG DVD-Rom ( http://ciddi.mybb2.com ) Kopyalar yapıştırırım! Senin elin armut mu topluyor?
nodar

25 Mayıs 2007; 14:23:16 

@MIND GAMES
Pm'ni okudum.Ulead kurulumnda hata var belliki.. Eğer sendeki sürüm plus ise divx ve mpeg4 codeci
yüklü olması gerekirdi.Divx ve mpeg4 konusuna gelince.. Mpeg4 temeli divx'e dayanan bir codec çeşididir.
Cep telefonları konusunda bilgim yok açıkcası.. Medya özellikli cep kullanmadığımdan bilemiyeceğim
nokia 6680 konusunu.. Ama cep telleri benim bildiğim.mpeg4 destekler.. K-Lite codec paketi indirmen
gerekiyor.. Zaten ücretsiz bir pakettir.Altta eklediğim resimde "MPEG-4 Mobil Phone" seçeneği varsa
rahatlıkla yüklemen gerekiyor.İstersen forumun cep telefonları ile ilgili bölümünden seninle aynı model
nokia kullanılarından bilgi alabilirsin.

Ekteki dosya (1)

Asus P5B-965P ich8 İntel P4 D820-2800 Mhz▄ 2 GB Kingston DDR2-667 Mhz Saphirre X1800 GTO-256 MB(256 Bit)Seagate Sata II-7200 rpm-250 GB (720.10) Samsung SH-182-Dvd-Writer LG L204WT-21" WS-LCD FSP 550 Watt Apc psu╠═════════════════════════════════════════╣
coban393

30 Mayıs 2007; 0:26:22 

hocam mükemmel bir çalışma olmuş bende bir ulead kullanıcısıyım,seni tebrik ederim.Amatörün biraz üstünde uğraşıp kendi okulumuzun tanıtım cd lerini hazırlıyorum,kendimce ve çevreden aldığım tepkiler olumlu.Yalnız overlay ın ne işe yaradığını bilmiyorum,yardımcı olabilirsen sevinirim.

CANON POWERSHOT A630
nodar

30 Mayıs 2007; 13:28:06 

Overlay teriminin türkçe eş anlamlısı "Üstkatman" oluyor.. Yukarıdaki mesajlarda resimli anlatımı var.
Video üzerine başka bir video dosyası ya da sabit resmi bindirmek anlamında kullanılıyor.

Bir overlay track çalışması(sibel can ve utku düeti)Star TV'den kayıt..

http://www.youtube.com/watch?v=wDQGtgwAWtE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nodar -- 3 Haziran 2007; 17:35:46 >

Asus P5B-965P ich8 İntel P4 D820-2800 Mhz▄ 2 GB Kingston DDR2-667 Mhz Saphirre X1800 GTO-256 MB(256 Bit)Seagate Sata II-7200 rpm-250 GB (720.10) Samsung SH-182-Dvd-Writer LG L204WT-21" WS-LCD FSP 550 Watt Apc psu╠═════════════════════════════════════════╣
nodar

3 Haziran 2007; 16:24:20 

İNTERLACİNG-DEİNTERLACİNG-PROGRESSİVE

Video görüntüleme ve yayıncılık ile ilgili son eklememi yapıyorum artık. Eminimki burada bahsi geçen terimler özellikle video kamerası olanlar,yeni bir ince panel ekran tv alacaklar için aydınlatıcı olacaktır.

Tv yayınları yıllardan beri interlacing denilen ekranı bölme tekniği ile yapılmaktadır.Neden derseniz.
cevabı basit! Yayını aktarmada yaşanan zorluk,band genişliği meselesi..

İşte bu nedenle yıllardan beri kullanılan ve uzun bir süre daha kullanılacak olan interlacing(taramalı geçiş)
ekranın ikiye bölünmesi(iki yarım kare değil tabii) field lara ayrılması önce tek sayılı fieldların görünmesi
sonra çift sayılı fieldların görünmesi esasına dayanır.Ya da bunun tam tersi olan önce çift saylı field ların
sonra tek sayılı field ların görünmesi..
Birinci örnek resimde göründüğü gibi önce tek sayılı fieldlar(satırlar) saniyenin 1/50 süre içinde taranmakta
sonrasında çift sayılı fieldlar(satırlar) saniyenin 1/50 süre içinde taranmakta ve 1/25 saniyede tam bir kare
elde edilmektedir.Aslında bizim ekrandaki hareketi algılamamız için 25 kare(pal) veya 30 kare(ntsc)
yeterlidir.Ama bu hareket interlacing(satır tarama) olarak gerçekleştiğinden 2 yarım karex25 fps yoluyla
50 hz tazeleme hızı ortaya çıkmatadır. Yani ekrandan gerçekte bir saniye içinde 25 tam kare geçmektedir.
Bu kareler bölünme yoluyla 50'ye çıkmaktadır. Aşağıdaki örnek resimleri incelerseniz.Olayın aslında
basit olduğu anlaşılacaktır.

Ülkemizde yapılan yayınlar pal sistemi olup tekli fieldlar önce,çiftli fieldlar sonra taranmaktadır.
Genelde bu fieldların belli bir isimlendirmesi yoktur.Çoğu video programlarında karşınıza gelen
fieldların anlamı şudur;
Tekli fieldlar:Field A, Upper, Odd
Çiftli fieldlar:Field B, Lower, Even,
Veya hiç bir field içermeyen;Progressive,None,Frame based(Bu konuya ayrıca değineceğim).

Ekteki dosya (2)

nodar

3 Haziran 2007; 16:46:03 

İNTERLACİNG-DEİNTERLACİNG-PROGRESSİVE

Evet,yukarıdaki iki ayrı fielda sahip aynı karenin bir araya getirilmesi işlemine "Deinterlacing" deniliyor.
Progressive Scan(aşamalı geçiş) ise hiç bir fielda sahip olmayıp kare kare tarama anlamına geliyor.

Bazı kişilerin kafasını karıştıran,kavram kargaşasına yol açan deinterlacing ile progressive aynı şey değildir.
Her ne kadar interlacing ile field birleştirilmesi yapılıyorsada Progressive'de durum farklıdır.Progressive
kaynakta yapılan tam kare taramadır. Deinterlacing ise Fielda sahip aynı iki karenin birleştirme yoluyla
progressive yakın kare elde etme yoludur.

Ekteki dosya (2)

MIND GAMES

11 Haziran 2007; 12:47:36 

Selamlar,

Nette HDV v AVCHD ile ilgili yazılanları okurken, birden kendimi http://www.jonesgroup.net/ te buldum.

Meraklısına ve İngilizcesi olanlara ve Nodar'ın büyük emeklerle ve özveriyle hazırladıklarını bir de İngilizce olarak pekiştiricem diyenlere duyurulur....

deadlyshadow

12 Aralık 2007; 11:21:16 

ellerine sağlık gerçekten süper olmuş.
uzun süre olmuş bunu yazalı fakat sormam gereken bişey var.
ulead la hazırladığım mpg dosyasını evde açabiliyorum codec pack yüklü fakat şirket bilgisayarımda açamıyorum.
şöle bi sorun var uleadla mpg yaparken (ulead mpeg codec) kullanıyor başka seçenek te yok.
nasıl bişey yapabilirim ?
arkadaşta başka bi programla yaptığı filmi izleyebiliyorum şirket bilgisayarımda gspot la codek lere baktığımda
benim yaptığım uleag mpeg yazıyo arkadaşınkinde sadece mpeg spliter yazıyor.

nodar

14 Aralık 2007; 14:53:48 

Ulead kendi standart mpeg codec ini kullanıyor ama şirket bilgisayarında herhangi bir codec paketi yüklüyse mutlaka oynatması lazım.
Çünkü ulead in kendi mpeg codeci standart mpeg dir.

sarı_laci

14 Aralık 2007; 23:34:33 

nodar büyük emek harcamışsın dostum ellerine sağlık..

hserdark

Sisteme Gözat

30 Aralık 2007; 13:01:23 

Elinize emeğinize sağlık çok teşekkürler.

[DH]OpelTakımı
Astra H NJOY SP
ramssess

3 Ocak 2008; 15:29:40 

hocam eline sağlı teşekürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramssess -- 3 Ocak 2008; 15:30:12 >

mkelleci

4 Ocak 2008; 9:52:28 

Elinize sağlık, güzel anlatımınız yüzünden şimdi hiç ihtiyacım yokken programı edinip ögrenmeye çalışacagım :)

Bu bölümün moderatorü kim acaba, kesinlikle üst konu olmayı hak eden bir thread. Kendisine ulaşalım.

PSN:overflow

Quality in Everything We Do...
movie

10 Ocak 2008; 23:49:23 

nodar
dostum saol
neredydin şimdiye kadar
çözim die baya saçım dökülmüşdü bu olayları
engin gilgilerin için saol
ricam
PLUGİN lerini verdiğin sitede silinmişler
bi daha yükleyebilir misin

kurtay

11 Ocak 2008; 10:39:36 

NTSC bir dv kameradan PAL DVD yapma imkanım varmı?
Eğer yoksa NTSC DVD oluşturduktan sonra DİVx yapabilirmiyim.
Divx de pal, NTSC gibi bir durum yok heralde.
Cevaplarsanız bu kardeşinizi sevindirirsiniz...

mede32

14 Ocak 2008; 2:48:01 

dersler çok güzel çok teş... ler
yanlız benim bir sorunum var
sorun dvd menü yapmaya kalktığım zaman türkçe karakterlerde sorun yaşıyorum
ekranda yazıyı yazarken normal ama yazından çıktıktan sonra font şekli değişiyor sorun oluşuyor mesela
( ş harfi yazarken normal ama yazıdan çıktıktan sonra altında şekil olan T harfine dönüyor )
diğer bir sorun menü kısmına istediğim zaman font ekleyemiyorum sadece olan fontlar üzerinde değişiklik yapmama izin veriyor
şimdiden herkese teşekkkür ederim...

seabreezee