Şimdi Ara

WhatsApp, şüpheli bulduğu gruplardaki kullanıcıları kalıcı olarak yasaklıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Eğer WhatsApp platformundan kalıcı olarak yasaklanmak istemiyorsanız, dahil olduğunuz gruplara ve açıklamalarına dikkat edin. Zira gelen haberler, WhatsApp'ın şüpheli olarak gördüğü grupları ve kullanıcılarını yasakladığı yönünde.



    Ayrıca Bkz.Samsung da 108 MP kameralı akıllı telefon geliştiriyor



    Grup isimleri ve açıklamaları kontrol ediliyor



    İlk raporlardan biri Mowe11 adlı Reddit kullanıcısına ait. Yaptığı açıklamaya göre üniversitede dahil olduğu bir grubun ismi çocuk istismarı görüntülerinin yer aldığı bir grup isim olarak değiştirildi ve kısa bir süre sonra WhatsApp bu grubu engellemekle kalmadı, gruba üye olan kullanıcıların platformu kullanmasını da yasakladı. Bir diğer Reddit kullanıcısı FranciscoAlfaro'da aynı şekilde 100 katılımcısı olan grubun WhatsApp tarafınan kapatıldığını belirtiyor.





    Kullanıcılar yasağın nedenlerini anlamak için WhatsApp ile iletişime geçtiklerinde, Hizmet Koşullarını ihlal ettiklerini söyleyen otomatik bir yanıt alıyorlar. Bu da eğer üyesi olduğunuz bir grupun kapatılmasıyla birlikte yasaklanırsanız, WhatsApp'ın size hiçbir şekilde yardımcı olmayacağı anlamına geliyor. Platformda yer alan uçtan uca şifreleme yöntemi, gruplardaki ve mesajlardaki içeriği göstermese de, şirket grup açıklamalarından ve isimlerinden şüpheli oluşumları tespit ediyor diyor diyebiliriz.








  • Yahu anlamıyorum ki Telegram'dan bin kat büyük şirketsiniz, nasıl bu kadar beceriksizsiniz... Böyle konularda Telegram moderatörleri grupları incelemeye alıp, şüphelendikleri kişileri uçuruyorlar. Zorla eklenmiş hesaplara genelde dokunmuyorlar. 2016'da başıma gelmişti de, epey tırsmıştım beni de uçururlar mı diye, uçurmadılar. Ha bir de zaten 2013'ten beri Telegram'da olan, "başkaları beni gruplara ekleyemesin" gibi temel bir özellik de daha yeni gelmişti WhatsApp'a... WhatsApp kullanıcıları da artık o özelliği açsınlar, banlanmaktan kurtulsunlar ne diyim. Telegram'ın bin katı moderasyon gücü olup, hiçbir iş yapmayan WhatsApp'ın gazabından ancak böyle kurtulabilirler artık.

  • Grup isminden yasak, soy isiminden hangi partiye oy verecegini bilmek gibi olmus. Grup isimlerini "sdflkshfdds" seklinde degistirmekte fayda var.

  • Haberi yazan arkadaş deneyebilir mi? Bir grup oluştursun, ismi şu kapatılan hesap isimlerinden yapsın, haber uğruna değmez mi?

  • Yine ucu açık uygulamalar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.