Şimdi Ara

Dijital Hizmet Vergisi Meclis’ten geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
4.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Google, Facebook, Apple gibi teknoloji devlerinden ekstra vergi alabilmek için Dijital Hizmet Vergisi hayata geçiriliyor. Dijital Hizmet Vergisi Kanunu TBMM’de görüşüldü ve kabul edildi. Kanunun Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte Dijital Hizmet Vergisi uygulanmaya başlanılacak.



    Dijital Hizmet Vergisi nedir?



    İnternet ortamındaki dijital hizmetlerden, satışlardan veya reklamlardan yüksek miktarda gelir elde eden şirketler, Türkiye’den elde ettiği gelirlerinin yüzde 7,5’lik bölümünü Dijital Hizmet Vergisi olarak ödeyecek. Dijital ortamda sunulan ücretli veya ücretsiz sesli, görsel, ve dijital tüm içerikler Dijital Hizmet Vergisi kapsamına giriyor.



    Ödeme hizmetleri, dijital para, elektronik haberleşme hizmetleri, Ar-Ge merkezinde üretilen Ar-Ge ürünleri, bankacılık amacıyla sunulan hizmetler ve Özel İletişim Vergisi'ne tabi tutulan hizmetler Dijital Hizmet Vergisi'nden muaf tutulacak.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi en ucuz akıllı bilekliğini tanıttı: Mi Smart Band 3i



    Türkiye’de varlığı bulunan yerli/yabancı şirketler bu vergiyi kendi ödeyecek. Türkiye’de fiziksel varlığı bulunmayan şirketlerin vergi ödemesi ise ilgili şirkete ödeme yapan vatandaştan veya reklamverenden alınacak.



    Şu an hiçbir şirketi kapsamıyor



    Dijital Hizmet Vergisi, bugünü düşünerek değil yarını düşünerek hazırlandı. Bu vergi ile Türkiye’den çok yüksek yüksek miktarda gelir elde eden şirketlerin gelirinden pay alınarak daha küçük şirketlerin korunması amaçlanıyor. Bu nedenle vergi muafiyeti limitleri yüksek tutulmuş. Bir şirketin Dijital Hizmet Vergisi’ne dahil olabilmesi için Dijital Hizmet Vergisi’ne ilişkin hizmetlerinin (yani şirketin fiziksel ortamdaki hizmetlerini/satışlarını kapsamıyor) Türkiye’de 20 milyon TL hasılatı ve dünya genelinde 750 milyon avro dengi hasılatı geçmesi gerekiyor. Bu iki hasılat limitinin birine ulaşamayan şirketler Dijital Hizmet Vergisi ödemeyecek.



    Türkiye'de 20 milyon TL, dünya genelinde 750 milyon avro hasıları aşmasına ek olarak söz konusu şirketin Türkiye’de kurumlar vergisi mükellefi olması gerekmekte. Yabancı dijital teknoloji devlerinden Google ve Netflix haricindeki şirketler Türkiye’de kurumlar vergisi mükellefi değiller. Netflix, RTÜK’ten Dijital Yayın Lisansı alabilmek için kurumlar vergisi mükellefi oldu.



    Dijital Hizmet Vergisi’ndeki hasılat limitlerini aşan veya yakın zamanda aşma ihtimali bulunan Türk şirketi bulunmuyor. Yabancı şirketler ise ya kurumlar vergisi mükellefi değil ya da Türkiye’den elde ettiği hasılat, 20 milyon TL’nin altında kalıyor. Bu nedenle Dijital Hizmet Vergisi’nin nasıl uygulandığını görebilmemiz için bu şirketlerin Türkiye’den elde ettiği gelirinin 20 milyon TL’yi aşmasını veya kurumlar vergisi mükellefi olmasını bekleyeceğiz.



    Dijital Hizmet Vergisi’ni ödemeyen şirketlere önce ihtarda bulunulacak. 30 gün geçmesine rağmen ödeme yapılmamışsa ilgili şirketin dijital hizmetlerinin engellenmesine karar verilecek.



     








  • Akp'nin torba yasa teklifinden de hiç bahsedilmiyor. Bakanlara ve hatta sülalelerine ömür boyu millet bakacak Yasa çıkarsa, bakanlar sağlığa tek kuruş ödemeyecek. Ayrıca, bakanların eşleri, çocukları, anne ve babaları da bu haktan ömür boyu yararlanacak. Sağlık giderleri Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanacak. Faturayı millet ödeyecek... Yani bakan artık bakan olmasa bile ömür boyu sülalesi dahil biz bakacağız. Aldıkları tonlarca paralar ile ailesine bakmaktan aciz insanları bakan yapacağız, sonra ömür boyu bakacağız. Kim nasıl utanmadan böyle bir teklif hazırlayıp sunabiliyor hayret gerçekten.
    Buldum her yıl TRden ortalama 400bin kişi kaçıyor. 2018de 577bin 457kişi kaçmış.https://www.cnnturk.com/turkiye/uluslararasi-goc-istatistikleri

    TR üsülü maaş alıp ab/amerika fiyatında yaşıyoruz hatta pahalı bile oran/orantı.

    Bu milletin başında daha kaç yıl bela olarak duracaksınız. Arkadaş bilgisayar elektronik web bunlarla ilgili hiç bir şey yapmadın iktidar/devlet geri bırakıyorsun bizi yok ol git çek git. Yıllarımız kayıp oldu.

    Diyorum ki büyük websitesi kurdun mu? aliexpress muadili? yoo içine amazonu sokturdun. Ortak çalışıyorsuın demek ki cahillik ve düşmanlık aynı enerji tarafından. Dışarının muadili siteleri neden kurmadın? Neden üretmedin? Neden planlamadın? Şimdi vergi mi basıyorsun? Peki o dijital vergiler o ülkede var mı? çıktıkları ülkede? O siteler senin olsa dünyadan hortumla para aksa iyi olmazmıydı? Vergiylemi kesiyorsun yada kestiğini sanıyorsun? Tekrar hesapla o kapı yanlış kapı. Devletin başındaki küçük beyinler size yazıyorum.

    Dakika başı bakan değişiyor. Peki zarar sorumluluğu kimin? Geriye dönük 10yıl 17yıl önceki bilgisayar web elektronik bunla ilgili sorumlu kim? Peki o bakan değişmeseydi? ve değişseydi? Tek değişmeyen bir adam var o da o adam. İşte o adamın yüzünden böyle... O bakanı değiştirmeseydi. Neden oraya bilişim proflarını getirmiyor? Havyavanat bahçe müdürlerini tübitaka koyan kafadan ne bekliyorsunuz? Plan mı? Çökertme planı mı? Diğer yandan gençliğe hitabeyi kaldırıyorlar. Topla bilgileri (data-base) ol kahin ( oracle ) !
    Dünyada her şeyi yapmak basit. Ters yöne kürek çekiyor bizim aptal vatandaşta şak şak alkışlıyor. Bir de bizim yoruma da köstek olurlar. Çünkü kendi benliği de yok tepeden adam ne diyorsa onun kuklası köstekleri salmış zombi gibi ruhlarını ele geçirmiş kontrol ediyor... ve aynayada bakamıyor kime mi söylüyorum sana söylüyorum sana !!!!
  • Alamayacakları verginin yasası mı çıktı şimdi? Yani gelirinizi bir yolunu bulursanız 20 M TL altı gösterin vergiden muafsınız. Buram buram Türk saçmalığı kokuyor.

  • Kışlık montun cebinde unutulan paranın da vergisi alınsın lütfen.
  • Bu demek oluyor ki oyunlara ve abonelik hizmeti olan şeylere zam gelecek yakında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında nefes alma vergisi,hareket vergisi de alacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir vergi bence google ülkemize hiç para vermeden yıllık 2 milyar dolarımızı alıp gidiyor. Bizden alacaklarına amerikan şirketlerinden alsınlar.

  • Benim bildiğim verginin asıl amacı (Tüketime yansıyorsa) talebi kısmaktır. Bu sayede de enflasyon düşer. (Teoride.) Bizde tersi işlediği halde inatla vergi üstüne vergi. Amaç nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 21 Kasım 2019; 15:30:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • javaprof kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 10:28:2 >
  • Milletin ülkesine 25 kuruş benzin zammı geliyo, ülke ayaklanıyo. Bize "Kaşının altında göz var" zammı gelse ses çıkarmayacaz... Bi topluluk olsa katılıcam.. biz ses çıkarmadıkça bunlar kafalarına göre vergi çıkartıyo. Ve biz ses çıkarana kadar vergi artmaya devam edecek.

  • DokuzKuyrukluTilki kullanıcısına yanıt
    Bu ilk adım daha, zamanla bunu devşirip herkesten vergi alacaklar bir şekilde.

  • spotify yaptı zaten zamı, diğerleri de yapar yakında. bakalım steam ne zaman patlayacak fiyatlar %25 artacak bir gün ama.
  • Meclisteki partiler neredeyse tüm konukarda kedi köpek gibi birbirine girerler ama konu halka girecek vergi ise oda karanlık bile olsa el yordamıyla sokarlar o vergiyi. Pardon geçirirler o vergiyi. Hic birinin birinden farkı yok buna emin olun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nihâyet, güzel bir haber.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sonuç olarak yine kulak arkası gitti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ndjf

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hala kulak arkası capsini atan olmamış 🙂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vergilerle ayakta kalmaya çalışılan, yönetilemeyip idare edilen tek ülke muhtemelen biziz. Enflasyon tek hanelerde ama her gün farklı vergiler bize kitleniyor. Keşke çalışana yapılacak zamlarda, ya da indirimler de meclisten bu kadar kolay geçse..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu vergiyi bize sokmazlarsa iyi. Yabancı firmalardan alırlarsa efso olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.