Şimdi Ara

Death Stranding'i Oyuncular Nasıl Buldu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Bu yılın en çok beklenen yapımlarından olan Kojima'nın yeni oyunu Death Stranding geçtiğimiz gün piyasaya sürüldü. Oyun çıkışından önce, oyuncuları zaten ikiye bölmüştü. Çıkışından sonra da oyuncuları ikiye böldü. Sevenler ve nefret edenler olarak.
     
    Oyunu sevip sevmemek tabii ki kişiden kişiye göre değişir ancak Kojima'nın farklı bir şey denediğini kimse inkar edemez. Oyunun inceleme siteleri tarafından, inceleme puanları 1 Kasım'da paylaşılmıştı. Metacritic ortalaması şu anda 83.
     
    Oyuncuların vermiş olduğu puanların ortalaması ise 6.9. Toplamda 5241 oy bulunuyor şu an ve sevmeyenlerin genel olarak sebebi, oyunun "kargo simülasyonu" olması. Sevenlerin yorumu ise, hikayesinin çok güzel olması ve farklı bir şey oynuyor olmak. 
     
    Peki sizlerin yorumu nedir? Oyunu oynadıysanız nasıl buldunuz, yorumlarınız neler? Oynamadıysanız eğer oynamayı düşünüyor musunuz? 
     








  • Bahsettiğin tanıma uyan kafada birisiyim ve oyunun sinematografiyle pek bir alakasını bulamadım. Ne animasyon kalitesi nede ara sahneler duyguyu, oyunun sinematografisini övebilecek kadar iyi veremiyor.. Çünkü oyunda bunu sağlayabilecek seviyede bir öykü altyapısı yok. İyi karakterler yok. Sadece seyahat hissinin, kıyamet sonrası bir temada uyduruk bir öyküyle nasıl bir işkence olabileceğine dair bir deneyim vaadediyor. Bu da bende ne eğlence, ne rahatlama hissi nede herhangi ihtiyacını çektiğim birşeyi karşılamıyor. Sadece offlamak pufflamak eziyet yani. Bir arkadaşta başyapıtları sıralayıp, bu oyunda bunlardan birisi demeye getirmiş. Ne desem bilemedim. Zaten oyun incelemelerine hiç güvenim yoktu artık oyuncular arasındanda mı seçmece yapacağız ? Şu oyunun kojima bey tarafından değilde bağımsız bir yapımcıdan az bütçeyle çıktığını hayal edin. Hiçkimse umursamazdı. Bu oyundan daha kaliteli sinematografiyle çıkmış bağımsız oyunlar bile varlıklarını silik bir şekilde anca duyurabildiler. Burada basınada bir çift lafım var. Ne kadar balon oyun varsa, zibilyon tane haberini yapıp şişrdikçe şişiriyorsunuz, ama bu balonlardan çok daha az bütçelerle geliştilmesine rağmen çok daha etkili oyunları olursa 'belki' birkaç haberle geçiştiriyorsunuz. Bu kafa değişmeli artık. Neden böylesiniz bilmiyorum, artık reklam mı alıyorsunuz yoksa oyunlara vurulup asıl işinizin ne olduğunu mu unutuyorsunuz bilemem orasını..
    Death stranding metacritic kullanıcıların oyun hakkındaki incelemelerini okudum çoğu kişi sıfır vermiş sıfır veren kullanıcıların çoğu oyunu 4 saat oynayıp oyunun bir yürümeden ibaret olduklarını ve oyunun mekaniklerinin çok sıkıcı olduğunu söylüyorlar oyunu 4 saat oynayıp bitirmeden puan verip inceleme yapmak çok gülünç bir durum böyle bir inceleme olamaz oyunu bitirdikten sonra oyun hakkındaki görüşlerini detaylı bir şekilde dile getirip puanını verirsin 4 saat oynayıp oyunu bitirmeden puan verip inceleme yaptığını sanan kişiler çok gülünç bir durumdalar
    Bu oyuna beğenmiyorum kötü demek bazı arkadaşlarca sövme sebebi oldu .Facebookta bu oyuna kötü diyorum adam başlıyor oyun kültürümün olmamasından çıkıp zevklerime laf ediyor.Ne oyunmuş arkadaş tamamen balon bir oyun benim için .Hayır insanların sevmemesi sizi neden geriyor anlamıyorum ? Tamamen kargoculuk yaptığın gereksiz bir oyun.
  • Ben yürüme benzetim oyunlarından çok büyük bir farkını göremediğim için inkar ediyorum. Ortada yeni bir tür, farklı bir iş falan yok. Var olan şeylerin, AAA bütçeli bir versiyonu var.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Metacritic kullanici ortalamasinin artik bir onemi yok. Eskidendi o gercek kullanici puanlari.
    Su anda seven 10 sevmeyen de puani dusurmek icin 0 puan veriyor. Sevmeseniz de bu kadar emek verilmis bir yapimin hak ettigi puan 0 degildir. Metacritic bunun onune gecmek icin bazi oyunlarda gercek disi puanlari sildi. Ayni 0 puan bombardimani Fire Emblem Three Houses icin de yapilmisti ve oyun ortalamasi 6-7 lerde geziyordu. 0 puanlar silindikten sonra 85 uzerine cikti.


    Ayni sey RDR2 icin de gecerli. Ps4 meta puani 97 iken kullanici puani 81. Ayni oyun PC de optmizasyonu kotu diye kullanici puani 32. Sacmaliktan baska bir sey degil

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Efsane oyun Game of the Year 10/10

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Eeltorm

    Efsane oyun Game of the Year 10/10



    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Oynanış hakkında bir şey diyemem fakat izlediğim kadarıyla senaryo muazzam gidiyor. Özellikle giriş bölümü son zamanlarda gördüğüm en sağlam girişlerden biri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oynayanların bacaklarına kramplar girmiştir. Şaka bir yana fiyatlar düşünce alınabilir o da türkçe olmasının hatırına.
  • Birçok farkli yayincidan uzun uzadiya oyunu izledim. Hani bence oldukça sıkıcı bir oyun. Hatta oyun dahi degil çünkü ortada oynanış namına birşey yok. PCye çıkınca sırf Türkçe Altyazılı olduğu için bir şans daha vereceğim kendim oynayarak. Belki izlerken degil oynarken etkiliyordur bilemiyorum. Ama ilk çıkışında kesinlikle almam. 15-20 tl civarina inince alir denerim. İade edecegime eminim ama sirf seven kisiler neyi sevmis izlerken anlayamadim nesine vurulmus oynayarak deneyimlemek istiyorum. Ama dedigim gibi acelesi yok. 2 seneye dedigim fiyatlara gelir saniyorum. Bakalim

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Death stranding metacritic kullanıcıların oyun hakkındaki incelemelerini okudum çoğu kişi sıfır vermiş sıfır veren kullanıcıların çoğu oyunu 4 saat oynayıp oyunun bir yürümeden ibaret olduklarını ve oyunun mekaniklerinin çok sıkıcı olduğunu söylüyorlar oyunu 4 saat oynayıp bitirmeden puan verip inceleme yapmak çok gülünç bir durum böyle bir inceleme olamaz oyunu bitirdikten sonra oyun hakkındaki görüşlerini detaylı bir şekilde dile getirip puanını verirsin 4 saat oynayıp oyunu bitirmeden puan verip inceleme yaptığını sanan kişiler çok gülünç bir durumdalar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Izlemek ≠ Oynamak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alike03 -- 10 Kasım 2019; 14:21:15 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Millet oynamadan yapmış yorumları yine.Aynı olay zamanında Days Gone'dada oldu yok oyun kötüymüş yok saçmaymış vs ama millet oynayınca çok beğendi.Başkasının sözlerine bakıpta oyun almamazlık yapmayın.Bi ara hatta RDR2 için bile oyun ağır başlıyor yok hikaye sıkıcı vs hadi abi geçiniz....

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bir fanboyun düşünce şekli:

    Days Gone incelemelere göre puanlar düşük ama oyuncu notları yüksek, oyun çok iyi.

    Death Stranding incelemeler iyi ama oyuncj notu düşük, oyuncu incelemesini kaale almayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 10 Kasım 2019; 18:49:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyunu sinema seven, sinematografi kafası daha ağır basan insanlar beğenir ki beğenemeyenler de gayet haklı çünkü adam oyun oynamak istiyor, fakat benim gibi sinematik-müzik uyumu hastası olan insanlar için bulunmayan nimet böyle bir oyun çünkü benimle aynı zevklerde olan insan her oyunu eğlence için oynamaz, misal Beethoven'ın eserleri eğlenceli mi hayır fakat inanılmaz derecede rahatlatıcı ve değişik hisler aşılıyor Kojima'nın bu eseri'de bence öyle (MGS serisini karıştırmayın sadece DS için konuşuyorum)

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Geçmişti de bu oyun değil denen ve gömülen, ancak Oyun Dünyasında tarzları, farklı ve gayet orjinal yapıları ile Sanat eseri kabul edilen bazı yapımlar var. Bunlardan bir kısmına vakıf olan herkes Death Strandig'i çok beğenecektir. Lakin bu tarz oyunlardan haberi olmayıp birkaçını ''BİTİRMEYEN'' hiç kimse oyunu beğenmeyecektir... Bazı oyunların tadını almak için illaki sonunu görmek şarttır. Bir kaç saat oynamak ile asla ve asla oyuna puan verilmez. Hele ki oynamadan :)
    Konu ile alakalı aklıma gelen ve anında yazacağım bazı oyunlar
    ICO
    Shadow Of Colossus
    Bioshock
    Limbo
    Sanitarium
    Journey
    Grim Fandango
    İndiana Jones: Fate Of Atlantis
    Monkey Island Serisi
    Call Of Cthulhu: Dark Corners of The Earth
    Demon Souls
    Moon Stone (Amiga 500 Oyunu)
    Fallout
    Baldursgate II
    Diablo II
    MGS III Sneak Eater
    Okami

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: old_snake

    Geçmişti de bu oyun değil denen ve gömülen, ancak Oyun Dünyasında tarzları, farklı ve gayet orjinal yapıları ile Sanat eseri kabul edilen bazı yapımlar var. Bunlardan bir kısmına vakıf olan herkes Death Strandig'i çok beğenecektir. Lakin bu tarz oyunlardan haberi olmayıp birkaçını ''BİTİRMEYEN'' hiç kimse oyunu beğenmeyecektir... Bazı oyunların tadını almak için illaki sonunu görmek şarttır. Bir kaç saat oynamak ile asla ve asla oyuna puan verilmez. Hele ki oynamadan :)
    Konu ile alakalı aklıma gelen ve anında yazacağım bazı oyunlar
    ICO
    Shadow Of Colossus
    Bioshock
    Limbo
    Sanitarium
    Journey
    Grim Fandango
    İndiana Jones: Fate Of Atlantis
    Monkey Island Serisi
    Call Of Cthulhu: Dark Corners of The Earth
    Demon Souls
    Moon Stone (Amiga 500 Oyunu)
    Fallout
    Baldursgate II
    Diablo II
    MGS III Sneak Eater
    Okami
    Oyun dünyasının en iyilerini gösterip (Mgs hariç) bu oyunla bir mi tutuyorsun? Bu oyunların alayı ilk çıktıkları dönemde deliler gibi oynandı. Bunların hangisi gömülmüş ayrıca?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 11 Kasım 2019; 8:13:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eskiden imdb ve metacrtic puanlamaları isabetliydi. Çoluk cocuk siteyi isgal edince puanlamalar godfather dan marvele, halflife dan lol a gecis yapti. Her iki siteyede artik bakmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FourEight

    Bu oyunu sinema seven, sinematografi kafası daha ağır basan insanlar beğenir ki beğenemeyenler de gayet haklı çünkü adam oyun oynamak istiyor, fakat benim gibi sinematik-müzik uyumu hastası olan insanlar için bulunmayan nimet böyle bir oyun çünkü benimle aynı zevklerde olan insan her oyunu eğlence için oynamaz, misal Beethoven'ın eserleri eğlenceli mi hayır fakat inanılmaz derecede rahatlatıcı ve değişik hisler aşılıyor Kojima'nın bu eseri'de bence öyle (MGS serisini karıştırmayın sadece DS için konuşuyorum)


    Bahsettiğin tanıma uyan kafada birisiyim ve oyunun sinematografiyle pek bir alakasını bulamadım. Ne animasyon kalitesi nede ara sahneler duyguyu, oyunun sinematografisini övebilecek kadar iyi veremiyor.. Çünkü oyunda bunu sağlayabilecek seviyede bir öykü altyapısı yok. İyi karakterler yok. Sadece seyahat hissinin, kıyamet sonrası bir temada uyduruk bir öyküyle nasıl bir işkence olabileceğine dair bir deneyim vaadediyor. Bu da bende ne eğlence, ne rahatlama hissi nede herhangi ihtiyacını çektiğim birşeyi karşılamıyor. Sadece offlamak pufflamak eziyet yani. Bir arkadaşta başyapıtları sıralayıp, bu oyunda bunlardan birisi demeye getirmiş. Ne desem bilemedim. Zaten oyun incelemelerine hiç güvenim yoktu artık oyuncular arasındanda mı seçmece yapacağız ? Şu oyunun kojima bey tarafından değilde bağımsız bir yapımcıdan az bütçeyle çıktığını hayal edin. Hiçkimse umursamazdı. Bu oyundan daha kaliteli sinematografiyle çıkmış bağımsız oyunlar bile varlıklarını silik bir şekilde anca duyurabildiler. Burada basınada bir çift lafım var. Ne kadar balon oyun varsa, zibilyon tane haberini yapıp şişrdikçe şişiriyorsunuz, ama bu balonlardan çok daha az bütçelerle geliştilmesine rağmen çok daha etkili oyunları olursa 'belki' birkaç haberle geçiştiriyorsunuz. Bu kafa değişmeli artık. Neden böylesiniz bilmiyorum, artık reklam mı alıyorsunuz yoksa oyunlara vurulup asıl işinizin ne olduğunu mu unutuyorsunuz bilemem orasını..

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • porsux P kullanıcısına yanıt
    Trailer'ları bile benim için çok özel bir oyun Death Stranding bilemedim yani çok ilginç kişiden kişiye bu kadar farklılık olması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.