Şimdi Ara

MSI yanlışlıkla 64 çekirdekli Threadripper işlemcisini sızdırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Zen 2 mimarisi ve geliştirilen tasarımı sayesinde kaydadeğer performans artışı sunan 3. Nesil Ryzen Threadripper modellerinin açılışı 24 ve 32 çekirdekli 2 işlemci ile yapıldı. Diğer taraftan donanım severlerin gözü ise 64 çekirdekli tepe modelde. MSI’ın hatası kullanıcıları sevindirdi.



    MSI'dan sevindiren görsel



    AMD’nin şu anda tanıtmadığı ancak sızıntılardan geleceğini düşündüğümüz 64 çekirdek 128 izlekli Ryzen Threadripper modeli yüksek performansa ihtiyaç duyan kullanıcılar tarafından merakla bekleniyor. Her ne kadar AMD şimdilik ertelese de MSI yayınladığı tanıtım içeriğinde Windows görev yöneticisini açık bırakarak yeni yongayı gözler önüne serdi.





    Ayrıca Bkz.Yeni nesil Threadripper işlemciler 2 modelle açılışı yapacak



    128 izleğin sayılabildiği görselde Creator TRX40’a eşlik eden modelin Ryzen Threadripper 3990X olarak adlandırılması beklenirken 128 PCIe 4.0 kanalı sunacağı tahmin ediliyor. 288 MB toplam ön bellekle güçlendirilecek işlemcinin çıkış tarihi olaraksa Ocak 2020’ye işaret ediliyor.



     








  • Şu anda Render'cıların kalpleri küt küt atıyor :)

  • Tamamen profesyonel amaçlı, yoksa 2 çekirdeği bile düzgün kullanan yazılım görünce seviniyor insan. Ayrıca bilen biri cevaplarsa senirim, çoklu çekirdekli bir sistem bir şekilde yazılıma kendini tek çekirdek gibi tanıtamaz mı, yani yonganın içinde bir birim olacak gelen komutları eşit şekilde var olan çekirdeklere bölecek ve dışarıya kendini tek çekirdek olarak tanıtacak, tabi bu tamamen donanımsal seviyede olacak. Dediğim gibi bir şey olsa elbet kayıplar yaşanır fakat atıl çekirdeklerin öylece beklemesinden işlemler çok daha hızlı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 9 Kasım 2019; 14:59:54 >
  • .V. . kullanıcısına yanıt
    benzer bir şey ben de düşünmüştüm 6 sene kadar önce.fx işlemciler 8 çekirdeğe rağmen güçsüz kalınca acaba o çekirdek içindeki çekirdekler birleşip tek çekirdek gibi çalışır 4 daha güçlü çekirdek olur mu diye.hadi ben program yazamıyorum ama yazanlar da yapmadı böyle bir şey.yazılımla olmuyorsa donanımla sonradan olmaz tahminim.
  • kesin hatadır..
  • ne olacak şimdi? tüh tüm proje iptal olmalı tüm yatırımlar çöp oldu iyi mi

  • Abi zaten dolandırmadan söyleseniz bile haberini okuyacak herkes :D Neden şu "sızdırıldı" olaylarına tenezzül ediyorsunuz ki.. sözüm AMD ye

  • .V. . kullanıcısına yanıt
    Hocam sıralı işlemleri birden fazla çekirdeğe doğrudan paylaştırmak race condition dediğimiz bir şeye sebep olur.

    Örneğin;
    1. a sayısının değerini 2 artır.
    2. a sayısının değerini 2 katına çıkar.

    Eğer bu iki işlemi iki çekirdeğe verip eş zamanlı olarak çalıştırırsanız birisi başlangıçtaki a sayısının değerini iki artırır diğeri de başlangıçtaki a sayısının değerini iki katına çıkarır. İşlem sonucumuz hatalı olur.
  • Şirketler rezil olmamak için sızdırma yapmıyorlar ki beklenmedik bir şey olunca iptal edilebilsin veya işler randumana oturmadan piyasaya çıkma tarihi ertelenmesin diye. AMD'nin hazır yarattığı imajı zedelememek adına bu yola girişiyor olabilir. Yapamazlar da (istedikleri verimi alamazlarsa) hiç piyasaya sürmezlerse milletin de beklentisi olmaz/haberi olmaz. Örnek olarak İntel'in kaç senedir 10nm geçiş sürecinin sızdırıldığı fakat yapamadığı ve tüketici gözündeki kötü imajı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fivesecond -- 9 Kasım 2019; 15:42:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Msi: Ben sızdırmadım kuzenim sızdırmış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oyunlar 1 çekirdek kullanıyorcular gelmeden yerimizi alalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoşnakAğa

    Bu mesaj silindi.


    3900X 9900K’nın içinden geçiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 9 Kasım 2019; 17:31:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Zavallı bir cevap. Ah ah gerçekler acıtıyor değil mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olur böyle şeyler.
  • .V. . kullanıcısına yanıt
    Hocam aşağıdaki linkte benim geçen haftalarda bu alanla ilgili sorduğum ve cevabını aldığım bir konu var. Bu alanla ilgili pek çok kaynak bulmama ve pek çok şey öğrenmeme vesile oldu. Eğer aklınıza takılan bir nokta olursa yardımcı olmaya çalışacağım.
    Multithreading Hakkında Donanım Seviyesinde Bir Soru
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.