Şimdi Ara

Asırlık insanlarda özelleşmiş immün hücreler tespit edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Büyük ihtimalle, ben de dahil olmak üzere bu yazıyı okuyan birçok kişi 100 yaşından sonrasını göremeyecek. Bu durumu düşünen ve araştırmak isteyen bir grup araştırmacı, 100 yaşını aşan kişilerin immün sistemlerini inceledi ve sağlıklı genç erişkinlerde bile nadir olarak görülen belirli bir türdeki bağışıklık hücrelerinin, bu kişilerde yüksek düzeyde bulunduğunu tespit etti.



    Günümüzdeki modern tıbba ve teknolojik imkanlara rağmen dünya genelinde ''supercentenarian'' ( yaşı 110'u geçmiş insanlar için kullanılan bir terim ) olarak adlandırılan kişi sayısının yaklaşık olarak 1000 civarında olduğu tahmin ediliyor.



    Yeni araştırma için the RIKEN Center for Integrative Medical Science ( IMS ) kurumu ile Kelo University kurumu araştırmacıları ortaklaşa çalıştı ve ''supercentenarian'' kişiler ile genç bireylerin immün sistem hücreleri karşılaştırmalı olarak incelendi. Araştırma için asırlık kişilerden 40.000'in üzerinde hücre alındı ve yaşları 50 ila 80 arasında değişen 5 kişilik kontrol grubundan alınan 20.000 hücre ile karşılaştırıldı.



    Senilite





    Yapılan incelemelerde kontrol grubu ile asırlık grubun immün sistem hücreleri arasında 5 major farklılık tespit edildi. Asırlık grubun B hücresinden fakir olduğu, T hücrelerinin ise kontrol grubuyla aynı olduğu tespit edildi.



    Ancak asırlık grup ile kontrol grubunun arasındaki en önemli fark bu değildi. İncelemeler sonucunda asırlık grubun spesifik bir tür T hücresinin, kontrol grubuna oranla çok daha yüksek düzeyde olduğu tespit edildi. Sitotoksik olarak adlandırılan ve hücreleri öldürme konusunda görev alan hücrelerin kontrol grubunda tüm T hücrelerinin %10'u ila %20'sini oluştururken; asırlık gruptaki T hücrelerinin %80'inin sitotoksik olduğu tespit edildi.



    Ayrıca Bkz.EBV ile ilgili yeni mekanizma keşfedildi



    Daha da ilginç olan kısmı ise hücrelerin kaynaklandığı yer oluşturuyor. Normalde sitotoksik hücrelerde CD8 markerı yani belirteci bulunurken sitotoksik olmayan hücrelerde CD4 markerı bulunuyor. Araştırma ekibi ilk başta asırlık insanların daha fazla CD8+ hücreyee sahip olduğunu düşündü ancak sonuçlar hiç de düşünüldüğü gibi çıkmadı. Bunun yerine asırlık kişilerdeki CD4+ hücrelerin sitotoksik hale geldiği tespit edildi.



    Araştırmanın bulguları PNAS adlı dergide yayımlandı.




  • çok bilimsel bir yazı olmuş. Bu yazıdan anlamamız gereken nedir ? Bilim insanları bu bulgular sonucunda insanların ortalama ömrünü uzatabilecekler mi?

  • Uzatsalar bile rothschild den falan başlarlar muhtemelen.

  • normal kardeşim. adamlar herşeyi organik yemişler zamanında. ananem 96 küsür yaşında zonguldak merdivenleri inip çıkıyor benim bile belim ağrırken.

    zamanında ekmeği ekşi mayalı yemişler lahana haşlamış yemiş. etin gerçeğini yemiş herşeyin organiğini yapmış organik yemişler. Normal.

    Ne yersek oyuz. Bknz şu anda yediğimiz herşey aroma ve aroma verici. peynir alıyorsun eritme peynir çıkıyor yoğurt alıyorsun margarin kaymağı çıkıyor sucuk alıyorsun toynak çıkıyor zeytinyağı alıyorsun pamuk yağı çıkıyor. günümüzdeki gıda endüstrisi kim kimi öperse modunda.

  • 80 kişilik test nedir yaw... o kadar kişi ile test ancak hobi amaçlı olur

  • serdar_k S kullanıcısına yanıt
    Uzun yaşamın sırlarından birisi daha anlaşılan netliğe kavuşmuş. Sonraki araştırmalar nasıl bizim gibi kısa ömürlü normal insanlarda bu sistemin benzeri kurulabilir o olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mümin hücreler diye okudum
  • Ölüm korkum var ve bu yüzden anksiyete (kaygı) ilacı kullanıyorum. Ölüm bir haksızlık. Yok olmayı kabullenemem... Keşke bilinç transferi mümkün olsaydı ve yaptırabilseydim. Ölüm bir son mu? Ölünce ne olur? Gerçeklik nedir? İnsan bedeni gelişmiş uygarlıkların bizi içine tıktığı bir zindan mı?........

  • T hücreleri deyince aklıma "Resident Evil" filmi geldi, ne alakaysa.

  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    bazı şeylerin yemek ve içmek ile alakası yok (ama bazı şeylerin) mesala keçi sütü ve ürünleri kanser koruyucu dimi ama benim dayım keçinin içinde doğdu keçinin içinde hata keçi otlatırken kanserden öldü yani demek istediğim ve haberde anlatılmak istenen şey genetik yatkınlık

  • Ölümcül deney filmi aklıma geldi orda da t hücrelerinden hastalıkları yokeden t virüsü yapılıyordu , demekki aslı varmış

  • Zaten yaşlanma hücrelerin ölmeyi geciktirmesiyle olmuyor mu? Hatta kanser ölmeyen ve işlevsiz hale gelen hücreler değil mi? Yani öldürme komutunun çok olması hücre değişiminin çok olması bu da vücudun yaşama devam etmesi demek değil mi?

    Yanlışım olan kısımları cevaplarsanız sevinirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.