Şimdi Ara

108 MP kamerası olan Xiaomi Mi CC9 Pro'dan ilk fotoğraf örneği geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 108 MP kamerası olan Xiaomi Mi CC9 Pro'dan ilk fotoğraf örneği geldi



    Geçtiğimiz hafta sizlere, Xiaomi'nin özellikle fotoğraf çekmekten hoşlanan kullanıcılar için geliştirdiği 108 MP çözünürlüklü yeni akıllı telefonunu piyasaya sürmeye hazırlandığını duyurmuştuk. Cihazla çekilen ilk fotoğraf örnekleri de lansmanla birlikte artık ortaya saçıldı.



    Ayrıca Bkz.Huawei, Çin akıllı telefon pazarına yüzde 42 ile liderlik ediyor



    71.8 MB'lık fotoğraf



    Ulusal pazara Xiaomi Mi Note 10 ve Pro sürümleriyle dağıtılacak olan Mi CC9 Pro'nun ilk kamera örnekleri Mi topluluk sayfalarında yayınlandı. Buraya tıklayarak, Google Drive bağlantısıyla birlikte tam çözünürlükle indirebileceğiniz bu görselin EXIF verileri Mi Note 10 Pro ile ve 108 MP, 1.7 diyafram aralığına sahip kamerayla çekildiğini gösteriyor. 12.032 x 9.024 ebatlarında olan fotoğrafın dosya boyutu ise 71.8 MB.



    108 MP kamerası olan Xiaomi Mi CC9 Pro'dan ilk fotoğraf örneği geldi



    Bir süredir sızıntılara konu olan Mi Note 10 Pro modeli,  M1910F4S model numarasıyla birlikte Tayland'ın NBTC sertifika sitesinde de görünmüştü. Söylentilere göre telefon Mi Note 10 ve CC9 Pro ile benzer bir görünüm  ve tasarıma sahip olacak ve Snapdragon 855+ yonga seti ile gelecek. Cihazlarla ilgili detaylar şimdilik bu şekilde.




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_note_10_pro_is_also_coming_revealed_by_108mp_camera_sample-news-39942.php







  • Önemli Olan Fotoğrafın Çözünürlüğü Değil O Anı Yakaladığınız Lensin ve CMOS un Kalitesidir. Bu Sebeple Profesyonel Makinelerde Koskoca Lensler ve CMOS lar Kullanılır. 1 Gigapixel de Çekseniz Kalem Ucu Kadar Lensten Bi Halt Olmaz. Millet Boşuna mı Canon a Nikon a Binlerce Lira Veriyor........
  • Resmen berbat bir fotoğraf kalitesi. Orjinal fotoğrafı %100 zoom yapıp inceledim ve 108 MP in nu kadar gereksiz şişirmece olduğunu gözlerimle gördüm.

  • 730 un bunu işlemesi için harcayacagi zaman da düşündürüyor.

  • Nihayet 72 dpi aşan android dünyasında fotoğraf olacak ha 108 e gerek yok en düşük çözünürlük iş görür..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony'i sevmem ancak bir arkadaşım bana 2 sene önce çıkan XZ1'in resim kalitesini göstermişti. Hayran kalmıştım. Bu telefon yanından bile geçemez ki daha ne telefonlar vardır. Nokia gibi ilkleri başarmaya çabalıyorsunuz ama olmuyor. N8 fena değildi ilk 12mp için ve 808 halen çok iyi 41mp için. Ancak bu telefon 10x yakınlaştırma sonrası bozuluyor, zaten kumlanma çok fazla. Gcam ile iş görebilir onu bilmem. 2000 kağıt çalışır benden fazlasını vermem.

  • sd 730 değil sd 855 plus diyor 470 bin puanı var bu işlemcinin

  • Şaka gibi,, Berbat ötesi !...

  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bu haberde kullanılan görseli kastediyorsan çekilen fotoğrafın kuşa çevrilerek küçültülmüş bir versiyonu. Sadece 727x545 boyutlarında bir fotoğraf. Tabii zoom'layınca ağzı yüzü kayar. Orijinali 12012x9024 boyutunda. Aradaki farkı sen düşün. Orijinalini bulduysan ben de görmek isterim.

  • Fotoğrafı incelediğimde dehşete düştüm !..
    Ortada BOYUT VAR,, ama GERÇEKTE ÇÖZÜNÜRLÜK YOK !..
    Benim kaliteli çekim yapacağına inandığım,, "Bu seviyede puan verdikleri" Mate 30 Pro'nunda fotoğraf işlemesinin bu denli kötü olabileceğine doğrusu inanasım gelmiyor !..

  • Önemli Olan Fotoğrafın Çözünürlüğü Değil O Anı Yakaladığınız Lensin ve CMOS un Kalitesidir. Bu Sebeple Profesyonel Makinelerde Koskoca Lensler ve CMOS lar Kullanılır. 1 Gigapixel de Çekseniz Kalem Ucu Kadar Lensten Bi Halt Olmaz. Millet Boşuna mı Canon a Nikon a Binlerce Lira Veriyor........

  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Orijinal linki yazar paylaşmış ben de baktım aslında, gene de link bırakalım resmi indirip bakın 72mb:
    https://drive.google.com/file/d/1-w76OhsZMwnHrLdYXaRxBzV0NrUgFfjv/edit
    Kesinlikle orijinale ben de baktım daha 5x yakınlaştırmada kumlanmalar meydana çıkıyor. Tamam adamlar dürüst, olduğu gibi paylaşmışlar resmi ama yeterli değil. Ayrıca gsmarena resimlerini de koyayım bakılsın diye. Sanki sulu boyayla yapılmış insan yüzleri, zoom yapmaya gelmiyor.
    https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_cc9_hands_on-review-2019p3.php





  • sreylare kullanıcısına yanıt
    O değil de 71.9 mb yükledikten sonra fare tekerleğini bir hışımla fırfır ilerlettikten sonraki trajikomikliği anlatamam. Bu kadarını da beklemiyordum. :)
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam, orjinal fotoğrafı indirip baktım diyorum zaten. Siz de indirip bakın ne kadar berbat olduğunu görün. 108MP yerine 12 MP olsun düzgün olsun.
  • Oda içinde direk ışık gelen yere doğru çekilmiş bir fotoğrafta, sanki gece çekilmiş gibi kumlanma yapmış.
    Bari dış ortamda çekselerdi daha iyi olurdu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.