Şimdi Ara

Tüfekli drone Songar, önümüzdeki ay göreve başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tüfekli drone Songar, önümüzdeki ay göreve başlıyor



    Drone teknolojisi savunma sanayi alanında ilk başlarda gözetleme amacıyla kullanılsa da son yıllarda silah sistemleriyle donatılmasıyla taarruz amacıyla donatılıyor. Bombalama yöntemiyle taarruza geçen droneların yanı sıra günümüzde silahlı drone’lar da geliştiriliyor. Silahlı ve otomatik atış stabilizasyonlu ilk yerli drone SONGAR, Aralık ayında güvenlik güçlerinin envanterine girecek.



    ASİSGUARD tarafından geliştirilen ilk milli otomatik atış stabilizasyonlu silahlı drone sistemi Songar’ın atış testleri ve geliştirmeleri sürüyor. İlk aşamada 60, 100 ve 150 metre irtifadan gerçekleştirilen testlerden başarılı bir şekilde geçti. Yapılacak geliştirmeler ile irtifa kabiliyeti geliştirilecek ve 450 metre irtifadan yapılacak atışlarda dahi başarılı bir şekilde hedefi tutturması sağlanacak.



    Ayrıca Bkz.e-Devlet'in kullanıcı sayısı 44.5 milyonu geçti



    Songar, otonom teknolojilere sahip değil. Uzaktan kumandayla kontrol ediliyor. Sürü halinde uçuş ve kontrol özelliği bulunuyor. 10 kilometre yarıçapında menzile sahip. 200 adet 5,56 kalibre 45mm mermi taşıyan silah, esnek mermi yolu (mayon) ve otomatik ateşleme mekanizması ile dikkat çekiyor.



    Songar; karakol ve kalekollarda taciz atışına karşı, kara araçlarının ve konvoyların intikalinde pusu veya tehdit altında havadan yüksek sayıda mermi atımıyla beka arttırıcı, gerektiğinde taarruzi olarak kullanılabiliyor. Songar’ın 25 Aralık’ta güvenlik güçleri envanterine girmesi planlanıyor.



    [instagram=https://www.instagram.com/p/Bw7eH9PhFCj]




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr







  • Isabet orani yuksek midir ? Ozel sirketlerinki olunca insan durup 10 kere dusunesi geliyor ...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Niye kendinizemi alıcaksınız.

  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Hobi amacli evet.
  • Bunlardan 10 tanesiyle koordine bir şekilde bir binadaki teröristleri bastığınızı düşünsenize...
    3-4 tanesi ön taraftan saldıracak, geri kalanı kenarları ve arkayı kollayacak ve kaçış yollarını kapatacak, bunu yaparken de hiçbir askerinizin canını ortaya koymayacaksınız...

  • Fiyatı önemli. Düşman tarafından çok kolay bir şekilde imha edilebilecek bir alet. 8-9 bin maliyet ile envantere giriyorsa iyi yoksa çok yük bindirir bütçeye

  • Biz birilerine bu silahları hazırlıyorsak birileri de bizim için hazırlıyor. Dünyanın gittiği yer çok endişe verici.

  • Maduro'ya suikast düzenlemesi sırasında kullanılan drone'ların fiyatı çok yüksek olarak açıklandı, bu da aynı fiyat olursa işe yaramaz diyeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alıp sınıra 500 tane koysunla. yazılımcı ordusu kursunlar. yurtdışından türkiyeye çalışmaya gelsin yazılımcılar. yapılacak şeylerin sonu yok. insan gücü kullanmadan ülkeyi savunmak mümkün

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Özel şirketlerin yapması çok önemli silah sanayi gelişiyor bu şekilde ve ardından ihracat yapılıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu drone'ları esporculara vericeksin oyun oynar gibi çıkacaklar yedi kişi dağda teröristin an..

    neyse.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    batarya sorunundan dolayı bunlar dağda iş yapamaz. siha ile bu dediğin yapılıyor zaten.

  • Bence kablolusunu da yapacaksın enerji sorunu olmasın..gerçi irtifadan kaybedersin ama onunda kullanım alanı farklı..ve otonom da olmalı mesela insanı tespit etti otomotik kilitlenebilmeli..

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Özel şirketler genelde daha başarılıdır..çünkü daha esnek ve hızlı hareket etme kabiliyetleri vardır.yeterki devlet ne istediğini bilsin ve özel sektorun önünü açsın en önemlisi ahbab cavus ilişkisi olmasın.

  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    hayatımda daha komik bir yorum görmedim :D sen silahları mermileri 150tl falan zannediyorsun sanırım? biraz mantıklı yorum yapsaydın keşke

  • SilentHunterHD kullanıcısına yanıt
    Bir yiğidimizin saçının teline zarar geleceğine varsın 10-15 binlik teçhizata zarar gelsin, haklısınız, size katılıyorum ama arkadaş da haklı. Para kolay kazanılmıyor, dikkatli harcamak lazım.

  • Tanesi 200bin TL olsa, amerikadan alamadigimiz sadece 1 tane f35 ucagina yaptigimiz odeme olan 540milyon TL ile 2700 tane alirsiniz. Kaldi ki bu yerli, varsin 1 milyon TL olsun...

  • Yerli otomobil hikayesine döner yakında. Tanıtımdan sonra gören duyan olmaz. Drone havada ne kadar kalacak,kalsa bile silah ağırlığı ile süresi uzun olmayacak, silahın geri tepmesi drone un havada nasıl stabil durmasını sağlayacak, stabil durmasını geçtim geri tepmeyle drone a neler olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafapusti -- 20 Kasım 2019; 19:49:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.