Şimdi Ara

Hubble Sabiti'nin değeri yeniden değişti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Temmuz ayı içerisinde bilim adamları evrenin genişleme hızını temsil eden bir sayı olan ‘’Hubble Constant’’ yani Hubble Sabiti adlı sayıyla ilgili çeşitli problemler yaşamıştı.



    Temmuz ayında araştırmacılar yeni sabiti megapersek başına saniyede 69.8 kilometre (km / sn / Mpc) olarak hesap etmişlerdi. ( Çeşitli bilim insanları daha önceden bu değişkeni 72, 73.5 ve 74 olarak hesaplamışlardı. ) Şimdi ise University of California at Davis kurumundan bir grup araştırmacı Hubble Sabiti ile ilgili araştırmalarında bu sayının 77 olduğu sonucuna vardı.



    Bütün bu tutarsızlıkların sebebi olarak ise evrenle ilgili hemen hemen her şeyin Hubble Sabiti’ne bağlı olması olarak gösteriliyor.



    Hubble Sabiti Temmuz ayında 69.8 olarak belirlenmişti





    Temmuz ayındaki basın açıklamasında Hubble Sabitin'i  69.8  olarak açıklayan fizikçi Wendy Freedman, Hubble Sabiti'nin, evrenin mutlak ölçeğini, boyutunu ve yaşını belirleyen kozmolojik bir parametre olduğunu söyledi. Ayrıca bu sabitin evrenin gelişimini doğrudan ölçmenin bir yolu olduğunu da sözlerine ekledi.



    Araştırmacıların kullandığı yöntemler ise birbirinden farklılık arz ediyor. Freedman bu sayıya kırmızı dev yıldızlar ile ulaşırken UC Davis kurumu araştırmacıları bu sayıya yerçekimli lens sistemleri kullanarak erişti.



    Sabitlerdeki tutarsızlıkların sebebini ise bu durumların oluşturma ihtimali var çünkü ekipler ölçümleri olumsuz etkileyebilecek birçok değişkenle baş ederek sonuca ulaşıyor.



    Ayrıca Bkz.Çin; Ay taşları toplamaya hazırlanıyor



    Ancak fizikçi Adam Riess ise bu duruma katılmıyor ve sonuçların hiçbirinin yanlış olmadığı söylüyor. Riess’in açıklamarına göre evrenin kendisinde garip birtakım değişimler mevcut.










  • "fazla kafa yorarsan, kafayı sıyırırsın, hikmetine fazla şey yapmamak lazım" B.Y

  • Her olcumde hubble sabiti biraz daha fazla cikiyor. Oyle gozukuyorki evrenin sonu heat death isi olumuyle olacak. Belkide daha dramatik sekilde big rip buyuk parcalanmayla, evren oyle hizli buyumeye basliyacakki molekulleri, atomu bir arada tutan elektromanyetik kuvvet bile karsi koyamiyacak.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Aynen.
    Bir yorumda bu hız artışını "Freni patlamış, yokuş aşağı giden bir kamyona." benzetilmişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cengiz7 kullanıcısına yanıt
    Asıl bunlara kafa yormayıp öcülere, cinlere, hacılara hocalara kafayı yorunca sıyırıyor millet kafayı. Elin adamları bunlara kafayı yoruyor, onlar sayesinde bilgisayarlar, telefonlar kullanıyoruz.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Sen espiriyi anlamamış gibisin :D
  • cengiz7 kullanıcısına yanıt
    Anladım müdür ikimizde aynı tarafa lafı yolluyoruz :D
  • bizdekilerden böyle bir şey çıkıyor mu ? yok boş iş gözüyle bakılıyor mide boş kafada boş maslovun ihtiyaçlar hiyearşisi gibi en alt temel düzey karşılanmazsa üst basamağa geçilmez. biz yeme içme barınma ait olma evresindeyiz.. bir üste çıkan varsada onuda heba ediyorlar yada başka memlekette işini görüyor...

  • Uzay bilimlerinde probilite matematiği kullanılır değerlerde problem çıkması normaldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.