Şimdi Ara

Yerli hava savunma sisteminde 17 araçlık teslimata ulaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yıllardır İsrail, ABD, Avrupa, Çin ile ortak üretim ve direkt satım alma konularında kamuoyunun gündemini sürekli meşgul eden ancak bir türlü nihayete erdirilemeyen hava savunma sistemi ihtiyacı için son olarak herkesin bildiği üzere Rusya’dan S-400 satın alınmıştı. Her ne kadar bu konudaki gergin süreç devam etse de Türk mühendislerinin konuya ilişkin çalışmaları da sabırlı bir şekilde sürüyor.



    Uzun vadede tamamen yerli bir hava savunma sistemine geçilmek isteniyor ve bu noktada yükü sırtlayan Aselsan, Korkut Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi için teslimatlarını sürdürüyor. FNSS tarafından üretilen kara aracı ZMA-30 platformu üzerine yerleştirilen kontrol ve silah sistemlerinin üretimine hızla devam eden Aselsan, 2016 yılındaki ilk teslimattan bu yana donatılmış 17 aracı teslim etti.



    Toplam teslimatlar ile 4 komuta ve 13 de silah sisteminden oluşan sistem, insansız hava araçları, seyir füzeleri, havadan karaya füze sistemleri gibi tehditlere karşı görev icra edebiliyor. Yine Aselsan tarafından geliştirilen 35mm Parçacıklı Mühimmat (ATOM) ile hedefleri imha eden sistem, gemilere de yerleştirilerek anti-gemi füzelerine karşı kullanılabiliyor.



    Her bir sistemde üç silah aracı ve bir komuta aracından oluşan platform, dakikada araç başı 110 atımlık yüksek ateş gücüne sahip. 4km menzilli Korkut, 400 adet mermi yüklenebilme kapasitesine sahip. Aselsan’ın ana yükleniciliğinde geliştirilen Korkut, ülkemizdeki birçok yan sanayii şirketine ve KOBİ’lere de bu alanda önemli deneyimler kazandırmış oluşuyla öne çıkıyor. Ülkemizin çok katmanlı hava savunma sistemi çalışmalarının ilk ürünü olan proje önemli bir kilometre taşı konumunda.












  • Deli bir şey

  • Aramco üretim tesislerine yapılan İHA saldırısı Alçak irtifa sistemlerin önemini ortaya koydu. Bu tip hedeflere füze yerine mermi ile ateş açmak önemli bir maliyet faydası sağlıyor . Bu ürünlerin dış pazarda da çok sayıda satılacağını tahmin ediyorum.

  • Araplar gibi 100$lık ihayı milyon dolarlık patriot füzesi ile vurmanın manası yok, ufak tefek eyp yüklü ihaları vurmak için işe yarar. Tabi yanına kaideye monteli stinger konsa biraz daha işe yarar bişi olur.

  • çok güzel!

  • .V. . kullanıcısına yanıt
    500$ lik bir bir drone için 100000 $ lik bir füze harcanırsa düşman bunlardan 100 lerce gönderip ekonomik olarak çok daha büyük bir zarar verebilir. Ayrıca tek sebebin maliyet olduğunu da söylemedim zaten . S400 lerin maksimum menzili olduğu gibi minimum menzilide var bu yüzden panstir gibi sistemlerle yakın mesafe tehditlere karşı korunması gerekiyor .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nehuse -- 12 Kasım 2019; 21:8:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .V. . kullanıcısına yanıt
    Dronelar sadece kumandalı yada gps kullananlarla sınırlı değil .Ataletsel güdüm sistemi olanlarda var .Keşke pıtır pıtır düşürmek öyle kolay olsaydı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .V. . kullanıcısına yanıt
    Alçak irtifa için zaten pek çok alternatif var.Hisar-A'larda bildiğim kadarıyla şuan kullanılıyor(füze atan).Cruise füzelerini tespit etmek ve önlemek çok zor.Cruise füzeleri 150+ milden bırakılıyor genelde,mühimmat zaten hedefe alçak irtifadan uçarak gidiyor,eğerki mühimmatın ilk atıldığı anda tespit edemezseniz geçmiş olsun

  • Heykeli olsa daha etkili olabilirdi ama bu da guzel..

  • ne kadar ekmek o kadar köfte. günümüzde ne kadar ordun var, o kadar para kazanırsın. petrol çıkarırsın ihracat yapar ürün satarsın. ordusu güçsüz olan ancak pazar olur.

  • güzel işler yapılmaya devam ediyor.maşallah.emeği geçenlere çok teşekkürler.inşallah oy kullanma hakkına sahip olanlar bunları da görüyordur ve ne anlama geldiğini anlayabiliyorlardır :)

  • red alert 2 deki ifv bumuydu yoksa bizden çalmışlar:)

  • bunun heykeli yapsalar o zaman kemalist tayfaya yaranırız onları cezbeden heykelden olmaları

  • Hava savunmanın son katmanı yakın hava savunma sistemleridir ki bu sistemler füze ile değil mermi ile hedefi durdurmaya çalışır. Hedefin geldiği yöne doğru baraj savunması yaparak hedefi imha etmeye çalışır gemilerdeki Ciws tarzı sistemlerdir. Bunun yanında bizim ürettiğimiz ATOM mühimmatı çok daha etkili olacağını düşünüyorum.
  • Çok iyi, çok işe yarar bu sistem. Zamanla görülür
  • Güzel bir gelişme görünüş olarak ta bilim kurgu filmlerinden gelmiş gibi duruyor harika.Uzun menzili de yapmalıyız s400 ler kurulmazsa falan.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.