Şimdi Ara

Yapılan ilk BlueKeep saldırısı ucuz atlatıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft geçen Mayıs ayında, milyonlarca Windows cihazın , kötü amaçlı yazılımların bilgisayardan bilgisayara yaymasına olanak tanıyan ve  BlueKeep olarak adlandırdığı bir saldırıya maruz kaldığını açıklamıştı. Şirket bu saldırının küresel bazda da yapıldığını duyurdu.



    Ayrıca Bkz.Huawei, Çin akıllı telefon pazarına yüzde 42 ile liderlik ediyor



    Tehlike devam ediyor



    Uzak Masaüstü Protokolü'nün eski sürümlerinde bulunan bir güvenlik açığı olan BlueKeep, global çapta ilk kez bilgisayar korsanları tarafından kullanıldı. Saldırılar, Kevin Beaumont tarafından BlueKeep eylemlerini tespit etmek için kurulan bilgisayar sistemi Honeypots aracılığıyla ortaya çıkarıldığı belirtiliyor. Mayıs ayında keşfedilen BlueKeep, Microsoft RDP'de Windows XP, Windows 7, Windows Server 2003 ve Windows Server 2008 çalıştıran bilgisayarlara yetkisiz erişime izin veren bir güvenlik açığı içeriyor ve daha sonraki Windows 8 ve 10 sürümleri bu durumdan etkilenmiyor.





    Temmuz ayında 800 bin sistemin BlueKeep'e karşı savunmasız olduğu ve Microsoft'un Mayıs ayında yayınladığı düzeltme ekiyle birlikte bu sayıda yüzde 17'lik bir düşüş yaşandığı belirtiliyor. Bundan da yeni BlueKeep saldırısından 500 bin bilgisayarın etkilenmiş olabileceği anlamı çıkarmak mümkün. Saldırganların erişim sağladıkları bilgisayardaki verileri silmek yerine şifreleme yazılımları ile şifreledikleri de gelen haberler arasında. Ayrıca korsanların, kurbanların bilgisayarlarına kripto para madenciliğinde kullanılan yazılımları kurmak hedefinde oldukları da bir başka detay olarak göze çarpıyor. Açıklamalara göre saldırının başarı oranı oldukça düşük seviyelerde kaldı ve tehlike hala devam ediyor.








  • Kisacasi Windows 8.x ve sonrasi bu saldiri icin guvenli imis ...

    Cok eskimis Windows lar rafa kaldirilmali :) ...

  • Yıllarca tek exploit'in çıkmadığı RDP bile günü gelince patlayabiliyorsa hiçbir güvenlik öncelikli protokole güvenmemek gerekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akıllı olun, Linux kullanın. Pisilinux.org

  • iyi macos hedef'de değilmiş
  • Honeypots spesifik olarak bu sistemin adı değil. Bu tarz zararlı eylemleri açığa çıkarmak için kurulan sistemlere verilen genel ad.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.