Şimdi Ara

“Geleceğe Nefes” için 11 milyon fidan dikimi gerçekleşti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 11 Kasım günü yani bugün, Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildi ve 81 ilde toplam 11 milyon fidan dikimi gerçekleşti. Geleceğe Nefes projesi kapsamında gerçekleştirilen fidan dikimi ile Guiness rekorlar kitabında 2 rekorun kırılması hedefleniyor.



    11 Kasım saat 11:11’de 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidan toprakla buluştu. Fidan dikimine sadece görevliler değil vatandaşlar da katıldı.



    Ayrıca Bkz.Yıldırımın ne zaman ve nereye düşeceğini tahmin eden yapay zekâ temelli sistem geliştirildi



    Geçtiğimiz haftalarda başlatılan Geleceğe Nefes sosyal sorumluluk projesi kapsamında vatandaşlar kendi adına ücretsiz fidan dikme fırsatı elde etti. Bugün dikilen 11 milyon fidanın tamamı gelecegenefes.com adresinden kayıt yaptıranların adına dikildi. Dileyen vatandaşlar, sitede kayıt yaparken belirtilen dikim bölgesine giderek kendi fidanını kendisi dikti.





    Türkiye, bugünkü fidan dikim etkinliği ile Guiness rekorlar kitabında 2 adet rekor kıracak. “Bir saatte en fazla fidan dikme” dünya rekoru, 232 bin 647 adet fidan ile Endonezya’ya ait. Türkiye bu rekoru kırmak için Çorum’da etkinlik planladı ve Guiness yetkililerini şehre davet etti. 301 bin 111 adet fidan ile bu rekorun kırılması hedefleniyor. Guiness yetkililerinin incelemesi sonucunda bu rekor tescil edilecek.



    Diğer rekor ise içerisindeki fotoğraf sayısı bakımından “dünyanın en büyük fidan dikme albümü” rekoru olacak. Vatandaşlardan fidan dikerken çektiği fotoğrafları Gelecegenefesalbum.com web sitesine yüklemesi isteniyor. Siz de Geleceğe Nefes kapsamında fidan dikim etkinliğine katıldıysanız yükleme yaparak rekorun bir parçası olabilirsiniz.








  • Hocam benim olaylarda gözlemlediğim, sizin ağaç dediğiniz şeyin farklı görüşe sahip grupların ortak bir amaç ile bir araya gelmek için taktıkları maske olduğuydu. Toplanıp yeterli sayıya ve güce ulaştıktan sonra her grup maskesini çıkardı ve "Bizim derdimiz ağaç değil siz hala anlamadınız mı?" dedi. Sonrasında olanları ise herkes kendi bakış açısına göre farklı yorumluyor.
    Merak ettiğim dikilen ağacı siyasal araç neden yaptığınız. Bakınız 11.11 tarihi sürekli tekrarlanacak bir etkinlik iyi tarafından bakın bugün AKP diker yarın CHP diker. Bügun AKP kesiyor yarın CHP de keser bunların hepsi aynı taraflı yazıp kimse arşa çıkmıyor bence birazda kendimize bakmalıyız.
  • Fidanlar hayatta kalır umarım.

  • offf oralara ne avmler yapılır ha, seneye yakar yerlerine avmleri dikerler her zamanki gibi
  • Ne mangal yapılır varya o ağaçların orda öf

  • Gezide ağaç diye tutturanların haberi var mı acaba?

  • kazdağları gibi biçmesinler 2 katınıda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    kazdağları gibi biçmesinler 2 katınıda
    Ne iki katı 100 katını biçerler, bunu zaten show olsun diye yapıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 11 Kasım 2019; 17:3:58 >
  • Eeltorm E kullanıcısına yanıt
    ormancılar derneği başkanına göre 8-9 milyon tanesi ne yazık ki hayatta kalamayacak. yani pr'dan daha fazla bir şey değildi.

  • Mion kullanıcısına yanıt
    Dünyaya at gözlükleri ile bakmaktan bıkmayan tek hücreli canlı davranışı sergilediğiniz için soruyorum, meselenin ağaçlardan ibaret olduğunu niye düşünüyorsunuz?
    Gezi'ye hiçbir şekilde katkım olmadı, sadece objektif yaklaşıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frost05 -- 11 Kasım 2019; 18:9:20 >
  • Bugun dikilip yarin sokulmesinde !

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Frost05 kullanıcısına yanıt
    Dİğer bi bakışla o zaman en az 2-3 milyon fidan hayatta kalacak. En az 2-3 milyon ağaç sence de çok iyi değil mi
  • Fidan dikmede sorun yok. Ben askerde, okul hayatımda falan belki binlerce diktim. Ama sonrası yok. Diktiğimizle kaldı fidanlar. Hepsi kurumuştur şimdiye kadar. Fidanı dikmek önemli değil, belli bir seviyeye gelene kadar bakım yapmak önemli. Bu yapılan işlemin çocuk yapıp direk kundaktayken sokağa salmaktan farkı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünenlerin, fidanları temin edip dikenlerden, Allah razı olsun.
    Yıl 2004 antalya köprülü kanyonda, rafting yapmak için Dağ yoluna girdim. İleride alevleri gördüm orman cayır cayır yanıyordu. Yetkilileri arayıp bilgi verdim. Yanan bölgeye gittiğimde yerel itfaiye oradaydı. İnanın kaçamayan bazı canlıların o hali gözümün önünden gitmiyor. Yangını çektim yanımda kamera vardı. Yangın söndü jandarma ekipleri ve itfaiye kısa sürede nedenini bulup rapor yazıyorlardı. O anlar bile çektim. Nedeni ise bira şişeleri, mangalcıların attığı şişeler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emrah_d kullanıcısına yanıt
    Ya neresi iyi? 11 milyon ağacın sadece 2-3 milyonu %20'si yapar. Buna rağmen her yıl bu belirtilen miktardan daha fazlası rantlar uğruna katlediliyor. %50 veya daha fazlası hayatta kalacak denilse garanti verilse daha mantıklı. Onun haricinde israf ve insanlarla dalga geçmekten başka bir şey değil bu. Ekşi'de de konunun başlığı çok ufak bir araştırma ile bulunabiliyor. Tavsiyem orayı okuyun. Orada daha detaylı bilgiler verilmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mion

    Bu mesaj silindi.
    Kendinizden olmayan - sizden ufacık farklı bir görüşe sahip herkes vatan haini zaten. Sana bundan gayrı cevap vermeye tenezzül etmeyeceğim, zira hangi kafa yapısında olduğun gayet orada. Haydi hayırlı işler.
  • he he 11 milyon külahıma anlatın 1 günde 11 milyon ektiniz ha .

  • 11 milyon ne ki? Devletimiz tek başına 4.5 milyar fidan dikmişti. (Şimdiye 5 milyarı bulmuştur belki) O zaman hesapladığımda günde 800 bin civara denk geliyordu. Peh.. 2 haftada diker istese. Koçum devlet!

  • Frost05 kullanıcısına yanıt
    Farklı görüşü vatana ihanet için kullanırsan başka birşey düşünecek değilim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.