Şimdi Ara

Toprak altında bulunan patlayıcıları tespit edebilen bakteri geliştiriliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birleşmiş Milletler verilerine göre kara mayınları her yıl 20 bine yakın insanın hayatına mal oluyor. Çoğunlukla toprağa gömülü halde bulunan bu tür patlayıcıları bulup ortaya çıkarmak ise bir hayli tehlikeli ve maliyetli. Bu konuda uzman personelin kullanıldığı temizleme görevleri personelin hayatını riske atarken söz konusu işlemin insan kullanılmadan ve robotlarla gerçekleştirilmesi ise aşırı maliyetli olabiliyor.



    Ayrıca Bkz.Ultima Thule göktaşının tartışma yaratan ismi, "Arrokoth" olarak değiştirildi



    ABD Savunma Bakanlığı ileri Araştırma Projeleri Ajansı’nın (DARPA) verdiği yetkiyle bir proje yürüten savunma şirketi Raytheon, mayınların tespit edilip işaretlenmesi kapsamında bakterileri kullanmayı planlıyor. Bu kapsamda Worcester Politeknik Enstitüsü ile çalışan şirket, sentetik biyoloji teknikleri kullanarak genetiği değiştirilmiş iki yeni tür bakteri geliştirmeye çalışıyor.



     Eğer çalışmalarda yol kat edilirse söz konusu bakteri türlerinden ilki, gömülü halde bulunan patlayıcıları ararken toprak üzerinde kalan diğer tür ise tespit edilen patlayıcının olduğu yerde parıldayacak.





    Patlayıcıların olduğu bölgeye püskürtülerek kullanılabilecek bakteriler, bu sayede mayın imha ekiplerinin bir sürprizle karşılaşmadan görevlerini icra edebilmesini sağlayacak. Bu konuda işlerinin kolay olmadığını ifade eden Allison Taggart isimli Raytheon çalışanı, “Bazı bakterilerin patlayıcı tespit etmek için programlanabildiğini biliyoruz. Ancak bu tespitin yer altında yapılması kolay değil. Araştırmalarımızı, patlayıcı tespiti yapacak olan bakteriyi ilgili derinliğe nasıl ulaştırabileceğimiz ve tespit yapıldığı andan itibaren parlaklık yaymak suretiyle uygulanacak işaretlemeyi nasıl yapacağımız üzerine yoğunlaştırdık.” açıklamalarında bulunmuş.








  • SINIRLARDAN kacak gecisler artabilir :) ....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    SINIRLARDAN kacak gecisler artabilir :) ....
    eğer bu tespit cihazı herkeste olursa zaten anlamı kalmaz. Mayının temel işlevi çaktırmadan imha etmektir. bilindiği zaman hiç bir rolü kalmaz.
  • Mayın bana göre yasaklamalı yada zaman ayarlı sonrasında kesinlikle patlamayan mayın teknolojisi şart koşulmalı diğerleri savaş suçu sayılmalı .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Mayın bana göre yasaklamalı yada zaman ayarlı sonrasında kesinlikle patlamayan mayın teknolojisi şart koşulmalı diğerleri savaş suçu sayılmalı .
    Nükleer silah programlarının bile zar zor baskılandığı ve kimi devletlerin geliştirmeye devam ettiği çok devletli bir dünyada maalesef mayınların yasaklanması kulağa bir hayal gibi geliyor. İnanılmaz miktarda can alan ama genellikle ilkel olan bir teknoloji. Algılarla alakalı. Bir silah toprakta gömülü ve epey kontroldışı olsa bile silah ya da savunma gereci gibi görülüyor aldığı canlar umursanmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 18 Kasım 2019; 9:22:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.