Şimdi Ara

Nvidia mobil GPU’larını Super’le güncellemeye hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Nvidia Turing GPU’lu kartlarını Super adlandırmasıyla güncellerken çoğu modelde shader sayısı artışına giderken kimisinde ise saat hızlarını yükseltmekle yetindi. Firma görünüşe göre şimdi de mobil taraf için kolları sıvamış durumda.



     



    Sızan slayta göre Nvidia 5 yeni Super kartı üzerinde çalışıyor. 2020’nin Mart ayında dizüstülerde karşımıza çıkacak modellerden tepe model RTX 2080 Super’de 80 watt’lık TGP korunurken 8 GB GDDR6 bellek tercih edilecek.



    5 yeni kart 



    RTX 2070 Super ve RTX 2060 Super’de ve TGP-bellek konusunda aynı çizgide devam edilirken GTX 1650 Super 35 Max-Q TGP’ye düşülmüş. GTX 1650 Super’de ayrıca bellek kapasitesi 4 GB’a düşürülmüş. Son olarak henüz adlandırması bilinmeyen bir GPU ise yine 35 watt TGP ile gelecek ve yine 4 GB GDDR6 bellekle desteklenecek.





    Diğer taraftan firma yeni nesilde fiyat konusunda iyileştirmeye gideceğe benziyor. Zira şu günlerde AMD mobil kanatta pazar payını uzun zamandır ulaşamadığı seviyeye taşımaya başardı. Ek olarak 7 nm’nin üretim maliyeti/verimlilik avantajını da arkasına alan firma bir hayli rekabetçi konumda.



    Ayrıca Bkz.AMD RDNA2 mimarili kartlarını CES 2020’de tanıtabilir



    Haliyle Nvidia’nın fiyat kırması kaçınılmaz. Buna karşın fiyat kırma nereye kadar gidebilir sorusu ise firmanın nod küçültmesine gitmesi gerektiğini hatırlatıyor. Bildiğiniz üzere Nvidia’nın hali hazırda tercih ettiği 12 nm NFF süreci yeniden paketlenmiş 16 nm’den ibaret.








  • Nvidia hatanın en büyüğünü yazılım göndererek performans düşürmekle yaptı. bu saatten sonra biraz zor toparlar nvidia gibime geliyor. RTX çıktıktan sonra GTX serisinde ( bende 1060 6gb vardı ) bariz şekilde performans düşüşü görülüyordu.

  • Bana Nvidia gizli zam yapıyor gibi geliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzanErdal1986

    Nvidia hatanın en büyüğünü yazılım göndererek performans düşürmekle yaptı. bu saatten sonra biraz zor toparlar nvidia gibime geliyor. RTX çıktıktan sonra GTX serisinde ( bende 1060 6gb vardı ) bariz şekilde performans düşüşü görülüyordu.
    AMD 2080ti rakip yok

    AMD geriden geldikçe nvida istediği gibi ayarlar

    Şayet AMD. 2080ti rakip olsaydı çoktan elindeki cepindeki kartları sürerdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R.I.P. Türkçe.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.