Şimdi Ara

Ekim ayında Türkiye'de en çok satan otomobil markaları: Volkswagen zirvede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekim ayında Türkiye'de en çok satan otomobil markaları: Volkswagen zirvede



    Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), 2019 yılının Ekim ayına ilişkin otomobil satış rakamlarını paylaştı. Açıklanan verilere göre, otomobil satışları 2019’un on aylık (Ocak-Ekim) döneminde geçen yıla göre yüzde 29.17 azalarak 268 bin 624 adet oldu.



    Otomobil satışlarına Ekim ayı özelinde baktığımızda 39 bin 996 adet olduğunu görüyoruz. Bu da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 137.94 oranında artış anlamına geliyor. Zira geçen sene bu dönemde 16 bin 809 adet satış gerçekleşmişti.



    Ekim ayındaki otomobil satışlarını bir önceki ay yani Eylül ile kıyasladığımızda ise yüzde 13 civarında artış görmekteyiz. Geçtiğimiz ay 35 bin 308 adet satış gerçekleşmişti. Peki 153 adet elektrikli ve 8 bin 688 adet hibrit otomobil satışının gerçekleştiği Ekim ayında en çok hangi marka sattı?



    Ayrıca Bkz.Volkswagen'in Türkiye yatırımına işçi temsilcilerinden veto



    Ekim ayında Türkiye’de en çok satış yapan markalara baktığımızda listenin başında bu kez Volkswagen’i görüyoruz. Son dönemde Türkiye yatırımını askıya almasıyla gündemde olan Alman üretici, 5 bin 454 adet satışla birincilik koltuğuna yerleşmiş. İkinci sırada ise 3 bin 885 adet satışla Fiat yer alıyor. 2019'un on aylık döneminde ise Renault hala lider. Ekim'de en çok satan ilk beş marka şöyle:




    • Volkswagen:           5.454 adet

    • Fiat:                        3.885 adet

    • Hyundai/Peugeot:   2.511 adet

    • Renault:                  2.434 adet



    Kamu bankaları 1 Ekim’den itibaren geçerli olmak üzere yerli üretim yapan markalarla anlaşarak kredi faiz oranlarını düşürmüştü. Fakat Fiat ve Renault gibi iki popüler markanın yerli üretim modellerinin satışlarına baktığımızda geçen aya göre artış yerine düşüş görüyoruz. Bu indirimlerin pek bir faydası olmamış gibi görünüyor.




    Kaynak:http://www.odd.org.tr/web_2837_1/index.aspx







  • Bakın Ruslarla uçak krizinde domates bile satamaz olduk. Biz neden milli bi duruş ortaya koyamıyoruz. Bide mesela domates adam bizden değil 3-5 katına başka ülkeden alıyor ama alıyor niye ikamesi yok. Ama araba öyle değil git Toyota al, git Opel al. Pasat yerine alınabilecek bir dünya araçta var.
    WV'yi oldum olası sevmemişimdir. Pahalı modellerini alacağıma mercedes'i tercih ederim. Ucuz segmentte de fiat modelleri zaten oldukça avantajlı gibi. Audi'de çok görüyorum yollarda. Hiç vaov dedirtmiyor ve epey pahalı. Aynı fiyata bulunan mercedes'i görünce şöyle bir daha bakıyorsun, audi ise gözde kayboluyor.
    tokatli6061 t kullanıcısına yanıt
    T tokatli6061 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: tokatli6061

    Milli duruşmu? Bırak otomobil alımında milli duruşu bugünki iktidar partisini sevmiyorum diye millet 40 yıldır ülkeye kan kusturan bir terör örgütünün yanında saf tutar oldular. Milli duruş mu o da ne?
    Aynı şeyi habur rezaleti, kobani olayları ve çözüm süreci için de söyleyebiliyor musunuz? Milli duruş mudur bu rezaletlerin yanında yer almak?
  • Yatırım konusunda VW geçmişten beri Türkiye'yi silmiş bir şirket. Ne demişler 'deveye diken insanı silen yaranırmış'. VW bizi sildikçe biz daha da çok seviyoruz.

  • muratkaya kullanıcısına yanıt
    Diğerleri güzel kaliteli araç yapıp uyguna satsın onu alalım kimse vw meraklısı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89A45CD9F -- 4 Kasım 2019; 13:53:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık şu WV'ye verilen paralara. Heleki şu yatırım hadiselerinden sonra.

  • Model bazlı olsa daha güzel analiz edilirdi.

    Vw temmuzdan beri uygun fiyat sunuyor, satışlarına yansıdı hemen.

    Yerli üretim yapan markalarda artış olmaması ilginç. Egea'dan en az 5bin satış beklerdim.
  • WV'yi oldum olası sevmemişimdir. Pahalı modellerini alacağıma mercedes'i tercih ederim. Ucuz segmentte de fiat modelleri zaten oldukça avantajlı gibi. Audi'de çok görüyorum yollarda. Hiç vaov dedirtmiyor ve epey pahalı. Aynı fiyata bulunan mercedes'i görünce şöyle bir daha bakıyorsun, audi ise gözde kayboluyor.

  • Lüks segmentin sayılarını da ben vereyim bari, ülkede her şey yolunda, aşağıdaki arabaların sayısını da 2 ile çarpın çünkü maddi değer olarak biri de devlete ait :)

    JAGUAR 38
    PORSCHE 35
    LEXUS 8
    MASERATI 3
    ASTON MARTIN 2

  • Yıl bazlı satış da ise Renault önde götürüyor. Fiat 2.sıradaki yerini koruyor, ülkede henüz 1 çivisi bile olmayan (MAN'ı saymazsak) Volkswagen 3.sırada, yatırımı olmasına rağmen Toyota ve Hyundai'nin 4. ve 5.liği elde etmesi üzücü ama Toyota gerçi kendisi kaşındı, 1.33 lük motor nedir yahu. Hybrid'e bakıyorsun 1.8 motor. Bu vergilerle bu motorlar hiç tutar mı, bunu Vw yapsa anlarım ama Türkiye ile işli dışlı bir firmanın bu hatası sıralamaya yansımış haliyle.

    Ford ise rakiplerine kıyasla çok yüksek rakamlar istediği için baya gerilemiş, şöyle tabloya bakınca sessizce yükselişte olan bir firma görüyorum o da Opel.


    RENAULT 42.409
    FIAT 36.988
    VOLKSWAGEN 28.778
    TOYOTA 18.282
    HYUNDAI 16.210
    PEUGEOT 14.551
    HONDA 14.425
    OPEL 11.470
    SKODA 10.406
    DACIA 10.269
    FORD 9.978
    NISSAN 9.256
    MERCEDES-BENZ 8.335
    AUDI 7.716
    BMW 6.544
    CITROEN 4.997
    SEAT 4.428
    KIA 3.489
    VOLVO 3.224
    SUZUKI 1.690
    JEEP 1.336
    MINI 914
    LAND ROVER 862
    SUBARU 485
    MITSUBISHI 313
    PORSCHE 257
    MAZDA 236
    ALFA ROMEO 224
    JAGUAR 186
    DS 146
    SSANGYONG 86
    LEXUS 34
    SMART 32
    MASERATI 25
    ASTON MARTIN 16
    FERRARI 16
    LAMBORGHINI 7
    BENTLEY 4
    INFINITI 0
    ISUZU 0
    IVECO 0
    KARSAN 0




  • WV uyguna mı satıyor? Neden Toyota almıyoruz mesela bunu açıklayın?

  • Zengine kriz vurmaz hala anlatamadık. Kriz en çok orta direği etkiler hayat standartını düşürmek zorunda kalır dar gelirlinin ki zaten düşük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla kimse millete para yok demesin.Olan da öyle bir para var ki su gibi akıyor.Hemen ufak bir faiz indirimi ile satışlar ne hale geldi.Bir de ucuzlama olsa demek ki patlama yapacak.Zaten şu konut satışlarına akıl sır erdirmek mümkün değil.Mantar gibi yerden bitiyor gibi her yer konutla doluyor ama satışlar da bir şekilde devam ediyor.Bizim küçücük ilçede zenginler işi gücü bıraktı konut yapıyor.Biz maaşımız dışında para kazanmaya çalışsak kuruş kazanamayız ama el oğlu ne yapıyor ediyor kazanıyor.

    Trump bugün şunu dedi,türkiyeyi tehdit etti,Ekonominizi çökertirim dedi,Tayyip abd ye rest çekti,kurtuluş savaşına giriyoruz dedi vs vs.Bunların hepsi de zırvalık ve milleti oyalayıp parası olmayana konuşacak laf parası olana da fırsatlar sunacak danışıklı dövüşten ibaret kavgalar.Bütün dünya liderlerinin bu devirde en güzel yatığı şey blöf yapmak.Dolar da yükselse operasyon da yapılsa hep zengin kazanıyor.




  • Bu tabloda bence iki marka yükselişte Opel ve Peugeot .
  • kaliteden kastınız nedir? dsg şanzıman mı?

  • Ticari araclari sayarsak toplam 59 bin adet satilmis

  • uygun satan vw mi oluyor buarada :D
    ülkede benim bilmediğim bi bug falan mı var. vw"n'n neresi uygun fiyatlı :D

  • 80 milyonluk ülkede 2 tane aston martin alan var ülkede her şey yolunda oluyor nasıl oluyorsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Passat bugu var ulkede

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence bunların büyük bölümü ticari satıştır taksiciler özellikle o yüzden yükseliş

  • ilk 10 da en yüksek fiyatı veren vw olduğu halde en çok satışı gene vw yapıyo demekki kriz felan işlemiyor kimseye passat 500 bin olsada gene satılır galiba corolloya 150 bin vermezler passata 250 bin verirler.
  • Bakın Ruslarla uçak krizinde domates bile satamaz olduk. Biz neden milli bi duruş ortaya koyamıyoruz. Bide mesela domates adam bizden değil 3-5 katına başka ülkeden alıyor ama alıyor niye ikamesi yok. Ama araba öyle değil git Toyota al, git Opel al. Pasat yerine alınabilecek bir dünya araçta var.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.