Şimdi Ara

Yara onarımı için bant geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Günümüzde kullanılan cerrahi sütürler, yara onarımının en büyük yüzdesini oluşturuyor ancak her ne kadar yaygın tercih edilse de; sütür sebebiyle internal biyolojik doku hasar görebiliyor veya sütüre bağlı infeksiyonlar ile çeşitli komplikasyonlar gözlenebiliyor. MIT kurumundan bir grup araştırmacı bu durumu daha da iyileştirmek amacıyla bir çeşit çift taraflı medikal bant icat etti.



    Geliştirilen bantın ana mantığı iki yara dokusunun birleştirilmesi oluşturuyor yani organlara yapılan insizyonlar ( kesiler ) organı 2 farklı kısıma ayırıyor; geliştirilen bant ise bu 2 ayrı dokuyu birleştiriyor. Böylece ayrı iki doku birbirine yapışmış oluyor ve doku tamiri tamamlanana kadar iki doku birleşik durumda bulunuyor.



    2 farklı madde: Jetalin ve Kitosan





    Üretilen bant şerit formunda bulunmakla birlikte bantın yapısında jelatin veya ''chitosan'' adlı kitosan kullanılıyor. Kullanılan 2 madde formu da yara iyileştikten zararsız bir şekilde yıkılıyor; jelatinin doku iyileşmesinden sonraki birkaç gün içerisinde yıkıldığı, kitosanın ise 1 aydan 1 yıla kadar muhafaza edildiği ve yıkımın bu süre zarfı içerisinde gerçekleştiği belirtiliyor.



    Ayrıca bant şeritlerin her iki yanında poliakrilik asit olarak bilinen ve yaygın olarak bebek bezleri ile pedlerde kullanılan madde bulunuyor. Bu madde yara yüzeylerindeki suyu emiyor ve daha sonra şeritlerde bulunan asit; hızlıca kuruyan yara yüzeylerinde zayıf hidrojen bağlarının oluşuma sebebiyet veriyor ve yara yüzeyleri başarılı bir biçimde birleşmiş oluyor.



    Bant; yara yüzeylerini yalnıza 5 saniye içerisinde yapıştırabiliyor yani bu süre şu anda kullanılan cerrahi yapıştırıcıların etki süresinden oldukça kısa.



    Yeni geliştirilen bant domuzların derisinde, bağırsaklarında, midesinde, karaciğerinde, akciğerlerinde ve trakesında denendi ve yapılan deneyler olumlu sonuçlar verdi. Geliştirilen bantın ileride implantlar üzerinde de kullanılması planlanıyor.



    Ayrıca Bkz.3D yazıcı ile vasküler deri üretildi



    Yeni araştırma Nature dergisinde yayımlandı.



     








  • Mükemmel bir buluş.

  • kalbe yapistirilanlar ne zaman cikacak

  • Çok iyi bir fikrin güzel bir uygulanışı gerçekten. Bazen böyle basit gibi gözüken şeyleri insanların bağlantıyı kurup yapması çok zaman alabiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Todo Al Blancos kullanıcısına yanıt
    Kalp kırıklarının 💔 tamiri anca zaman.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sütür: (Halk dilinde) Dikiş malzemeleri. İğne iplik işte.

    Tıbbi açıklama: cerrahi işlem sırasında bozulan doku bütünlüğünün sağlanması ve meydana gelen kanamaların kontrolü amacıyla kullanılan materyaldir.https://www.boztibbi.com/sutur-nedir-ne-ise-yarar-ozellikleri-nedir/
  • Diş implantı yaptırmak isteyenler ulaşabilir serhat@dentxmedikal.com. 0542 201 98 72

  • Yara tedavilerinde tıp çok çaresiz kalıyor bildiğim kadarıyla. Yeni gelişmeler görmek güzel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.