Şimdi Ara

Almanya, elektrikli araç alımlarında sunduğu teşviki yüzde 50 artıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Elektrikli araçlara geçiş konusunda rakipleri ABD ve Çin’in gerisinde kalmak istemeyen Almanya, hedefine yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, elektrikli ve hibrit araç satın alanlara sunulan teşvik priminin 2020'den itibaren yüzde 50 artırılmasına karar verildi.



    Alman hükümeti, elektrikli otomobil satın alanlara 4 bin euro, plug-in hybrid motorlu araç satın alan tüketicilere ise 3 bin euro teşvik sunuyor. Elektrikli otomobil satışının artırılması amacıyla Haziran’da süresi dolan bu uygulamanın 2020 yılı sonuna kadar uzatılmasına karar verilmişti. Atılan yeni adımla birlikte teşviklerin süresi 2025 yılına kadar uzatıldı.



    Karar kapsamında hibrit araç satın alanlara sunulan teşvik 4 bin 500 euro’ya, tamamen elektrikli araç satın alan müşterilere sunulan teşvik ise 6 bin euro’ya çıkarılmış olacak. Söz konusu primlerdeki artış 40 bin euro ve altında olan araçlar için geçerli. 40 bin eurodan fazla liste fiyatı olan araçlar için ise teşvik 5 bin euro düzeyinde olması öngörülüyor. Teşviklerin yarısını Alman hükümeti, diğer yarısını da otomobil şirketleri karşılıyor. 



    Ayrıca Bkz.Ford Mustang temelli elektrikli SUV ilk kez görüntülendi



    Alman üretici Volkswagen’in tamamen elektrikli hatchback modeli ID.3 geçtiğimiz günlerde üretim bandına çıktı. Önümüzdeki yılın ortasında satışa sunulması beklenen modelin başlangıç fiyatı 30 bin euro olacak. Elektrikli araçlarda sunulan teşvik priminin artırılmasına yönelik bu kararla birlikte ID.3’ü  Almanya’da 24 bin euro’dan başlayan fiyatlarla satın almak mümkün olacak.



    Alman hükümeti 2030 yılına kadar yollarda 10 milyon elektrikli araç görmek istiyor. Bu kapsamda ülke genelindeki şarj istasyonu sayısının 1 milyona çıkarılması için gerekli altyapı çalışmalarına 3.5 milyar euro yatırım yapılacağı açıklanmıştı.




  • Bizimkilerden de bir güncelleme bekliyorum.

  • Bizimkiler vergiyi daha da arttırır. Güncelleme olarak bu olur ancak bizde :D

  • Bizimkiler mtv getirdi %15 olan ötv yide en dip yapıp %50 ye çıkartır maksimum 2021 de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimkiler vergileri arttırır herkes elektrikli alırsa benzin mazot satamayacaklar.

  • Diğer ülkelerden farkımız olmalı. Bence elektrikli araçlar yaygınlaşmadan %100 vergi artışı olmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizdede zam yaparak teşvik yapıyorlar :D %100 zam bekliyorum ben yeni teşvikler lazım
  • Ülkemizde elektrikli araçlardan MTV alınmıyordu, son güncellemeyle artık MTV alınıyor. 1.310 adet elektrikli araçtan MTV alsan n'olur, almasan n'olur!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupada devletin verdigi tesvik, firmalarin verdigi ucretsiz sarj vs ile uygun oluyor fiyati. Evinizde halihazirda gunes paneli varsa yakitinada para vermiyorsunuz. Tabi turkiyede x birim harcadigin elektrige 2x odeme yaparsan pek cazipligi kalmiyor. Ama bu dediklerim dogudakiler icin gecerli degil.
  • Ne yazsam kötü olacak, en iyisi Allah’a havale etmek...

  • Turkiye'de ise petrolle calisan araclarin Alman sirketlerin ara bahcesi ulkesi olur!

    Turkiye'de ise anca guncelleme denilir. Ama ben sahsen buyuk bir guncelleme bekliyorum! MAJOR guncelleme ! Oyle boyle degil ...

  • Türkiye arttırsın.. Ne yapacağız elektrikli aracı. Büyük motorlu, benzin içen arabalar lazım bize.. Para lazım devlete.

  • Elektrikli araçta lider olmak için önce kendi pazarını büyütmeli ve talep oluşturmalısın, tam olarak yaptıkları bu. Büyük pazarda adetler artınca Ölçek ekonomisini yakalamak çok daha kolay. Alman şirketleri elektrikli araç yatırımlarını tamamlayana kadar elektrikli aracı eleştirdiler, dizel 20 yıl daha bizle diye kendi üreticilerini korudular güya aklımızla dalga geçerek, şimdi elektrikli araç hazırlıkları tamamlanınca birden duruş değiştiriyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 9 Kasım 2019; 13:57:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Mesela Çin, elektrikli araçlara çok ciddi teşvikler sağlayarak ölçek ekonomisini yakaladıkça üretim maliyetlerini düşürdü ve şimdilerde yavaş yavaş dengeli olarak teşvikleri kaldırmaya başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektriği doğalgaz ve kömür yakarak üreten bi ülkede elektrikli araba neyimize... MTV ÖTV şahane durmak yok 1 arabaya 2 araba parası vergi ödeyerek yola devam...

  • Biz de böyle uzaktan film gibi izleriz ancak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arttırım ve uzatma ne hikmetse kendi markalarının elektrikli veya Plug-in hibritleri çıkmaya başlayınca oldu.

    Bizde yerli otomobili sürünce -elektrikli olacak zaten sadece bilmeyenler var halen- indirimi yapacaklar ve direkt üretici firmaya verecekler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Burada da defalarca konularda söylemiştim, 3-4 senedir içeride, Arge, homologasyon, mühendislik departmanlarında ciddi değişimler oldu, herkes elektrikli ve hybrid araç için kanalize oldu ancak özellikle yönetici ve pazarlama tarafları sürekli özellikle dizel kullanıcı ve alıcılarını ürkütmemek için toz pembe açıklamalar yaptı.

    Yatırımını tamamlayan dizelden çıkıyor, hatta yeni benzinli motor geliştirme faaliyetini durduran firmalar dahi var.

    Teşvikler ciddi önem taşıyor, merkelin ID3 lansmanına bizatihi katılması boşa değil, alman otomotiv sanayi için elektrikli araçları ciddi bir tehlike olarak görüyorlardı şimdi ise bu konuda da atılım yapmış olmanın güveni var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu elektrik araçlar umarım Türkiye’ye hiç gelmez. Aksi taktirde devletin elektrikten alacağı vergiyi düşünemiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dünyada ne olumlu bir haber varsa,bize olumsuz olarak yansıyor malesef.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.